.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46

Hybrid View

Голям фен Аватара на BlueDevil
    Град
    Велико Търново
    Еми в моя град има една камара магазини, където можеш да си намериш блузки за 2-5лв, дъкни за 10-15, маратонки за под 10... Само дето не са кой знае колко качествени, като изключим блузките.
    И да, една позната имаше гуменетки за 1.80, ама са гадни, с панделка и нам си кви още фешън-майни.

Че в тоя ред на мисли, във всеки град има далаверски магазини, ама ги знаят почти само местните.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Кремче, в София могат да се намерят и дрехи на по-сноси цени, но това в никакъв случай не прави столицата евтина.Даже смея да твърдя, че на софианци разходите са по-големи в сравнение с хората живеещи извън града ни...
    Е, много ясно. Тук такси, което ме превозва през целия град почти в 3 през нощта ми взема я има лев и 50......Столицата ни е скъп град каквото и да си говорим и наемите и транспорта гълтат много срадства. Но е факт, че оттам съм си купувала и евтини дрехи, на доста по-ниски цени от тук. А Свищов по мнение на всички студенти е евтин град относно цени на дрехи. Имаме 1 Cansol, където я влиза някй днес-я не влиза. Ами как да си купя оттам, като 1 риза е 60 лв? Имаме магазин и на Стела Белчева, както и 1-2, в които карат по-маркови дрехи. Никой не влиза там. Магазините с дрехи от типа блуза до 15 и панталон или дънки до 30, убиват всяка конкуренция.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Кремче разбирам те, да пак казвам може да се намерят дрехи на по-виски цени, но на общия фон са си рядкост...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Абе не знам колко е скъпо в София, но щом от Варна и Бургас често ходят до София да си 'сменят гардероба'... за какво става въпрос.
    Аз лично съм се уверила в разликата на цените. Но пък е факт, че минималната работна заплата е 450лв, докато другаде това си е макс.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    Свищов
    Аз с 450 в Свищов ще съм цар!

Щом си правя сметка, че с мъжа на квартира и с продължаване на обучението и на двамата, 600 лв ще ни стигат(само 1/3 е за квартира......), значи градът ни не е изобщо скъп.

hottie
    Guest
    Разбира се, че все пак цените се променят от град на град и най-вече заплатите.
    Аз за 20 часова работна седмица(или 4 часов работен ден) твърдата заплата ми е 490 нет, а на приятеля ми му е за пълен 900 и пак не ни стигат парите- наем, храна, ток,вода,телефон,бензин, интернет и кабел,транспорт,някакви,др. разноски... абе все не стигат. Да се чудиш къде отиват парите. Ами само вчера дадохме към 100лв за 2та gsm+домашен. Е наистина ако тръгнем да се ограничаваме ще стигнат и даже ще останат, но не това е целта. И все пак живеем в 40кв метра. А някой ден ако имаме деца какво става

Град
    Свищов
    В Свищов се броят на пръстите на едната ръка семействата, които изкарват по 1300 лв месечно. Долу-горе(малко повече) е дохода на родителите ми, тока ни рядко е под 200 лв, всеки има по 2 GSM-а(е, някои са служебни), изплащат заем за апартамента и живеем супер......

А да не говорим, че имаме 2 апартаммента и половина-нашият е 110 квадрата, другият, където е сестра ми е над 90, имаме 2 къщи(едната извън града)......и всичко това се поддръжа.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Ти пък не спря да се заяждаш.
    и какво ще направиш?
    ше ме предложиш за бан ли?
    като ми се правите на финансови експерти ще ви се хиля

Напротив , тук в моя град както искайте го разбирате има блузи по 3,80 и дънки има на същата цена . Просто стоките са китайски , а не втора употрба .

^ И в столицата има дрехи на такива цени, ама изобщо не е в това въпроса

Your worst enemy is your self
    Will you fight, or give in?

Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Ти пък не спря да се заяждаш.
    и какво ще направиш?
    ше ме предложиш за бан ли?
    като ми се правите на финансови експерти ще ви се хиля
    Само ако си го поискаш.
    Иначе, ти пък от къде знаеш, може и финансов експерт да съм.Вместо цитирам "да ни се хилиш", можеше да вземаш позиция по темата.От коментарите ми има някаква полза, макар и минимална, а от твоите заяждания-клони към нулата [/i]

Мега фен
    Град
    Utopia..
    и каква е ползата от твоя пост, богоизбрана?
    това било скъпо, онова било скъпо, еди каква си била държавата...
    проветрения на устата си правите, а онзи там ми се прави на много важен, като ми приказва на английски
    и в софия най-скъпо, в софия най-трудно
    между другото братовчед ми, който учи там, остана шашнат от цените, които са в града, в който аз живея....
    като сте в софия, та живеете в друг свят .. използвате ми уравнения за инфлацията, сякаш много разбирате от какво зависи тя и как точно утежнява живота на софиянци

браво, страшна полза

Град
    I don`t know where
    Взимайки предвид постта ти, оставам с впечатлението, че си доста навътре с инфлацията, може да ни обясниш тези уравненийца, и ние простосмъртните трябва да се облажим и да бъдем всезнаещи и всеможещи...
    Иначе, на мен пък ми харесва, че пише на английски, харесва ми и това, че си "проветрявам устата,харесва ми, че е необходимо да обясня свой пост неколкократно за да бъда разбрана...
    Лека нощ!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    лека нощ

hottie
    Guest
    В София животът е най-скъп, столицата е следвана от Бургас и Варна Печат

Един лев купува около 20% повече услуги в Пловдив. В Плевен животът е най-евтин сред най-големите градове – около 22% по-евтин от столицата. Това показват последните данни от индекса „цена на живота”, с който “Индъстри Уотч” сравнява разходите за живот в най-големите градове. Проучването потвърждава резултатите от предходните издания на доклада, съобщиха от компанията.
    София предлага най-скъпия труд за средни позиции. Подобно е положението и с цената на нискоквалифицирания труд, само че в това сравнение разликите са по-значими.

hottie
    Guest
    ееее мерси : аз точно това работя

hottie
    Guest
    Специално за тази агенция не знам, но иначе изследваме без пристрастия.

Град
    Свищов
    Когато бях ученичка(значи преди 6 години трябва да е било) в официалната потребителска кошница се включваше и пиано. Не знам колко българи годишно си го купуват, но беше наистина куриозно.

Сега какво се включва? да речем относно храна нещата в големите градове, където има хипермаркети трябвада са по-добри. В моя град не искат да се строи такъв, защото ще подбие цените на основните играчи на пазара с хранителни стоки. А както сами разбирате, те са свързани в доста лични и семейни връзки с управляващите на местно ниво. Срамота е град като Белене да има CBA, а ние да нямаме нищо. Та там си е живо село.

Те и скъпи и евтини все са боклуци.
    В България и уж марковите дрехи или са фалшиви
    (не са наистина маркови), или ни ги носят залежали от складовете в Европа.
    Истината е, че от България свестни дрехи не може да се купят,
    Само в чужбина.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Специално за тази агенция не знам, но иначе изследваме без пристрастия.
    не говоря за пристрастия, а за реална преценка...

Тези изследвания се правят на базата на определени продукти, които изграждат потребителската кошница, на базата на която се определя и инфлацията.

В тази кошница освен продукти от първа необходимост попадат и т.нар. луксозни стоки и вече подбора им е изключително важен за крайните резултати на проучването и анализа...
    ъъъ да може аз по принцип говорих де не специално за това изследване. Нашите са малко по-различни

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    ^ то всяко изследване си е различно, но все пак нали започнахме да говорим за инфлация и аз затова се намесих...

Но по принцип тези изследвания се манипулират лесно, като най-лесния пример е един виц за проведена в интернет анкета, дали тяхното домакинство има интернет и 100% положителни отговори.

та такам...
    Да вярно почнахме за инфлацията, но аз там не смея да споря, защото не съм много на вътре в нещата.

Иначе вица е много добър и в ясно, че анкети в интернет не се правят. Резултатите винаги са грешни. Никога не съм разчитала на подобни резултати.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си