- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Да се преместя ли в другата паралелка
v 8 klas sam , momiche i se chudia dali da se premestia v drugia klas tai kato moiata paralelka se vodi kato obiknovena (ucha angliiski i ruski i vsichki ostanali predmeti koito se uchat i v 7 kl ) a drugata paralelka ne e obiknovena i se izuchava informatika matematika i angliiski ezik a sled 12 klas iskam da ucha pravo za advokat ili sadia v sofia i neznam dali kato sam v obiknovenata paralelka sled tva v 12 klas shte moga da ucha vissho obrazovanie no puk ako se premestia v drugata paralelka ne mi triabva informatika ili matematikakajete mi pls
т.7
krem4et0
ти като си завършиш 12 клас можеш да кандидатстваш каквото искаш и е въпрос на подготовка за изпитите, а не какво си учила до сега. т.е. ако си наблегнеш на български и история (мисля че тва са приемните за право) няма значение какво си завършила.
аз съм в такава паралелка с информатика и английски и тази година (8 клас) се учи предимно английски, обаче предполагам подготовката по другите предмети (като български и истрия) няма да е по-лоша.
та ... мисля че дали ще се преместиш няма да ти повлияе много. май избора е по-скоро дали да си с приятелката си в един клас или не.
"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце мед.... и това са две гърненца мед" - каза Мечо Пух и си облиза лапичката ...
Според мен няма смисъл ..... защото в нито една от двете не са профилирани История и БЕЛ...лично мниние
За теб дойдох на този свят .... и пак заради теб си тръгвам аз ... !!!![]()
Ще те съветвам да си стойш в тази паралелка. Обикновено профилираните са с по-добри ученици и по-висок стандарт. Само може да спечелиш от такава атмосфера. До 12 клас има прекалено много време, така че сега си учи по всичко. БЕЛ и История може да почнеш интензивно от началото на 11 клас и ще се подготвиш много добре според мен. Лошото е, че ти трябва диплома, за която се взимат всичко оценки, а и не се знае какво ще им хрумне от министерството да променят дотогава. Имай в предвид, че дотогава може да си промениш желанието за кандидатстване, така че бъди готова, ако ти се наложи да се пренасочиш. И спокойно, без толкова притеснения в 8 клас, за това какво ще бъде в 12.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
приятелите минават и заминават-0собено когато става дума за жени. Вашите глупости там- к0я какво казала и по-точно с какъв тон го казала абеееее ужас!Та както и да е. Няма смисъл да се местиш- така си си д0бре
![]()
Първоначално написано от Say It Right
Може да си учиш и след 12 клас,независимо кое училище или каква паралелка си завършила.Друг е въпроса коя ще ти даде по-добри възможности занапред,нали![]()
A life without love is like a year without summer.
I'm krisi_bep
Нещо се пообърках, но бих те посъветвала да се научиш да си определяш приоритетите в живота.
Щом искаш да учиш право/тоест, ще ти е необходима добра подтотовка по Литература и История/, можеш да започнеш да се подготвяш, както казаха вече от края на 11-ти клас.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Не е задължително да учиш нещо разширено,за да можеш да се подготвиш за изпит,от теб зависи.Помисли върят ли ти математика,инфирматика и т.н. и има ли смисъл да ги учиш задълбочено.
The words you say don't have a meaning
Arc7ic's Fan :P
ms za savetite ami tochno matematikata mi e nai slaboto miasto .....znachi she si ostana v sashtata paralelka
![]()
Висше можеш да следваш в каквато и паралелка да си.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
В такъв случай заложи на силните си страни, като не пребрегваш изцяло и по-слабите де.Първоначално написано от IZILOVE
Локализирай усилията си в сферата, в която си най-добра.![]()
ерм не ти ли трябва и география ?
The Spark
По добре не се мести,а си изкарай висока диплома тук..,
Rest In Peace....We Will Never Forget You
Съветвам те да не се местиш. Смисъл те като са профил информатика, по-нататък в годините предолагам, че ще им намалят българския език и историята като предмети, а на теб ти трябват такива чаосве. Ако има как да се преместиш в подобна паралелка, ще е хубаво, защото правото е искана специалност и голяма част от хората, които завършват хуманитарен профил искат да стават прависти. Остани си в обикновения клас, но отделяй повече време за БЕЛ и историята. На първо време започни да пишеш на кирилица. И пст, не те съветвам да започнеш да се подготвяш от края на 11 клас, щото това е много материал и хуманитарите ще те разбият. Подготвяй се добре, учи си уроците още от сега, така че после само да преговаряш като дойде време за изпити. Правото и кандидатсването са право е учене, ама много учене. Винаги трябва да си подготвен. Няма оправдание, ако не си.
Memento moriendum esse!
Щом ще учи право/като мен/, няма да и бъде необходима Географията, а както казах вече-История и Литература.Първоначално написано от 5StaR
![]()