Цитирай Първоначално написано от *Звездичка
Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Здрасти.
Не всички са егоистични, неграмотни, нагли, пропаднали без принцири и ценностна система.Но да, нормално е да разсъждаваш по този начин, предвид хората от обкръжението ти, нямам предвиди приятелското, а наложеното ти от обстоятелствата.
И какво да се прави не може на близо дя няма поне един човек на място, с ясни интереси, мечти, амбиции.Ти някак си, си се надъхала да откриваш и забелязваш само отрицателното у хората без да даваш превес над положителното.
Просто човек трябва да се стреми към това да открива истинското и ценното в хората.Така ще ти е по-лесно, сигурна съм.

Ами, преди бях възможно най-оптимистичния човек, хората се смееха около мен, всичко беше прекрасно.
Имах приятелка, която ме разбираше, споделях с нея всичко и й вярвах безрезервно...докато не ме предаде, не се подигра с мен и не захвърли приятелствата ни!
Как да повярвам сега на друг?!
Има много, много чудесни хора, но никой не остана около мен!Всички са такива, каквито съм ги описала или просто не съм имала възможност да ги опозная.Аз съм свит човек и вече трудно допускам хора до мен

Цитирай Първоначално написано от Felis_Dirus
Ако хората не бяха различни, светът нямаше да е толкова шарен и интересен. Фолк певици, емота, тъпанари без амбиции и всякакви подобни безмозъчни същества винаги ще ги има, но можеш просто да ги игнорираш, обграждайки се с хора, които харесваш, които са твой тип. Няма как да промениш останалите. Те просто са такива и това им харесва.

Как да се обграждам с хора, които ги няма!Ти си късметлийка, че можеш да общуваш с такива хора, но какво да кажа аз за мен?!
Твоята свитост и страх не може да заличи добрите и стойностни хора.Това, че си преживяла разочарование, предателство не е повод да отхвърляш хората или пък да ги слагаш под общ знаменател.
Приятелите си отиват тогава, когато настъпи и различие в интересите.
"Всяко зло за добро"! Научи се да извличаш миксималното позитивно от една лоша ситуация.