Into the great wide open... Under the sky so blue...
Re: Анкета от Марс
1.Как си представяте живота без мечти ? - Не си го представям. Ако човек не мечтае за нещо, ако човек не се стреми към него, ако човек си няма свой идеализиран свят в главата си, който да посещава от време на време, когато реалността го притиска - тогава ще е празен, животът му ще остане сив.
2.Как си представяте Живота без любов ? - Него също не мога да си представя. Любовта към живота ни кара да живеем, любовта към онова, което вършим, ни кара да го вършим толкова добре, любовта към хората прави така, че и ние да сме обичани...
3.Как си представяте смисъла на живота? - Всеки има свой смисъл на живота си, не може да се даде универсална рецепта за това. Много пъти се е нищила и разнищвала темата за смисъла на живота, но не се е стигнало до някакъв категоричен отговор. Имаше един философ, за чието има не се сещам в момента, за което се извинявам. Той пък беше казал, че смисълът на живота е в търсене на смисъла...
4.Може ли да има безсмислен живот? - Мисля, че да. Ако човекът няма мечти, няма цели, ако не изпитва любов... То тогава човекът само съществува, неговият живот е изгубил тръпката си...
5.Необходимост ли е за човека да чувства любовта? - Според мен да. Любовта облагородява.
6.Боли ли от любов или повече боли от липсата и? - И в двата случаи боли. Любовта е болка, този, който я е изпитал, знае. Но тогава не забелязваш защо те боли, защото обичаш. А когато няма любов... Светът губи чара си.
7.Възможно ли е да се живее без любов до края на живота? - По-скоро съществува...
8. Възможно ли е, всички хора на земята да могат да почувстват любовта? - Съмнява ме да е толкова трудно.
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"