Явно не си разбрал какво искам да кажа, а и Варна не е като Велико Търново, Пловдив, Бургас по простата причина, че всички градове са различни, а специално Варна е така да се каже, вторият по важност град в България. Сравнението с Москва - Санкт Петербург ако си запознат е доста уместно, поне според мен. Работата е там, че Москва е столицата, по-голям град е (12 милиона е с предградията) и в общи линии е "голямо село" - както е София за мен. Санкт Петербург е по-красив (въпреки че и някои части на Москва не са лоши), пак доста голям град (някъде само около 5 милиона ) и е предпочитан от двата града като цяло. Мисля, че е ясно, че него аз отъждествявам с Варна. Мадрид - Барселона също има опониране (даже май е повече отколкото между София и Варна) с тази разлика, че и двата града са красиви, но пак Барселона е предпочитаният. Не искам да засягам никого, аз лично нямам такива проблеми със софиянците, всички, които познавам са били много добри хора и не са били надменни, но на много места съм го срещала това нещо със "София и провинцията" и ме дразни, затова и така малко крайно се изказвам.
П.С. А не си ли се замислял, че щом толкова хора не харесват София си има причина за това?