- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За бесмислените спорове дали има или няма Бог?
не съм го виждала..това си е основателна причина,а и не вярвам че всичко хубаво което ми се случва е негово дело, а за лошото аз съм си виновна..това са пълни глупости.. а това че наукато го доказва..,нали се сещате преди колко години е било?то сега като пръднеш от единя край на улицата на другия казват че си се насрал...
a ako se isere6 v drugiq kfo 6a kajatПървоначално написано от Mun4o
![]()
![]()
?
А ето и отговора който получавам на въпроса дали има документирани доказателства за съшествуването на Бог :Първоначално написано от ISSP
Първоначално написано от ISSP
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Първоначално написано от SiegHeil
oniq e nqkav t1k1v hacker..
"Бог е навсякъде, ДА, но когато ходим на църква ние се зареждаме с нова вяра и продължаваме напред."Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
???Да,Бог е навсякъде,но НИКОЙ не е задължен да ходи на църква.И с каква нова вяра се зареждаме,моляте обясни ми.И продължаваме напред??!!Не ми е притрябвала комерсиализирана църква,за да вярвам.Ходила съм и на нищо не са ми научили,само пари са ми искали,а нямат право.Мошенници са.Аз вярвам,но не се нуждая от никоя църква или свещеник!Само Бог ми е началник,Той ме зарежда с вяра и с Него продължавам напред.
Но съгласна съм,че има и истински църкви,където можеш да дискутираш и да задаваш въпроси,на които дълго време си търсил отговор.Но малко са останали такива.
"По - добре ли е да си седиш сам в къщи и да изучаваш Писанието, без да имаш възможност да споделиш какво си открил и какво ти е направило впечатление."
Какво лошо има?И защо пък да нямаш възможност да споделиш с някой,във всеки един момент може.
"Ходенето на църква е като общуването с приятели, самоче неотиваш там да си лафиш а да чуеш какво ще ти каже Господ, било под формата на проповед или на нещо друго."
Общуване с приятели?Точно днешната църква не може да се нарече "приятел"!Но не смятам,че си достатъчно умствено узряла,за да го разбереш,а си прекалено заблудена.Не всичко е такова каквото изглежда.
"самоче неотиваш там да си лафиш а да чуеш какво ще ти каже Господ"
Защо смяташ,че единственият начин да разбереш какво ти говори Господ,е чрез свещеник,проповед или нещо друго?Бог може да общува със всеки един човек,стига ние да го желаем и да вярваме.Не става дума само чрез думи,но и чрез сърцето.Да го усещаш и в душата,и в духът си,и да бъде постоянно в мислите ти.Да Го допуснеш в себе си,Той да действа чрез теб,...и след време самият ти се променяш изцяло...целите,мечтите,лич остта,действията ти...започваш да виждаш света през други очи,да разбираш и виждаш неща,които никой друг не е разбирал и виждал,чувстваш се обичан.Чувстваш утеха в молитвата,сякаш Той е до теб и е разперил ръцете си над теб,и те закриля.Знаеш,че всеки може да те предаде,и родителят,и най - близкият приятел,ясно ти е че всеки може да те отхвърли и нарани,но чувстваш,разбираш и си убеден,че Бог никога няма да те предаде,да те отхвърли или нарани.Знаеш,че те обича,и сякаш това чувство ти е напълно достатъчно,то е което те прави щастлив.Не те интересува вече,дали ближният ще те хули и отблъсне,защото знаеш,че има Христос един,Най - прекрасен,И Бог,който е en pasi kai iper panton - във всичко и над всичко,знаеш че Той ще нанесе поражение на враговете ти,и ще те обича винаги.И вече от нищо на света не изпитваш страх,и от никой уплаха,само от Него.
Freak.
Не си длъжен да ходиш на църква,дори и повече никога да не стъпиш в нея,това не е грях.Не е нужно да палиш свещи.Никъде в Библията не съм чела подобни неща.Религията не бива да се налага,тя е избор на всеки един.В крайна сметка (може би мн от Вас няма да са съгласни с това),не ние търсим Бог,а Той търси нас,ние само трябва да Го допуснем(което повтарям,е личен избор на кой да е).
Бог не ни търси. Това, че ти вярваш не е твой избор а Негов. Негова воля е да вярваш, да се покаеш за греховете си и да Го следваш. От там нататък как го правиш, обаче, е твоя воля.Първоначално написано от nailana
Замислих се,и да прав си,но и Той се бори за нас,нали,за душите и спасението ни...Става Негов избор,когато ние Го приемем,и сключим 'духовен' договор(завет) с Него.Все пак Той не насилва никой да вярва.Или не съм те разбрала,или отново бъркам...извинявам се предварително.Първоначално написано от Christ
Ъх..Първоначално написано от nailana
Бог избира Свой народ от света. Това е.
Първоначално написано от Christ
Нали си има евреите,за какво са му други балъци?
![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
И да повторя,че никъде в Библията не се споменава "църквата" като храм,като сграда.В Библията се има предвид 'Църквата' като една световна сила,невидима глобална мощ...А зданието е просто човешка измислица,то е ненужно.'Църква' става,когато се съберат двама или повече вярващи,и се молят заедно на Бога,двама или повече негови раби,благочестиви,които в съюз се борят за Вярата и за Отеца.Няма моя,няма твоя.Няма протестнастка,католическа, православна.'Църквата' е една единствена,духовна,незабел ежима.А се чудят кой подред манастир да построят и коя катедрала.Бог сключва с всеки поотделно,който Го приеме, 'договор',и тогава вече ставаш част от тази световна,единствена 'Църква'.Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
Споменава се като сграда-Храмът на Соломон.Първоначално написано от nailana
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Храмът на Бог е твоето тяло. Храмът на Соломон е в Стария Завет.
Знам ,но го има като сграда ,а библията включва и старият завет.Първоначално написано от Christ
Иронията е че именно от този храм може би е тръгнала най-голямата заплаха за света.![]()
Не. Храмът е разрушен 70та година. Нямало е нито един камък върху друг. С което спира тотално Стария Завет.Първоначално написано от lsd43
Но това което се е държало в него за жалост е оцеляло и е било намерено.Първоначално написано от Christ
Не точно... всичките там "картони" на евреите, кой на кого бил син и тн са изгорени.Първоначално написано от lsd43
Също както и доста ръкописи на книги от Стария Завет.
Гадни римляни. :P
Но за нещастие остава Кабалата,която е била открита от рицарите Тамплиери и става основата на масонството.![]()
Ми да ама и повечето хора ще пукнат покрай тъпите им кабалистични глупости.
Не знам мисля че поне преди да умрат трябва да ознаят истината ,за това че ги управлява група перковци целящи да възцари царството на Баал.
Споко, ще знаят...Първоначално написано от lsd43
Every knee will bow.
Кажи ми как от 6 милиарда население на Земята повече от 80% дори не подозират що за хора ги управляват?
Религия,образование,работа ,навсякъде тотален монопол от страна на системата.Кажи ми как човек да не се побърка,когато знае че всяка негова стъпка се следи ?Просто не мога да проумея къде е скапаният изход от този порочен кръг.