.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

ЗАДАча по Информатика

Здарвейте! Дано има информатици и хора можещи да решават задачи по информатика. Ето тук ще ви дам две задачи ако можете да ги решите ще съм ви безкрайно благодарна Много ви моля от тези задачи зависи оценката ми по информатика за годината,МОЛЯ ВИ!
    п.с. задачите са за 9 клас и ако можете сега да ги решите,защото са ми за утре ,много ви моля адски спешно е

Задача1:
    Даден е едномерен масив B от реални числа с не повече от 20 елемента. Да се състави процедура, която формира масив C, който съдържа елементите на B, но записани в обратен ред.

Задача2:

Напишете подпрограма, която определя колко часа, минути и секунди има в даден брой секунди, и подпрограма, която обратно - при зададено време в часове, минути и секунди определя колко е времето в секунди. Дайте примери за активиране на подпрограмите.
    УПЪТВАНЕ:в 240 секунди са 4 минути, което е една пета от часа

Голям фен Аватара на moncho
    Град
    Истината е някъде там.
    Учи не чакай всичко на готово
    Много е лесно ако някой друг ти свърши работата

Цитирай Първоначално написано от moncho
    Учи не чакай всичко на готово
    Много е лесно ако някой друг ти свърши работата
    еее аз уча, но тези задачи не ги разбирам и не мога да ги решавам, затова моля някой да ми помогне , адски важно е за мен

поне втрората задача не можете ли някакви упътвания да ми дадете, моля ви, ако знаете. Поне малко да ми стане ясно , че си нямам идея как да я започна

Град
    PLD
    ако на мен ми дадат такава задача в даскало ша застрелям професора !

Град
    Varna
    a be kato ti dadat vhod v sekundi delish na 60 ,ako ima ostatyk go zapametqvash v nqkva promenliva ,a drugoto 4islo pak delish na 60 za da vidish kakva 4ast e ot 4asa mai taka trqbva da stane :P

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от Diam0nD
    a be kato ti dadat vhod v sekundi delish na 60 ,ako ima ostatyk go zapametqvash v nqkva promenliva ,a drugoto 4islo pak delish na 60 za da vidish kakva 4ast e ot 4asa mai taka trqbva da stane :P
    Точно така трябва да стане.

А първата - ако ми кажеш на какъв език ти трябва, ще ти напиша само цикъла, а ти ще си оправиш останалото.

Само не казвай Visual Basic, че не знам и бъкел.

Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Цитирай Първоначално написано от Diam0nD
    Точно така трябва да стане.

А първата - ако ми кажеш на какъв език ти трябва, ще ти напиша само цикъла, а ти ще си оправиш останалото.

Само не казвай Visual Basic, че не знам и бъкел.
    ами езика е на Paskal
    Много ви благодаря

Град
    Varna
    paskal e umrqla raota ... ako beshe na C ili C++ ponaznaivam neshto ,ama ina4e ne

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    N - големината на масивите, която си дефинирала като константа

for i:=1 to N do
    C[N-i+1]:=B[i];

Благодаря ви много =) утре ще видим какво ще каже г-жата... дано най-сетне ми пише 6

някой не може ли да ги напише на C++ ?

От добро сърце - съмнявам се някой да ти ги напише...

П.П. Ако имаш оферта,драсни 1 Л.С.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си