.
Отговор в тема
Страница 8 от 17 ПървиПърви ... 456789101112 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 414
    Град
    Някъде по широкия свят...

Re: За бесмислените спорове дали има или няма Бог?

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Има ли смисъл да докажеш нещо недоказуемо?
    Както се казава щом не можеш да видиш нещо,не можеш да отречеш че съществува,но също така и не можеш да потвърдиш ,че го има.
    Според мен има три типа хора хора ,които вярват сляпо в Бог,
    хора които вярват сляпо в научното обяснение и хора които вярват в нещо.Има обаче и четвърти тип ,които са като мен ,които не вярват в нищо.Тогава какъв е смисълът да се спори дали има нещо като Бог или го няма ,при положение,че недоказуемо.
    Така реших да ви припомня същноста на темата,която определено не е дали има или няма Бог,а именно същноста е защо се водят километрични ,дразнещи и най-вече еднообразни спорове със "сигурни" доказателства и от двете страни на спора?
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

6toto to4no v filosofiqta to4no ako ne za6tetava6 tvoito mislene d3ba i filosofa ti.. za tfa stavat qki sporeve tuka spored men ;]

Всеки велик учен в края на своята кариера стига до въпроса има ли бог. Всичко е направено толкова сложно, че ние виждаме само малка част от "света"

Голям фен Аватара на akinom
    az sum ot onzi tip xora, koito vqrvat v ne6to0... no da ne vqrvam v Bog, mislq 4e e bezsmisleno za6toto vqrata krepi.. no pove4e vqrvam v sebe si i tova me obnadejdava, a v su6testvuvaneto na gospod, vutre6no si vqrvam i mislq 4e naistina ima takuv!
    http://vbox7.com/play:dd4b6909
    Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)

Град
    49 Layer
    Цитирай Първоначално написано от MoN4eTy**
    az sum ot onzi tip xora, koito vqrvat v ne6to0... no da ne vqrvam v Bog, mislq 4e e bezsmisleno za6toto vqrata krepi.. no pove4e vqrvam v sebe si i tova me obnadejdava, a v su6testvuvaneto na gospod, vutre6no si vqrvam i mislq 4e naistina ima takuv!
    Всеки вярва в себе си, и най-големите последователи на Бог също са силни хора, вярват в себе си и успяват. Да вярваш в Бог не означава да очакваш да ти бъде помогнато за всичко, ако не си помогнеш сам, и Господ не може да ти помогне.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Всеки вярва в себе си, и най-големите последователи на Бог също са силни хора, вярват в себе си и успяват. Да вярваш в Бог не означава да очакваш да ти бъде помогнато за всичко, ако не си помогнеш сам, и Господ не може да ти помогне.
    ex.. i k1v e smisala da vqrva6

Цитирай Първоначално написано от xaxa
    Смисъла да вярваш е да познаваш Създателя си. Той не ти е някакъв прислужник, за да ти изпълнява желанията.

Град
    49 Layer
    Все едно къв е смисъла да ходиш на училище и на работа. Това е нещо, необходимо за издигането ти и оцеляването на душата.

Christ poznavam maika si i ba6ta si mnogo dobre!!
    Nam3less ox da ina4e 6te utida dolo..

100% сигурно е, че има Бог. За това доказателства, колкото щеш. Който има очи, да ги види, който има уши, да ги чуе. Който не, проблема си е негов. Доказателства има и в науката, и в историята, и в логиката най-вече.
    E,моето мнение е обратно на твоето.Ако имаше Бог щяха ли невинни хора да умират?! Ако имаше бог щяхме ли да страдаме толкова?!Ако имаше Бог щеше ли да ни отнема любимите хора,когато имаме нужда от тях?!Ако има Бог щяха ли да умират деца?! Ако има Бог щеше ли да има болести?! Нали Той е всемогъщ и не търпи нещастие!Ако още не си разбрал Бог е една комерсиална измислица,която дава празни надежди на хората. Научните факти са следните:
    1.Защо хората за измислили Господ? За да си обясняват,тогава,необясним ото.Природни стихии и прочие.
    2.Възкресението на Христос е хиперболизирано битие.
    3.Защо Бог взема душите на престъпниците? Та нали това е избавление за тях не наказание.Много по-лесно е да умре отколкото да живее с вината,която го измъчва.
    4.Нали Господ е най-справедливия?Така ли е?Та нали той не пуска всички в Рая,това спаведливо ли е?
    5.Нали пред бога всички сме равни?Тогава защо едни живеят по един начин а други по друг?Защо тогава не всички отиват в Рая?
    6.И нали Бог прощава всичко?Защо тогава отиват хора и в Ада?
    7.Защо иконите се плащат?
    8.Защо за светената вода се плаща?
    9.Защо попа при кръщене за да прочете една молитва взема 300лв още сумати килограми месо?
    10.Защо божиите служители живеят луксозно?Нали са обикновени хора?А обикновените хора не живеят в лукс.
    Е докажи ми мнението си.Чакам това ако мога да го нарека така са 10-те заповеди на неверника. Знам,че ще кажеш.че Злото същесвува за да се отличава Доброто или нещо от сорта,че трябва да изпитаме болка за да почувстваме истински щастието.Мойте уважения,но стига толова болка Господи!Та ние забравихме какво е щастие. Това са изтъркани фрази без никаква реална основа. Може да кажете,че богохулствам,но няма да ме засегнете,защото аз съм НЕВЕРНИЦА! Има някаква сила,може би съдба.но в никакъв случай Господ.
    Make love not pollution

Град
    Ако някой си мисли ,че в учебника по биология,история или някъв друг предмет се крие истината за съществуването му,ще му кажа че не е така,ако пък друг ми каже че в библията се крият отговорите ,ще му отвърна че греши,предполагам че някои от вас ще се запитат защо ще отговоря така? Науката е една добре скърпена история,за великата природа и случайноста,е аз не вярвам че всичко е случайно,множеството недоказани теории и липса на сигурни доказателства,ме убеждават всеки ден ,че няма научно начало.
    Колкото до библията,за мен книга в която има толкова много метафори и скрити замисли,от които всеки човек може да прииначи истината по-начин изгоден само за него,не книга на която може да се вярва.Хиляда човека,могат да разберат библията и метафорите в нея по 1000 различни начина и всеки от тези 1000 начина може да е истината,но може и всичките те да са лъжа?Няма начин да се разбере ,кое е истината и кое е лъжата там ,защото начините по които може да се тълкува написаното в нея са страшно много.
    Единственото ,което знам със сигурност е,че сме жертви на една манипулативна система,целяща единствено масово подчинение и няма да има значение дали си вярващ или не ,тази система има корени които са навлезли толкова дълбоко в ежедневието,че вече сме зависими от нея.Целта на всичко това е само да накара хората да не мислят със собствения си разум,а само да вярват на казаното от друг,или с няколко думи ако ти вярваш в Бог те ще те контролират чрез него,ако вярваш в научното ,ще те контролират чрез него.

Единственият ми съвет към вас е да се стараете да различавате истината от манипулацията!
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Цитирай Първоначално написано от crazyGal
    100% сигурно е, че има Бог. За това доказателства, колкото щеш. Който има очи, да ги види, който има уши, да ги чуе. Който не, проблема си е негов. Доказателства има и в науката, и в историята, и в логиката най-вече.
    E,моето мнение е обратно на твоето.Ако имаше Бог щяха ли невинни хора да умират?! Ако имаше бог щяхме ли да страдаме толкова?!Ако имаше Бог щеше ли да ни отнема любимите хора,когато имаме нужда от тях?!Ако има Бог щяха ли да умират деца?! Ако има Бог щеше ли да има болести?! Нали Той е всемогъщ и не търпи нещастие!Ако още не си разбрал Бог е една комерсиална измислица,която дава празни надежди на хората. Научните факти са следните:
    1.Защо хората за измислили Господ? За да си обясняват,тогава,необясним ото.Природни стихии и прочие.
    3.Защо Бог взема душите на престъпниците? Та нали това е избавление за тях не наказание.Много по-лесно е да умре отколкото да живее с вината,която го измъчва.
    4.Нали Господ е най-справедливия?Така ли е?Та нали той не пуска всички в Рая,това спаведливо ли е?
    5.Нали пред бога всички сме равни?Тогава защо едни живеят по един начин а други по друг?Защо тогава не всички отиват в Рая?
    9.Защо попа при кръщене за да прочете една молитва взема 300лв още сумати килограми месо?
    10.Защо божиите служители живеят луксозно?Нали са обикновени хора?А обикновените хора не живеят в лукс.
    Е докажи ми мнението си.Чакам това ако мога да го нарека така са 10-те заповеди на неверника. Знам,че ще кажеш.че Злото същесвува за да се отличава Доброто или нещо от сорта,че трябва да изпитаме болка за да почувстваме истински щастието.Мойте уважения,но стига толова болка Господи!Та ние забравихме какво е щастие. Това са изтъркани фрази без никаква реална основа. Може да кажете,че богохулствам,но няма да ме засегнете,защото аз съм НЕВЕРНИЦА! Има някаква сила,може би съдба.но в никакъв случай Господ.
    Слушай, ма краво нещастна! Господ те е създал, а ти Му плюеш в лицето! И какво очакваш Той да направи за теб, като ти нищо не правиш за Него?! Бог иска от нас подчинение и смиреност независимо от обстоятелствата.

Знаеш ли какво заслужаваме?! Смърт заслужаваме! Вскичките до един сме грешници, лъжци, крадци, прелюбодейци и тн! Всички заслужаваме Ада! ДО ЕДИН! Никой не търси Бога, никой не дири по Него!

И какво мислиш, че прави Бог? Уби Синът си заради нас, за да можем да живеем! За да може Той да изкупи греха ни и да не умираме!

Невинни хора няма. Ти ако искаш да си с Бог няма да ти пука дали някой е умрял, дори брат ти да е.

Град
    49 Layer
    @crazyGal, от много хора съм чувал подобни въпроси, и те всички са на възраст 13-19 години. Просто няма по-детско мислене от твоето. Поумней малко, че иначе се излагаш.
    Има Бог. Няма невинни. Всички са виновни, а и има Божи промисъл за всичко. Страданието е необходимо за такива като тебе, да станат по-умни и дисциплинирани, чрез страданието човек се развива. Без зло няма смисъл да се живее. Всяко зло за добро. Животът не е рай, че постоянно да си живееш с любимите хора. Щом са ти отнети, значи е за твое добро по някаква причина, страдание необходимо за промяна. Да умре дете е изпитание за родителите, а децата са невинни, но душата на детето може да не е. Комерсиална измислица е религията, не вярата.

1.Никой не е измислил Господ, и всички древни религий са разпространявани от жреци и т.н., които са можели неща, които днешните хора не могат.
    2.Точно това не е хипербола, малко са хиперболите, но много неща имат и символичен смисъл.
    3.След смъртта ще бъдат с вината си до края на вечността.
    4.Такива като тебе не заслужават да идат в рая, да, справедливо е.
    5.Всички сме равни, но не по добрина. Злите ще си получат заслуженото в ада, а добрите в рая.
    6.Ако се помолиш и искренно съжаляваш. Първо човек трябва да прости сам на себе си, след това Господ ще му прости!
    7.Иконите са част от религиозната институция, измислена и опорочена от хората. Библията е вярата на християните, църквата не е необходима, нито иконите.
    8.Същото като горното. Е все пак и поповете тряа имат с кво да живеят :Д
    9.Същото като горното.
    10.Не са Божий служители, а служители на парите. Божийте служители са като отшелници и бедни. А това са специални и напреднали хора.
    Не се опитвай да ме контрираш, едва ли в близките години ще успееш.

Град
    Цитирай Първоначално написано от crazyGal

И аз съм си задавал такива въпроси и отфоворът не е ,че няма Бог ,а че той просто не е това добро същество ,което е описано в Библията.
    За мен Бог е истински,но не е добър или толкова велик колкото е описан.Колкото до войните и бедствията ,еми войните хората сами си ги правят и колкото да се опитваш да разбереш планът Господен не би могла,защото е твърде сложен за който и да е човек.По принцип за вселената ти няма смисъл да същвствуваш,защото си нищожество сравнение с всичко това което те обгражда и твоят живот няма никакво значение за развитието на човечеството,камо ли на нещо необятно като Вселената,а Бог той е...просто част от хората и за добро или за лошо има хора ,които отдават живота си за него.Пък както не веднъж съм казвал не всичко може да се обясни,просто има въпроси ,на които не трябва да знаем отговора.

За мен нещата стоят по следният простичък начин-Бог да си върши неговата си работа и да не се меси в моята.

В Библията Бог е добър, но не добричък.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    В Библията Бог е добър, но не добричък.
    Всичко зависи от гледната точка.

Christ никога няма да дам дори и 1 капка кръв да се пролее от някои мои близак за бОГ..
    Божийте служители са като отшелници и бедни.
    Nam3less клушарите и пияниците нали са бедни хора?... направи си извода какви служители имат на земята

а и нали говорим за Бог.Не намесвай Библията

защо гледате само лошите неща в този свят.Погледнете всичко онова ,красивото, което Бог е направил за света като цяло и за Вас като отделен човек.Защо говорите за смърта на децата?Да, тежко е, това е най-голямото нещастие ,или изпитание ,бих казала аз.Но погледнете на радоста от новородените дечица.Ти виждал ли си новоредоно бебе?Виждал ли си радостта и сълзите в очите на майката.Това е безценнен дар от Бог в живота на човек.Заглеждал ли си се в залеза или изгрева?Замислял ли си се кой го е създал ?Не се ли замисляш ,че той е създаден за теб и за мен и за всички ....Ако Бог беше лош, както казвате или не те обичаше , би ли създал нещо толкова красиво специално за теб Вярно е, че има трудности, и изпитания, но така познаваме силата му и милостта му и голямата му любов.Раждащата жена изпитва ужасна болка и страдание, но после тези нейни страдания са възнаградени.Така е и в живота ни.Изпитания и радости....А не мислите ли ,че ако имаше само радости щеше да ние малко скучно
    Бог откъсна най-красивото цвете от градината си и аз му дадох живот на 15.05.08

Град
    Цитирай Първоначално написано от mihael
    защо гледате само лошите неща в този свят.Погледнете всичко онова ,красивото, което Бог е направил за света като цяло и за Вас като отделен човек.Защо говорите за смърта на децата?Да, тежко е, това е най-голямото нещастие ,или изпитание ,бих казала аз.Но погледнете на радоста от новородените дечица.Ти виждал ли си новоредоно бебе?Виждал ли си радостта и сълзите в очите на майката.Това е безценнен дар от Бог в живота на човек.Заглеждал ли си се в залеза или изгрева?Замислял ли си се кой го е създал ?Не се ли замисляш ,че той е създаден за теб и за мен и за всички ....Ако Бог беше лош, както казвате или не те обичаше , би ли създал нещо толкова красиво специално за теб Вярно е, че има трудности, и изпитания, но така познаваме силата му и милостта му и голямата му любов.Раждащата жена изпитва ужасна болка и страдание, но после тези нейни страдания са възнаградени.Така е и в живота ни.Изпитания и радости....А не мислите ли ,че ако имаше само радости щеше да ние малко скучно

Едно е балансиране на гадостите с добрите и красиви неща в живота,съвсем друго е гадостите да са 1000 пъти повече от добрите неща.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    а и нали говорим за Бог.Не намесвай Библията

Е не това беше уникално!

защо гледате само лошите неща в този свят.Погледнете всичко онова ,красивото, което Бог е направил за света като цяло и за Вас като отделен човек.
    незнам от вас кои го е създал бог ама мен са ма създали моите родители!

Град
    защо гледате само лошите неща в този свят.Погледнете всичко онова ,красивото, което Бог е направил за света като цяло и за Вас като отделен човек.
    незнам от вас кои го е създал бог ама мен са ма създали моите родители!
    WoW какво гениално откритие!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си