И досега нямаше и едно мнение точно по въпроса на момичето...

Много зависи от това, с което си си изрусила косата - само и единствено с обикновенна боя няма да стане бяло русо, в това съм се убедила лично. Трябва и блондор или за по-лесно си взимаш боя, която освен оцветителя съдържа и сини прахчета (блондор). Palette имат такива нюанси. Аз лично съм се боядисвала с нюанс номер 100 (скандинавско русо), което изсветлява от 4 до 6 тона. Получи ми се доста приличен цвят. В общи линии трябва да търсиш най-светлия номер боя от дадена серия, на чиято опаковка да пише, че изсветлява с поне 4-6 (Palette Natural Colors) или 6-12 тона (Palette XXL Color).
Когато стане бяло руса пак ще има лек жълт оттенък. За да го премахнеш си вземи една черна боя. Когато се къпеш, след като си измиеш косата, я поливаш с двулитрово шише с разтворена в него около 1-2 (малко количество) капки боя (само от тубичката с цвета, в никакъв случай недей да слагаш окислител!!!) без да изплакваш. С времето ще налучкаш точния вид консистенция. Звучи странно, но така ще убиеш жълтия оттенък и косата ти ще стои пепелява, едно нанасяне издържа до 1-2 максимум 3 измивания.
Ако все пак горната схема ти се струва доста сложна си вземи от шампоанчетата на Prestige за сребрист оттенък. Тях не съм ги ползвала, не мога да изкажа обективно мнение.
Успех!