- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Здравословно ли е ????
Здравейте!!!
Искам да ви попитам дали следният режим е подходящ за добра фигура:
сутрин коремни преси около 50 и след всякаизминала седмица + 10 отгоре...след ставането се пие топла вода(чувала съм че убива мазнините) и 1-2 часа след това не се яде нищо...
след това за закуска някакъв плод може с кафе (без захар,със захарин) или мляко.
Обят салата(може от домати,крастевици,маруля и такива) със зехтин и в малко количество сол...може към салатата да се добави и варено яйце....(следващият ден може да не е салата а някакви плодове 2-3)
или вместо яйце млако парче пилешко месо на скара
и някъде към 17:30 плод или чаша мляко..
след това преди лягане тново чаша топла вода и коремни преси..
та според вас този режим здравословен ли е ????ако някой знае режим подобен на този нека да пише...Благодаря
P.S.Искам да ви попитам и още нещо...понеже много обичам шоколад и просто немога без сладко...и съм чувала че сутрин нагладно шоколада не се лепи (Млечен,съдържа по млако калории) и може ли да се похапла напримерно 2-3 пъти в седмицата...?????
Лично аз бих заменила млякото с нещо друго- сок или неподсладен чай.
Коремнтите преси бих ги увеличавала по- плавно- по този начин няма да се усещат.
Тази топла вода ... не е ли по- добре просто да пиеш много вода.
Солта задържа водата, така че по- добре напълно я изключи.
Нямаш вечеря! Недей да гладуваш- направи си една салата с повече чушки и домати и примерно някаква печена риба.
Спазвах преди седмица подобен режим( без пресите) и наистина кантара показа неочаквани резултати.
saglasna sam sas santra, no ne isklu4vai mlqkoto polezno e za kostite
na den trqbva da izqjdash pone 1 filiq hlqbПървоначално написано от love_kiss_sex
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Без кафе защото то Е ЕДИН ОТ ПРИЧИНИТЕЛИТЕ НА ЦЕЛУЛИТ иначе другото е добре
ИМАМ СДЕЛКА С ДЯВОЛА ДААААААААААААММММ АЗ САМАТА СЪМ ЧАСТ ОТ НЕГО (:
Ак0 искаш да си унищожиш организма, прави си тази програма. След няколко седмици ще се чувстваш супер отпаднала, няма да ти се иска да пипнеш нищо и др освен, че ще си неспособна да отидеш до спирката на автобуса ти сама, няма да се случи.
1во. Коремът е мн особен. Ак0 искаш да го стегнеш - прави си коремни преси, но не всеки ден, защото лесно ще привикнеш и ако ще и 1000 да ги правиш наведнъж, самият ти коремен мускул няма да им обръща внимание. 3 пъти седмично ти е идеално. Ак0 искаш да стопиш мазнините ти трябва кардио- бягане, скачане на въже- нещо свръхинтензивно, от което сърцето ти да се движи на границата на максимума си. Дали ще пиеш топла вода, дали ще си увиваш корема в найлон- все простотии са. Друго, освен да те хваша растрйство 0т топлаа вода и да се изпотяваш под т0я найлон, просто нищо няма да стане.
2ро. Диетата ти е пълен боклук! С нея ще се самоибиеш! Разкарай кафето от нея! Яж си шоколада- разпредели си един за една седмица да речем и си го яж или наведнъж или малко по малко- все същото е. Като искаш да отслабнеш ти трябва нисковъглехидтрадна диета- НВД. Ще рече изключваме ориза, сладките неща и наблягаме на белтъците - най-вече на пилешкото месо, рибата тон. Плодове и зеленчуци всеки ден задължително присъстват в храненията ти- по 3-4-5 пъти на ден. Зависи колко ядеш!
И ако искаш истински резултати, или се порови в нета за КАЧЕСТВЕНА ДИЕТА + ПРОГРАМА, или отиди в някой фитнес, където има инструктор, които РАЗБИРА от работата си и той да ти изготви гореспоменатите неща. Иначе рискуваш да се вкараш в болница!
Първоначално написано от Say It Right
^ защо да е пълен боклук? Не е споменала месо или риба, но може би е вегетарианка...Една твърдо сварено яйце плюс 3 белтъка напълно заменя пилешкото или рибата. Плюс това мисля, че на всички им стана ясно, че оризът е вреден във всички случаи. Не виждам как ще се вкара в болница, стига да си внуши нещо относно количествата.
На мен ми е ясно не само, че не виждаш, но и че не разбираш. Подлагала си се няколко пъти на диета и се мислиш за мн опитна. Освен това солта обезводнява тялото, а не задържа вода в него. Мислех да ти спестя това изречение, но тъй като се заяждаш... Личи си колко разбираш от хранене. Млякото как ще го замени със чай или сок? Добре ли си ? Та 1 кофичка кисело мляко съдържа 14 грама белтъци! Сокът и чаят колко съдържат? Или ще излезеш с номера, че в млякото има мазнини!? Е, какво като има? Нискомаслено мляко не съществува ли ? Ей ама правите се и вие на мн пекани, пък само 0бърквате хоратаПървоначално написано от ^Santra^
А искам да ви попитам това за шоколада ако се яде на гладно наистина ли не се лепи ???
comics, единственият или единствената, не знам какъв род си, който се заяжда тук си ти- нито съм тръгнала да те обиждам(както ти мен), нито да те нападам. Може да не съм опитна в диети, но, когато се подлагам на такова нещо ходя или при инсткуктор да ми състави програма, или при диетолог. А това за млякото го казах, защото аз съм от онези хора, на които прясното мляко не им се отразява добре. За кисело нищо не съм казала, няма и да кажа...
Edit:откъде го измисли това за солта? Натриевият хлорид предизвиква задържане на водата. Това може да ти го каже всеки биолог, химик, диетолог, инструктор.
Не е вярно! Всякакъв бърз въглехидрат поет на гладно повишава много нивото на инсулина и се лепи. Ако не той - следващото изядено през деня.Първоначално написано от love_kiss_sex
А по страничния спор.
Процента нетолерантност към лактозата (млечната захар) е доста голям.
Лактоза има в прясното мляко, но не и в традиционното българско кисело мляко.
Grumpy old madman
1во- определено съм момче.Първоначално написано от ^Santra^
2ро- може и да ходиш при диетолог, но това не ти дава директно неговите знания и виждаш ли да получиш просветление.
3то- Натриевият хлорид се ползва от кулутистите, когато им предстои състезание, именно защото обезводнява организма. Когато организмът се обезводни, мускулите изпъкват ненормално много - за тези, които ги имат. Така че не ми знай много! Освен това 0т кисело до прясно мляко има цяааала българска бактерия растояние. За там, защото не е уточнено какво е, приемам си критиките =]
^ за солта ако не ми вярваш, прочети в интернет, купи си книжка, питай някой.....А и ако толкова обезводняваше, защо тогава всички диетолози препоръчват лишаване от сол, или поне натриева. Един от причинителите на целулит отново е солта- защото задържа вода...
бтв, едно от най-гнусните мъчения в миналото е било да не се дава на човека никаква сол...той се подува и умира
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Меко казано ме изнервяш с "остроумието" си. Прочети ти в нета! Аз не си говоря просто ей така, за да има! Не съм много навътре в тоя бизнес, но достатъчно за да ми е ясно какво как се прави и защо се прави. Говоря ти от гледна точна на професионалните състезатели! Освен това аз не съм жена и целулит нямам! И хайде щом толкова мн знаеш, пробвай един ден да пиеш само солена вода. Да видим дали ще се чувстваш жадна или чак препила с вода ? Освен това в домашни условия, определено се задържа вода със солта- за това не споря. Но задържането на вода е при нормално до леко завишено количество на натриев хлорид.Първоначално написано от ^Santra^
Това за културистите го казвам, но там те го правят под строг контрол на лекари.
Иначе определено и двамата сме прави, само че говорим от различни гледни точки...
Не се ядосвай за глупости- няма смисъл!
http://www.kak-da.com/%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8-(%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5.html (за сиренето: На второ място - то съдържа и доста сол, която натоварва обмяната на веществата.)
http://muje.tialoto.bg/article.php?id=5499 (професионалистът казва: Няколко дни преди състезание окончателно спирам солта и водата и започвам да ям въглехидрати)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/2052/ (Сол: Задържа водата в организма)
http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/p7767.html
Поразрових се в нета, но в защита на твоето становище не открих нищо(или съм платила на гугъл)
и аз се поразрових и определено бяха в твоя полза всички статиино за културистите поддържам тезата =] Иначе по принцип се информирам от сайта www.bb-team.org тук има невероятно интересни статии. Ак0 искаш- хвърли им едно око
![]()
Ами да, благодаря ти за сайта- ще попрочета и за солта ще потърся :P (и без това съм болна и няма какво да правя=/) Знам, че няма логика солта да задържа вода, защото ожадняваш като ядеш нещо солено, но явно е от вкусовите рецептори.
+1 i uspexПървоначално написано от ^Santra^
![]()
![]()
mislq i az da go probvam tozi rejim
Желая ти бързо оздравяване, въпреки че спорът с теб определено е интересенПървоначално написано от ^Santra^
![]()
Благодаря, ако толкова ти се спори с мен- дай ще си намерим друга тема![]()
Не, не е здравословна тази "диета", това си е чисто и просто гладуване, което няма да издържиш дълго. А върнеш ли се към нормалното хранене, всичко ще ти се върне.
Първоначално написано от f(x)
![]()
nice one
![]()
![]()