.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Рахит - има ли лечение?

Здравейте,на 16 съм и съм мъж, като малък съм бил болен от лека форма на рахит.Сега на гръдния ми кош има лека издутинка (от долните две кости) която мисля,че малко по-малко се маха тъй като ходя на фитнес( и едновременно с това може би развивам гръдния си кош) таака, но има още един проблем, като се погледна таза ми е по-голям от гръдния кош , (Раменете са си по-големи,но района около гърдите е по-малък) Та има ли някакъв начин този таз да се оправи имам малко мазнини за горене на двата крака от вътрешната страна- дали ще се смали таза? И Най-главния ми въпрос е,ако продължавам да ходя активно дали гръдния ми кош ще стане по-голям от таза, и дали мога да си смаля таза по някакъв начин?И дали болестта рахит може да се излекува и колко трае този период?Благодаря Ви,много ,очаквам отговори

Град
    Там,където най-малко очакваш....
    ее що не идеш на лекар ?!
    If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
    do...it just means that nothing else is more important than you... )

Ами ходил съм, каза единствено ''мускули'' и нищо друго ,аз искам да разбера нещо по-конкретно...

Супер фен
    Ами спортувай редовно както досега.Фитнес,плуване понякога.Яж храни богати на калций:млечни-сирене,мляко,извара и др.,месо.Може да вземаш рибено масло от аптеките,обогатено с витамин Д.Който има противорахитно действие.През лятото стой повече на открито,ходи на плаж и хващай тен.В кожата се образува витамин Д,а той заздравява костите.Зимата също може на солариум.Тогава може да вземаш по половин
    от разтворими таблетки с калций.

Град
    Varna

Re: Рахит - има ли лечение?

Цитирай Първоначално написано от imu_stat
    Здравейте,на 16 съм и съм мъж, като малък съм бил болен от лека форма на рахит.Сега на гръдния ми кош има лека издутинка (от долните две кости) която мисля,че малко по-малко се маха тъй като ходя на фитнес( и едновременно с това може би развивам гръдния си кош) таака, но има още един проблем, като се погледна таза ми е по-голям от гръдния кош , (Раменете са си по-големи,но района около гърдите е по-малък) Та има ли някакъв начин този таз да се оправи имам малко мазнини за горене на двата крака от вътрешната страна- дали ще се смали таза? И Най-главния ми въпрос е,ако продължавам да ходя активно дали гръдния ми кош ще стане по-голям от таза, и дали мога да си смаля таза по някакъв начин?И дали болестта рахит може да се излекува и колко трае този период?Благодаря Ви,много ,очаквам отговори
    Имам същият приблем.Ходих по лекари и ми казаха че когато ми се развият гърдите няма да се забелязва,но ето че не се развиха и съм си плоска като дъска Ти си момче и с фитнес смятам че ще прикриеш проблема.Успех
    бтв:И мен ме интересува дали може да се излекува.

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от Рамбо
    Ами спортувай редовно както досега.Фитнес,плуване понякога.Яж храни богати на калций:млечни-сирене,мляко,извара и др.,месо.Може да вземаш рибено масло от аптеките,обогатено с витамин Д.Който има противорахитно действие.През лятото стой повече на открито,ходи на плаж и хващай тен.В кожата се образува витамин Д,а той заздравява костите.Зимата също може на солариум.Тогава може да вземаш по половин
    Ако има като моя проблем,на него не му трябва да заздрави костите си,защото това е било в детска възраст и сега няма рахит а отпечатак от болестта:леко деформиране на гръдния кош

И аз имам този проблем вследствие от рахит. Казаха ми че ше си седа така и че не може да се приберат. Майка искаше да ми ги чупят, ноо а за другото нз..

Благодаря Ви за мненията, ще продължавам в същия режим пък да видим , какво ще стане..Преди като се показах на личната лекарка отгоре писах , каза ми ''мускули'' но искам да попитам и тук тъй като всички знаем ,че личните лекари не винаги казват правилното понякога те закарват в съвсем различни посока.Ами като гледам с времето е почнал да се оправя , може би е малко по-голям ,дано да става и още и още.. Аз си мисля,че може да е и някаквко изтъняване на костите тъй като аз дръпнах на височина само за няколко месеца ...А да и да попитам знам,че лъчите спомагат за витамин Д, но незнам дали на солариумите са полезни - ако може някой да ми отговори на този вапрос.Благодаря Ви много за мненията ,очаквам и още - много се радвам,че срещнах разбиране

Цитирай Първоначално написано от Рамбо
    Да ,знам за витамин Д,че е в слънчавите лъчи, незнам бях малъл не си спомням кога стана това с гърдите ,но пък да ви кажа, бях пропуснал море около 5-6 години тъй като всяко лято бях в друга държава.И почнах да забелязвам този проблем към 6-7 клас.Може би зарди тяхната липса се е получило.

Супер фен
    Със солариумите много внимателно.Имат интензивно и по-твърдо излъчване особено по-старите модели.Подходящи са за зимата и при подготовка за плаж.На море също се внимава.Започва се с 30-40 минути припичане първия ден и през следващите може да се увеличава с по 20-30 минути според типа кожа.Хубав тен се хваща и под водата докато плуваш или се излежаваш в плиткото.
    Тазът ти едва ли ще се намали.Но можеш да разшириш гръдния кош. Тренирай с по-голямо натоварване гърдите,горната част на гърба, пуловъри и т.н.Спортове които изискват голямо количество кислород като плуване и др. също го разширяват.И въобще няма от какво да се притесняваш.Стотици и хиляди ученици имат твоя проблем.Някои са с ужасно изкривени крака и не могат да ги оправят.При теб със спорт, рационално хранене и слънчеви бани тоя проблем може да се реши напълно.Имаш още 2-3 години,действай.

Рахит-има ли лечение?

Здравейте, аз съм на 15. Имам издутинка отляво на гръдния кош. Единственото нещо което ме интересува е дали се лекува. Ходил съм и да тренирам, но ме беше малко страх като тренирам за гърди, че гръдния кош ще се деформира още. Ако някой е изпитал същото на гърба си да пише.

Град
    София
    Разликата между таза и раменния пояс много лесно се коригира при момчетата с фитнес. Даже не е нужен фитнес, а просто успоредка. Ще дам малък пример - от 10 години правя активно кофички и таза ми е с около 20 сантиметра по-малък от гръдния кош, което даже при "изпъчено състояние" е малко грозничко, но все пак не ходя така, нали?
    Тренировки са му майката, а относно за момичетата - не знам, не съм попадал на такива случаи.
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    Pleven d'gee
    Искам и аз да питам ,че нещо не ми се прави тема Значи на мене гледам ,че нещо ми стърчат плаващите ребра в отпуснато състояние.Само ако се стегна се прибират .Някои знае ли как се оправя това?И ключицата ми стърчи малко ,но това е можеби защото съм слаб(на килограми)49кг , 170ст висок 8 клас .Мерси на всички отговорили ми!
    BTW:не съм боледувал от Рахит!
    Live In Peace!And Fu*k The Police!!!
    Jena i kola ne vartqt li dupe... ne mi gi xvali

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си