- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За бесмислените спорове дали има или няма Бог?
Аз вярвам в Бог, а за мен Бог и Вярата са едно цяло. Тоест висшата степен на Вярата, това е едно от проявленията на Бога.
До някъде ти завиждам,че имаш такава вяра,защото аз я изгубих необратимо и вече едва ли някога ще повярвам отново на Бог.Просто обстоятелствата се стекоха така ,че вече не вярвам в Бог ,а науката,на нея никога не съм вярвал.Първоначално написано от kristo
Така че аз не вярвам в нищо .
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Ами аз ти пожелавам да си възвърнеш вярата, пък не знам. Просто ти го пожелавам, но кое е най-добро за теб ти си знаеш, никой не съм да ти се меся и още по-малко да ти казвам кое добро и кое лошо за тебПървоначално написано от lsd43
. Просто ти пожелавам да откриеш правилният път. Пък дори и той да е такъв, какъвто ти си го обясняваш. Само е важното да вярваш в доброто и да го следваш, а доброто не е разтегливо понятие както някой се опитват да обясняват. Добро означава да вършиш добро. Дали другите ще вършат добро на теб, това е друга тема. Просто никой не е казал за съжаление, че живота е справедлив. Злото просто съществува както доброто и докато свят светува ще го има за съжаление. Но ние не трябва да се предавам, не се предавай и ти, само това ще ти кажа. Ще имаш много хубави моменти в живота, бъди сигурен
.
Малко извън темата да попитам нещо. Значи аз попринцип вярвам в Бог, но това не значи, че мога да оспорвам тезите на другите, както правят "главните участници в темата". Четох сега 1 друга тема в този форум - за негрите, турците и циганите. Таа... ако предположим, че Бог е създал Адам и Ева, а всички хора след това са произлезли от тях, какво е обяснението ви за различните "раси" хора? Предварително се извинявам, че не съм просветен като вас, че не прочетох темата до края и че не ползвах търсачката на форума (бая време ще ми отнеме да намеря точно това, ако изобщо го има написано).
Белия трон? Какво е това? Ти виждал ли си го? Как? Къде? Разкажи! =ДПървоначално написано от Christ
Абе.. нещо такова. Пиши ми лично.Първоначално написано от Kassu
![]()
Всички хора имат общ прародител и всички раси разбира се. И всички хора сме произлезли от първите хора, създадени на земята. Различните раси се раждат много по-късно, най-вече в следствие на различните климатични и природни условия, в които попадат различните човешки общности. И тези, които живеят на много топъл климат, логично са развили по-черен ген, тези на север- бял, а тези най-на север- млечно бял, с преобладаващо руси коси и светли очи. Така че нищо учудващо няма в различните раси и тяхното наличие.Първоначално написано от l2p4fs
Здравейте,отново съм аз,тази която по-голямата част от вас псуват пращат по-дяволите и обичат майка ми,баща ми,леля ми и така до девето коляно.Хора нямам нужда нито от психиатър,нито съм бунтарка, нито пък ме интересува какво милсите за мен.![]()
Може ли да попитам кой е този ,който ми изопъчава думите!? Нито веднъж не съм казала,че човек сам си е Бог.Аз твърдя,че няма Бог.А на какво хубаво искате да се спирам?На празниците като Коледа и Великден сядам със семейството на масата разговаряме и това е! Не казваме молитви не говорим за Божието слово не правим нищо подобно.Има едно момиче във форума,което казва много правилно: "Ако ние не си помогнем няма смисъл да чакаме на Бог"
Вече казах,че вярвам в нещо,да и това е,че ние сами си градим бъдещето.Вярно е,че човек не е Господ ние не сме нито безсмъртни,нито безгрешни.Ние сме хора ЕХО?!Никой ли не го е разбрал? Няма безгрешни казано е :"Човек е човек,защото греши."
Колкото до мнението,че Бог владее всичко то тогава Бог няма да ме пусне да вляза в елитното училище,което искам Бог нямаше да ми позволи да завърша с 5.92 в най-доброто училище в околноста ако той наистина съществуваше,защото аз не вярвам в него.За какво да си затварям очите?За трагедиите,за хубавите неща?За какво?Аз съм човек,който се наслаждава на хубавото и изживява лошото.Обичам силно,но толкова силно и мразя.За сега съм с ясно съзнание и добри приятели имам това,което ми трябва:въздух в гърдите,страст за живот в очите,мозък в главата,душевна сила,приятели,семейство и здраве.Е Бог не ми трябва.Добре съм живяла без него за какво ми е сега?Да се редя на опашки и да чакам два часа за да целуна замърсена икона,която няма да ми донесе нищо освен авти?Да чета библията?Да разказвам на децата си за Адам и Ева?Не простете,но това няма да е моят живот!Аз ще разказвам за пеживяното не са прочетеното!Ще видим кой ще се просветли!
Make love not pollution![]()
![]()
xexe
za vsi4ki neandertalci
MOMCHE SYM!!![]()
БХААААААА![]()
![]()
!
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
1. За начало: МОМИЧЕ СЪМ!
2. крейзиГал слушай ся! (чети): аз може да съм руса, но не съм тъпа! Въпрос на гледна точка е дали вярваш или не! Аре оплювай ни религията ..![]()
![]()
![]()
3. "Вечен живот" означава рая ...
![]()
Аз ще стана активно вярващ след като ми е ПОКАЗАНО САМО ЕДНО доказателство че има бог.
Та има повече доказателства че има извънземни от колкото че има бог...
Това че някой имал повече късмет или по-малко не значи че бог му е помогнал...
Религиите са измислени за да могат да се надяват хората че ей така от нищото живота им ще се подобри. ама не става така
Трябва сам да си направиш живота добър
Аз отказвам да оставя живота си да се носи на недоказани вярвания...
Това че ти си Не добре информиран, неозначава че няма БОГ!Първоначално написано от Undertak3r
Ами хайде информирай ме.
И не ми пробутвай библията. Кажи ми опреелено доказателство.
Ако отидеш до всяка точка на Вселената, ще видиш 4% от нея. Толкова неинформиран можеш да бъдеш ако си най-знаещият човек в Света.Първоначално написано от Undertak3r
wow do vsqka to4kaПървоначално написано от Christ
tova mai i ti nemoje6 da si go ubesni6!
Няма как да достигнем до истинското познание за Бог, просто защото Бог е източника на познанието. А това познание е безкрайно и несъизмеримо с човешките представи. Можем да достигнем само до една малка частица от познанието за Бога, но в пълнота няма как. Поне в този живот.
da toi znae vsi4ko nali?Първоначално написано от kristo
Първоначално написано от xaxa
А извинявай, забравих, че ти "знаеш" много повече от него
.
Колкото и да не им се иска и вярва, че е такаПървоначално написано от Christ
.
ako se zamisli6 kolko bezbroi ne6ta moje6 da znae6 koito postoqno se izmenqt taka da se kaje ima mn dinamika v tqx.. i da znae6 postoqno vsi4ko .. kak si go predstavq6?Първоначално написано от Christ
Той един много умен човек, който е знаел наглед страшно много неща е заключил, че "знае, че нищо не знае". Колкото повече неща си мислиш че научаваш, всъщност се оказва колко много повече от тези, които знаеш няма да ги научиш. И то никога.Първоначално написано от xaxa
6te mi probutva6 drevnogr1tska filosofiq.. dokato si govorim za bog xD ae stiga plsПървоначално написано от kristo
За Бог няма ограничения!Първоначално написано от xaxa
Той ако незнае всичко, тогава кой...
представи си че ти изобретиш някаква мачина... ти ще си запознат с абсолютно всички подробности в нея, докато другите колкото и да я изучават няма да знаят вс тънкости в твоята машина (освен ако не е нещо елементарно) а в случая, Света е изключително сложен! дано схвана нещо от моя пример...