Виждам че тук има доста почитатели на електронната музика и за да не правя нова тема тук бих искала да помоля някой да ми обясни разликата м/у например хаус, техно, транс и др. Наистина има някои песни на които мн се кефя, но дори нз какъв стил са, plz помогнете.
Ми накратко.. Trance-а е по-мелодичен, залага повече именно на мелодията и на вокалите, по-извисен като стил е попринцип.. трябва да го усетиш, а ако не можеш.. значи просто не е за теб
House-a пък е по-бърз като стил, като темпо и ритъм, там има повече бийтове, по-танцувален е като цяло, на моменти доста се доближава до dance музиката и трудно се различават, границата е тънка..
техното? техното е като цяло по-ралично, като цяло синтезатори и въобще една и съща техника се използва както и в другите стилове.. но например хард техното е много по-тежък стил за слушае и хора, които слушат хаус по-трудно го слушат.. на него яко се подскача, то не е за кълчотене (както като цяо електронната музика де)
габата пък е най-бързия стил в електронната музика, аз лично повече от 15 минути не мога да слушам габа, просто мн зациклям.. слушала съм и хард техно и по-тежък хаус, но габата съм с еопитвала да я слушам и наистина повече от 15 минути просто не мога да я слушам..
Е интернет, особено в Уикипедия има доста информация за стиловете електронна музика със съответните подстилове на всеки един стил, разрови се, чети, но както бях чела някъде.. някой беше казал / и беше прав/а /, че за да разбереш разликата трябва да слушаш много, ама наистина мн електронна музика и то първо един стил след това друг, след това трети, поне за известно време, за да направиш разликата и да прецениш кой е най-подходящия стил за теб.. аз лично съм минала от dance, към house, после хард техно, опитах с габата, ако не др, поне разлиаката разбрах м/у габа и другите хард стилове.. минала съм и през транс и накрая дръм.. в крайна сметка си се застоях на транса и на дръма.. дрък от година-2 слушам по-сериозно, а транс.. около 6-7 години вече.. и си ми е екстра, и разлика м/у стиловете правя и знам кое ми харесва и кое не и т.н. /макар че във всеки стил си има готини песни де/.. хмм.. без чалгата