- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- дайте някакъв съвет...ако можете :С
Значи прблемът е следния,аз имам брат,който е 8 години по голям от мен и е студент,преди 2 дни навърши 23.Той е четвърта година студент и всяка една година е оставал на поправителен септември,има толкова хубава специалност,в която е...умен е но го мързи,пропилява страхотните възможности,който са пред него,на месец му пращаме по околко 400 лв.У нас не си позволяваме да си купуваме някви такива скъпи неща,всичко отива при него....а той ни се отплаща така-ето сега пак имаше сесия и от 7 изпита не е издържал нито един...и сигурно ще прекъсва,освен това наште са си навили на пръста,че нещо му е станло с психиката и ше го водят на психолог,мама съвсем се обърка...а брат ми не си вдига телефона,само веднъж каза-тва си е моя работа,оставете ме на мира и тва е,притесняваме се вички вече за него.Ако можете да ме посъветвате как да успокоя мама,или нешо да кажа на брат си..или каковто и да било ще ви бъда благодарна![]()
![]()
Sprete mu parite, neka da raboti i sam da si izkarva, ne e maluk... Taka moje i da oceni kakvi jertvi pravqt roditelite vi za nego... Prosto e sviknal vsi4ko da mu e nagotovo (kato men)![]()
Ами това го правихме вече...миналата година,той работи за два месеца в един супемаркет,и напусна,защото му било станало тъпо и скучно...какво ли не сме опитвали,точно затова съм отчаяна...
И като му станало тъпо и скучно да не работи. Никой не го задължава. Да видим от къде ще се изхранва, като му спрете парите и не ходи на работа... Аз предлагам да не го финансирате повече - ИЗОБЩО! Оставете го да се оправя сам. Ако иска да работи, ако иска да учи, нека прецени сам за себе си. Ето така се изграждат достойните хора по характер! Това е начинът.Първоначално написано от amour4eto
Просто го подкрепяйте. Явно наистина има някакъв проблем, но в никакъв случай не му обръщайте гръб. Брат ми и той имаше подобен проблем, но всичко зависи от това дали има някой да го разбира...и дори да не е сега той ще си осъзнае грешката сам. Просто бъдете търпеливи. Всичко е наред просто е осъзнал, че живота е кратък и явно му се иска само да го живее без да се труди, всички си имаме кризисни периоди...важното е да усещаме че има хора на които им пука за нас![]()
![]()
Наистина спрете му парите. Като се научи как се изкарват, сам ще разбере какви възможности пропуска.
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]