- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- ЗАДАча по Информатика
Здарвейте! Дано има информатици и хора можещи да решават задачи по информатика. Ето тук ще ви дам две задачи ако можете да ги решите ще съм ви безкрайно благодарнаМного ви моля
от тези задачи зависи оценката ми по информатика за годината,МОЛЯ ВИ!
п.с. задачите са за 9 клас и ако можете сега да ги решите,защото са ми за утре ,много ви моля адски спешно е
Задача1:
Даден е едномерен масив B от реални числа с не повече от 20 елемента. Да се състави процедура, която формира масив C, който съдържа елементите на B, но записани в обратен ред.
Задача2:
Напишете подпрограма, която определя колко часа, минути и секунди има в даден брой секунди, и подпрограма, която обратно - при зададено време в часове, минути и секунди определя колко е времето в секунди. Дайте примери за активиране на подпрограмите.
УПЪТВАНЕ:в 240 секунди са 4 минути, което е една пета от часа
еее аз уча, но тези задачи не ги разбирам и не мога да ги решавам, затова моля някой да ми помогне , адски важно е за менПървоначално написано от moncho
поне втрората задача не можете ли някакви упътвания да ми дадете, моля ви, ако знаете. Поне малко да ми стане ясно , че си нямам идея как да я започна![]()
ако на мен ми дадат такава задача в даскало ша застрелям професора !
Точно така трябва да стане.Първоначално написано от Diam0nD
А първата - ако ми кажеш на какъв език ти трябва, ще ти напиша само цикъла, а ти ще си оправиш останалото.
Само не казвай Visual Basic, че не знам и бъкел.![]()
ами езика е на PaskalПървоначално написано от Lake_bodom
Много ви благодаря![]()
N - големината на масивите, която си дефинирала като константа
for i:=1 to N do
C[N-i+1]:=B[i];
Благодаря ви много =) утре ще видим какво ще каже г-жата... дано най-сетне ми пише 6
От добро сърце - съмнявам се някой да ти ги напише...
П.П. Ако имаш оферта,драсни 1 Л.С.