- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Trance Addict
Anthem Trance/Uplifting Trance/Epic Trance
подстил на транса, който се появява при смесването на прогресив с ейсид транса от началото на 90те и често се нарича "втора-вълна транс. Характеризира се с продължително развитие на акордите във всички елементи (водещ синтезатор, бас акорди и трептящи акорди), продължителни спадове и снижения на цялостния звук докато вървят други спецефични звукови ефекти.
няма какво да спорим то си е написано, не съм го измисляла аз
а според мен разбиранията са ти грешни, нищо лично![]()
![]()
http://zazz.bg/play:8be097cb
http://zazz.bg/play:c7108a60
http://zazz.bg/play:1550715d
http://zazz.bg/play:04b9c9c1
Ето това разбирам аз и не само аз за Ъплифтинг транс,
а чесно да ти кажа тея тракове дето ги пуснах по горе не ми приличат на този ... http://zazz.bg/play:69b4dafa
Аааа да и като защита на тезата ми мога да добявя едно цитатче
Ако се интересуваш...моля прослушай дадените в цитата изпълнители и ми кажи дали имат общо с тиесто като цяло?!Uplifting Trance - Точният превод на Български е Издигващ Транс, като поставя ударение върху заплетена и постоянно развиваща мелодия. Когато човек чуе за този стил веднага се досешта за изпълнители, като: Holymen, Cyan, Shiva Shidapu, Golden Finger, Kintaro и много други.
И аз съм без лоши чувства!
.
Brain Madness!
Ами не мисля, че си права.. слушала ли си Elements Of Life, Dreamworld, Carpe Noctum, Ten Seconds Before Sunrise?
"..като поставя ударение върху заплетена и постоянно развиваща мелодия.."
ами мелодията постоянно се развива, вкарват се елементи, вокал.. има прогрес..
според мен си е точно както цитирах аз по-горе:
"подстил на транса, който се появява при смесването на progressive с acid транса.. "
и аз не съм с лоши чувства, но просто мисля, че слушам транс повече време от повечето хора тук и съм изчела доста повече неща за това..
Не признавам си че не съм слушаЛ,но сега чух Elements Of Life и пак да си кажа че изобщо не намирам прилика...в смисъл такъв във самата организация на трака ДА,но не и като звучене!Незнам явно двамата имаме различни разбирания за Ъплифтинг и всеки си се придържа към своето си.....незнам но претендирам че и аз отдавна....доста отдавна започнах да слушам транс,именно като минах и през този твоя стил,но като видях че не успява да ме плени...продължих напред да търся своето...и ето че го открих и то одавна
!Само казвам че по нищо не можеш да ме убедиш че мойте горепосочени не са Ъплифтинг
!
Ааа да и последно...момче съм...бъркате ме
не ми е за пръв път
!
Brain Madness!
Ето още Progressive & Vocal trance:
4 Strings - Diving
The Space Lovers - Space Lover
First State - Falling
First State - Sierra Nevada
York - Farewell To The Moon
Luminary - My World
Gareth Emery - More Than Everything
Manuel Le Saux - Forgive
Magik - I Love 2007 - това е 10-часов сет.. имайте предвид
айде после още![]()
Извинявай ако съм стнал досаден....ся ще прослушам тези твойте
!
Brain Madness!
Ок, сори че съм те объркала..Първоначално написано от saysonic
не, аз не казвам, че горепосочените от теб не са ъплифтинг, казвам, че тиесто има доста общо с ъплифтинг-а
като структура, ето например Elemets Of Live.. има мн общо.. може да те докаra и до еуфория..
поразрових се за пореден път в нета и има компилации Uplifting Progressive Trance, в които присъства името Тиесто..
най-малкото обаче не можеш да го слойиш само в едни граници, само Uplifting или само прогресив, но много се доближава до тези 2 подстила на транса..
ти какъв транс мислиш, че прави Тиесто?
не, не си станал досаден, просто не обичам да споря и обикновено избягвам спороветеПървоначално написано от saysonic
но сега е и проверено и в нета го пише, не си го измислям аз.. отделно че познавам доста трансъри и те мислят като мен..))
![]()
И аз съм така....нищо всеки да слуша каквото си иска...въпроса е да го кефи а не как се казва
в крайна сметка
!
Brain Madness!
Ми чесно да ти кажа незнам как се води...прогресив ли,епик ли,евро ли...ама сигурно нещо таковаПървоначално написано от SpAcE_LaDy
ти си по-добра в тази област аз незнам
!
Brain Madness!
Айде прекратяваме спораПървоначално написано от saysonic
Важното е, че се кефим на музиката в крайна сметка
А и направих темата за да просветля хората малко в тази област, да разберат какво е транс, да чуят и да го усетятне я направих за спорове
![]()
Абе кво става? Сутринта имаше цяла страница и нещо в тая тема повече, а сега пак са 3.. бяха стигнали до 5.. кой трие така всичко???
Всичко писано при новата версия, беше изтрито при връщането на старата....много гадноПървоначално написано от SpAcE_LaDy
![]()
еее.. верно, че се върна старата версия.. чак сега като каза видях.. пфф.. бати тъпото.. на мен пък новата ми харесваше, защо я махнаха.. офф.. яд ме е са, защото имаше постове, които мн ме изкефиха, пък хората едва ли ще ги постнат пак..Първоначално написано от Glam
Виждам че тук има доста почитатели на електронната музика и за да не правя нова тема тук бих искала да помоля някой да ми обясни разликата м/у например хаус, техно, транс и др. Наистина има някои песни на които мн се кефя, но дори нз какъв стил са, plz помогнете.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
лелееее какви са тези пичове на профила ти бе ?!Първоначално написано от Glam
![]()
![]()
![]()
Ми накратко.. Trance-а е по-мелодичен, залага повече именно на мелодията и на вокалите, по-извисен като стил е попринцип.. трябва да го усетиш, а ако не можеш.. значи просто не е за тебПървоначално написано от marilyn
House-a пък е по-бърз като стил, като темпо и ритъм, там има повече бийтове, по-танцувален е като цяло, на моменти доста се доближава до dance музиката и трудно се различават, границата е тънка..
техното? техното е като цяло по-ралично, като цяло синтезатори и въобще една и съща техника се използва както и в другите стилове.. но например хард техното е много по-тежък стил за слушае и хора, които слушат хаус по-трудно го слушат.. на него яко се подскача, то не е за кълчотене (както като цяо електронната музика де)
габата пък е най-бързия стил в електронната музика, аз лично повече от 15 минути не мога да слушам габа, просто мн зациклям.. слушала съм и хард техно и по-тежък хаус, но габата съм с еопитвала да я слушам и наистина повече от 15 минути просто не мога да я слушам..
Е интернет, особено в Уикипедия има доста информация за стиловете електронна музика със съответните подстилове на всеки един стил, разрови се, чети, но както бях чела някъде.. някой беше казал / и беше прав/а /, че за да разбереш разликата трябва да слушаш много, ама наистина мн електронна музика и то първо един стил след това друг, след това трети, поне за известно време, за да направиш разликата и да прецениш кой е най-подходящия стил за теб.. аз лично съм минала от dance, към house, после хард техно, опитах с габата, ако не др, поне разлиаката разбрах м/у габа и другите хард стилове.. минала съм и през транс и накрая дръм.. в крайна сметка си се застоях на транса и на дръма.. дрък от година-2 слушам по-сериозно, а транс.. около 6-7 години вече..и си ми е екстра, и разлика м/у стиловете правя и знам кое ми харесва и кое не и т.н. /макар че във всеки стил си има готини песни де/.. хмм.. без чалгата
и така.. надявам се да съм помогнала поне малко![]()
Ms mn za pomo6tta super si![]()
![]()
![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
още малко песнички:
The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (The Blizzard Intro Mix)
I waaant youuu to know.. I`ll neeever forget youu.. ВЕЛИКА ПЕСЕН
Super8 & Tab - Elektra
Super8 & Tab - Oceanic /Remix/
Solarstone ft. JES - Like A Waterfall
Gareth Emery - This & That
Above and Beyond pres. Tranquility Base - Oceanic /Original Mix/
айде после още![]()