Цитирай Първоначално написано от lsd43
Цитирай Първоначално написано от kristo
Именно! Бог може да се открие и докаже най-вече чрез вярата. Но и с методите на науката пак може да бъде доказан.
Ако говориш за торинската плащеница...и до сега не е доказано дали е автентична.Според мен сигурните доказателства за това дали има Бог се крият във Ватикана и никой без синя кръв няма право да ги вижда.Колкото до кивота и граала,следите им са отдавна изгубени.
А за Ноевият ковчег,никой не знае дали е изобщо цял.Теоретично не може да има вселена без да има нещо което да я е създало,но ако има такова нещо,сигурно има някой,който е създал това нещо или както ти го наричаш Господ.Не твърдя че Исус е измислица,точно обратното той е съществувал,но дали е въскръснал или това е просто легенда никой не знае със сигурност.
Аз пък не ти говоря за Торинската плащеница или Ноевия ковчег. Говоря ти най-вече за исторически доказателства за Исус Христос и Възкресението му, които са безспорни и отричането им е безпредметно. Защото това, което наричаш легенда /възкръсналият Христос/ е видян в един момент от повече от 300 човека след смъртта му. Както ти казах, свидетелства за Неговото Възкресение дават и биографът на Пилат Понтийски, и лекарят на Пилат, сириецът Ейшу. Те лично са искали да се убедят, че Исус няма да възкръсне и във вечерта на Възкресението са пренощували край гроба му. Но Той е възкръснал и те лично са видяли това чудо, а след това то е било записано в книгата-биография на Пилат понтийски, която днес се пази именно във Ватикана доколкото знам. Но тези свидетелства ги има отразени и в книгата "Личността на Исус Христос", написана от някакъв западен учен, на който името не помня просто защото четох въпросната книга преди 3 години. Иначе доказателства за съществуването на Бог има хиляди, поне аз откривам огромно количество такива, но сега в момента не ми се пише повече по тази тема, защото трябва да напиша цял роман.