О да , наистина е трудна тая работа с диетите и здравословното хранене , от гледна точка на това , че трябва сам да си мислиш и изпълняваш меню. Което пък за един средностатистически тийнейджър без работа и собствени доходи си е чист удар върху месечния бюджет.
Другият вариант е както ти каза , да караш цялото семейство да е на диета заедно с теб , че да е общо менюто за всички , но тогава пък рискуваш да си докараш всеобщо недоволство. И аз съм се замисляла върху тоя проблем, как да накарам майка ми да не готви пържоли и пържени картофи , при положение че само това има точно сега за готвене вкъщи.
И тука решението според мене , което по скоро компромис може да се нарече , да не изпълняваш някакво определено меню и да си готвиш там някакви специални гозби , ми просто с джобните да си купуваш вместо там чипсове и кроасани , някакви по лесно достъпни здравословни храни - плодове например , кисело мляко , овесени ядки - консервирана риба също не е лоша идея.. Тва за зърнение храни и аз не съм сигурна дали са толкова полезни , колкото ги хвалят ... ноо , нали това не е точно диета , ми ограничаване на вредните храни от пакетчета
Пък друго незнам какво да те посъветвам , не мога да дам много добър пример , щото аз пък като огладнея и отивам и си купувам вафли и кроасани и се тъпча , докато не се надуя , даа знам че е лошо ...