- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Овулация
Знам че въпроса ми е доста тъп, но искам да попитам колко време трае т.нар. овулация , през която забременяването става най-лесно.
Моля да ми отговорите на въпроса без някакви тъпи бъзици. Благодаря предварително.
12 часа макс
Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие.
Значи само тези 12 часа трябва да се въздържаш от секс за да не забременееш така лиПървоначално написано от &ILoveU2
![]()
всичко русо е тъпоПървоначално написано от ruso_gladno_nema
Не - може би само първата седмица след менструацията можеш да правиш секс, но и тогава е опасно
Но овулацията кога е преди ида ти дойде за месеца или след като ти свърши
тогава пък е най-опасно. Овулацията настъпва при 28 дневен редовен цикъл някъде на 7 ден след менструацията грубо казано. Може да се забременее ако има рисков полов акт 3 дни преди и 1 след овулацияПървоначално написано от la4ezara
Най-точно казано настъпва 14 дни преди да ти дойде
Яйцеклетката се след като се изпусне от яйчника, преминава по маточните тръби, матката и т.н. й трябват макс 12 часа, НО не се знае кога ще са тези 12 часа, а и да не забравяме, че сперматозоидоте живеят 5-6 Денонощия!
А най-рисковите дни за забременяване са 7-8 дена преди менструацията, по време на менструацията и 3-4 дена след нея!
Е защо тогава всички казват че овулацията настъпва 14 дни преди да ти дойде, нали трае само 12 часаПървоначално написано от L0LiPoP
Не съм чела никъде, че настъпва 14 дни преди менструацията, но щом тези дни ги дават като най-рискови за забременяване, значи е някъде в тях..
Е ако правиш секс със презерватив има ли опасностПървоначално написано от L0LiPoP
Написала си една голяма глупост. Моля те прочети важната тема за сексуалната култура. Ако въобще може да се каже че има безопасен период то точно това е менструацията. Като изключим доста нередовен цикъл - тогава може да се забременее повреме на менструация.Първоначално написано от L0LiPoP
Към авторката. Ти си тийн и не си прави никакви експерименти да го правиш без презерватив, защото това ще ти донесе много главоболия.
А овулацията не настъпва непосредствено преди да ти дойде т.е. 2-3 дни преди да ти дойде...Първоначално написано от L0LiPoP
Напълно си права, без презерватив не го права в никъв случайПървоначално написано от &ILoveU2
оффф L0LiPoP стига обърква момичето
предпазването на презерватива е 97-98% сигурно и за да няма повече обърквания http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%...86%D0%B8%D1%8F
мерсиПървоначално написано от &ILoveU2
![]()
Значи от това което разбрах 14 дни преди да ми дойде е по-добре да се въздържам от секс, така ли?
На колко си и от кога имаш цикъл?
На 17 откъм когато бях 6ти клас, т.е. откъм преди 3-4 години някъде
Би трябвало вече да ти е редовен ама не е 100% сигурно. От колко време правиш секс? По принцип няма нужда да се въздържаш важното е да се пазите![]()
Права секс от горе долу месец, и винаги сме се пазили, освен първия път когато ме отваряше, но от тогава само и единствено с презерватив, ако няма презерватив просто не го правим, защото ме е страх. А по-сигурно ли е когато съм в овулация (или там тези 14 дни) когато свършва макар и да е с презерватив да е извън мен или е все едно и също
Най-добре е като свършва да не е вътре все пак има риск. След първия ти път идвало ли ти е? Ако не е не се шашкай. На мен ми закъсня 3 седмици и направо изтрещях, а дори и нямаше причина.Първоначално написано от ruso_gladno_nema
То би трябвало да ми дойде тези дни, тъй като ми е бил редовен цикъла до сега. Тъй като не беше точно преди месец първия ми път , а малко по-малко от месец и мерси че ми каза че може да закъснее да не се шашкам, защото нали беше без презерватив и все пак е притеснително, въпреки че той разбира се не свърши в мен, но щом ме предупреждаваш че може да закъснее е добре че иначе щях да се побъркам![]()
Аз правих 2 теста направо умрях, издивях, а знаех и че е нормално да закъснява.
Тая тъпа близалка се мисли за много начетена и ме дразни адски много...В 3 теми спори с мене, че презевативите предпазвали 85%, а не 97%...
Go Suicide!