Според мен религията се отнася до самите духовни ценности у човека, които са строго индивидуални за всеки, затова е дадено правото на избор на вероизповедание и ги няма религиозните гонения. За жалост доста започна да се злоупотребява с това, като се появиха какви ли не секти с извратени насочености. Като цяло съм против тях. Всеки здравомислещ човек може сам да избере пътя на живота си, но не мисля, че обществото трябва да остава безразлично към сектите, още повече, когато въвличат постоянно и други хора, а понякога и деца, с цел манипулация. Сектите поробват личността на хората. Да не говорим, че повечето от тях са незаконни- не са регистрирани като религиозни институции, а като някакви фирми.
ThunderGoddess, късметлийка си ти, като се сещаш само за две. Тук, в Русе, е пълно с такива. Мъчат се по какъв ли не начин да набират нови хора- веднъж раздаваха листовки, за провеждането на някакъв рок концерт, отивам да погледна за какво става въпрос- насъбрани маса сектанти и обсъждат вярванията си. О_о На други сгради пък съм виждала да пише „Дом на Слънцето и дружбата” (или нещо от този тип), а всъщност почитат демон.