- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Моля споделете мнение :)
май ще ти дойде като лоша новина но ние отдавна сме създали живот.
+ това вече има роботи които се контролират от ИСТИНСКИ мозъци
http://www.youtube.com/watch?v=1QPiF4-iu6g
ерго - чувстващ и мислещ робот
и м/у другото какво разбираш под "чувства"?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Побиват ме тръпки при споменаването на идеята за изкуствен интелект. Давате ли си представа какво ще стане? Защото на Азимов законите имат пропуски.
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът..!
Бях 4ела,4е Ванга и Нострадамос са предсказали,4е самите хора ще станат "Хората се превръщат в киборги (живи роботи)" от тук http://www.mystics.eu/mistika-taini/...-na-vanga.html
Някои неща са много странни и 4ак не мога да повярвам,4е могат да се слу4ат,като например и болестта да се старее за секунди.Вярвате ли в тези предсказания?
^ Тези предсказания си циркулират от години из нета, а първоначално били публикувани в някакъв жълт руски вестник. Ванга никога не е правила подобни смели предсказания за хилядолетията...
Няма мозъчен център на мисълта, нито на паметта. И все пак ние мислим и си спомняме. В действителност паметта е разпределена навсякъде в мозъка. В течение на живота ни, нашият опит оставя следи в изключително сложните мрежи, изградени от невроните.
Следователно е невъзможно да бъде локализирана мисълта. Мисленето и съзнанието остават загадка за науката. Но може да се твърди, че те са свързани с с цялостната дейност на кортекса и с взаимодействията му с останалите части на тялото. Именно затова е невъзможно да се изобрети компютър, способен да мисли, освен ако той не бъде снабден с тяло и чувства.![]()
Да и аз така знам,4е Ванга не е правила такива предсказания за толкова време на пред.Първоначално написано от filmimilmi
![]()
Много точноПървоначално написано от Christ
![]()
Зависи как тълкуваш мислещi, компютъра по принцип се явява мислеща машина,то и другия вид мислещи машини за които мисля че ти говориш също ще бъдат на основата на компютър ще трябва да анализират това онова то и в момента има роботи ,които са програмирани обаче да правят едно и също но ако този кръг се разшири сиг ще стигнем доо изкуствения интелект .. :С
Именно. Първо, едва ли ще е метален. Второ, това, че не можете да си го представите и не знаете, как ще стане, не означава, че не може да стане! Знаеш ли точно какъв е принципът на летене на самолета? Ако не беше виждал(а) самолети щеше ли да повярваш, че нещо толкова тежко може да лети?Първоначално написано от quexxe
Зависи!
1-Дали имаш в предвид в нещо човешко да се вдъхне нещо роботизирано.(демек хора роботи)
2-В нещо роботно да се вдъхне нещо човешко.
Пърото е факт отдавна.
Второто е отчасти готово.
Съществува и другия вариант. Хората да бъдат превърнати в немислеща(поробена) торба плът. Възможно ли е?