- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1000 стипендии 2008-2009
бяхте ли си изпратили документите преди да се регистрирате на сайта?![]()
Първо се регистрирах....след това пратихПървоначално написано от elistone
![]()
Първоначално написано от ™G-Baby™
Абе хора не е задължително да се регистрирате на сайта документите, който сте изпратили пак ще важат.Регистрацията се прави ако искате веднага да си разберете входящия номер все пак не мисля, че всички кандидати ще имат възможност да се регистрират по интернет, защото не всички имат .В сайта много ясно си е казано, че не е задължително .
ЕЕЕх, тоя понеделник изпратих проклетиите... сега ми е едно такова празно... Нека след изтичането на срока да направим тема за есетата, кой е за?
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Muse_of_Madness Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 12:39 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
ЕЕЕх, тоя понеделник изпратих проклетиите... сега ми е едно такова празно... Нека след изтичането на срока да направим тема за есетата, кой е за?
+ 1
Аз моите документи ги изпратих вчера.Първоначално написано от Muse_of_Madness
Аз съм за да направим тема за есетата.
Аз също съм съгласна. Утре изпращам и моите документи.![]()
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
Интересно ..защо всички чакаме последните дниАзз ще кандидатствам и за изключителните...100 ....и трябва да си довърша доклада....и после ще си пусна есето
![]()
как мислите- защо са сложили този текст на сайта![]()
ВНИМАНИЕ: Независимо от темата на есето, съдържанието му трябва да е тясно свързано със заявения в точка ІІ (1) интерес!
[quote="BeBsItO"]Интересно ..защо всички чакаме последните дни/quote]
Аз съм рисков играч...![]()
А що се отнася до въпроса на elistone, тъй като темите са доста широко (ако мога така да се изразя) формулирани, би могло лесно да се залитне в други плоскости, които не са свързани ама изобщо с избрания от теб учебен предмет. А нали все пак тази стипендия е за постижения, свързани с даскалото, а не с разтягането на локуми.
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Да и мен ме притеснява това......ама мн късно го сложиха в сайта...вече бях пратилаПървоначално написано от elistone
Иначе сега са ме обзели едни мисли.... дали пък не съм залитнала .....писла съм много за свободата,т.е по голямата част от есето ми. И кък средата и края съм споменала......за историята,но като цяло. Не лично моето усещане... ами по ското....какво е свързано...темата с историята....оххххххх
дано съм се справила.
Иначе вие всички ли документи пратихте......грамотите... препоръка....и т.н , и за какво бихте оползотворили парите??
Аз лично не мисля, че има чак толкова голямо значение, в смисъл - важно е да говориш за предмета, с който ще кандидатстваш, но също така се поощрява и оригиналността, която няма как да свържеш просто със сухата материя. Миналата година например, моето есе въобще не беше есе, даже не мога да определя какво точно предствляваше, но ми дадоха стипендия. Така че не се впрягайте толкова и по-спокойно.
Едит: Ако спечеля, парите ще идат за уроците ми, защото не искам да вкарвам нашите в разходи, свързани с кандидатстването, а моите пари попривършват...
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Еееееех....
Аз писах по темата "В началото беше Словото...." и я проблематизирах доста лесно, то с философия е трудно да се отклониш от предмета, по-скоро от темата, но тезата, която ти искат не е точно определена...
Ама тоя лимит за думите ме уби простокак ли не съкращавах, за да постигна определените 1100 думички, накрая след зверския зор иначе по-риторичното ми есе заприлича на учебник по химия. 1100 думи точно. Дано няма санкции.
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Извинявай, но проблем ли ще бъде ако пуснеш есето си от миналата година тук. Ще е хубаво да видим образец....спечелил вниманието имПървоначално написано от amazonkata90
![]()
Готово.Но не е нищо особено... Причината да спечеля беше интервюто ми.
![]()
Аз и всичко, което би могло да Ви заинтригува
есе
Още в самото начало бих искала да подчертая, че винаги съм се стремяла да намирам интересното във всяка област от човешкото познание, да чета разнообразна литература, за да обогатя общата си култура и по този начин да открия какво ме привлича, кои предмети ми се отдават най – много и в коя сфера виждам бъдещата си професионална реализация. През годините, прекарани в училище, аз открих в себе си задълбочен интерес към хуманитарните науки и талант за чужди езици.
Твърдо съм убедена, че чуждите езици са ключът към успеха за всеки човек. Но преди да започна задълбочено изучаването им, аз обърнах специално внимание на българския език, тъй като този, който не познава добре родната реч никога не може да научи чуждата. Моето училище ми даде безценна подготовка за изпита САЕ на университета Кеймбридж, който издържах успешно тази година. Но в нашето динамично общество не е достатъчен само един западен език, за да бъдеш конкурентен на изпълнения с изисквания европейски пазар. Ето защо вече две години подред се явявам като частна ученичка на изпити по немски като първи чужд език, на които също имам много добри резултати. От тази учебна година започнах и изучаването на италиански. Не възприемам ученето на езици като досадно задължение, а по - скоро като необходима, а в моя случай – и приятна стъпка към усъвършенстването на уменията ми и предпоставка за по – добра работа. Лекотата, с която запомням и прилагам новата лексика и граматика, както и възможността да общувам с чужденци, превръщат учебния процес в истинско удоволствие.
Другата ми голяма любов е историята. С удоволствие прекарвам ваканциите си, посещавайки различни исторически местности в България, както и четейки книги, описващи българската и световна история. Няма да забравя и усещането, което изпитах, когато за пръв видях колосалния Колизеум в Рим – той ме накара да потръпна и да се уверя още веднъж колко интересно и величествено може да бъде миналото. От този момент вече бях напълно сигурна, че бъдещата ми професия трябва да бъде неизменно свързана с историята.
Както споменах в началото, аз полагам всички усилия, за да имам задълбочени познания не само по история и останалите хуманитарни науки, но и в областта на естествените науки. За мен е изключително важно да имам широк кръгозор, да знам в най – лошия случай поне основните понятия във всеки от познатите ми учебни предмети, защото всичко може да бъде от полза. Стремя се да бъда с богата обща култура, да развивам разностранните си интереси и за щастие, това не ми коства много усилия. На света му трябват умни, целеустремени и готови непрекъснато да се развиват млади и образовани личности. А аз искам да бъда една от тях.
Двата учебни предмета, в които съм най – добра определят и амбицията ми да работя като антрополог. Аз съм общителна и енергична, държа на контакта с хората, динамичната и отговорна работа би била предизвикателство за мен. Винаги съм се интересувала не само от чисто историческото минало на народите, но и от самите хора, от свидетелствата за тяхното нравствено и обществено развитие. Желанието ми е да имам професия, посветена на човека, на промените в неговата култура, религия и език. За да разбереш добре един човек, който и да е той, трябват две неща – да знаеш езика му и да познаваш историята му. Познанията ми по чужди езици ми отварят много врати, а историята ми помага да разбера и обясня поведението на всеки отделен човек, защото миналото слага своя отпечатък върху всички нас, независимо дали го съзнаваме или не.
За съжаление, нашата все още в преход държава не предлага добри професионални възможности за един антрополог, въпреки богатото минало, което има. Поради тази причина моята цел е да продължа образованието си в университет в Англия, за да усъвършенствам, от една страна, езика на Шекспир, а от друга – да се реализирам успешно. Пари – от студентски заеми и кредити – ще се намерят, мога да привикна и към трудния живот в чужбина, но най – важното – любов към историята и езиците, както и огромно желание за успех и вяра в собствените си възможности – го имам. Знам, че бъдещето ми зависи най – вече от мен и съм готова да положа всички усилия, за да бъда един достоен и успял човек.
Конкурсът „1000 стипендии” ми дава прекрасната възможност да докажа на себе си, че и други хора могат да повярват в мен толкова силно, колкото вярвам и аз. Ако спечеля стипендия, бих си подарила пътуване в Гърция, където да разгледам останките от една древна цивилизация, съществувала преди много години, но оставила огромно влияние върху цяла Европа. Стипендията би ми дала още по – голям стимул да развивам заложбите си, да усъвършенствам езиците, които знам, да усвоявам нови знания, да изградя още по – успешно личността си. Не на последно място – убедена съм, че човек трябва да използва всеки шанс, който му се дава, за да не съжалява после. А аз не обичам да съжалявам. По – скоро обичам да приемам и преодолявам предизвикателствата, да осъществявам и най – смелите си мечти, да бъда оценявана и от другите. Обичам и да печеля!
Nobody is perfect.
I am Nobody.
абе хора, задължително ли е да има препоръка от учител? много се дразня тъй..
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right....
Много е хубаво,браво! Не се съмнявам,че ще спечелиш и тази година. Искам да те питам с какво ги впечатли на интервюто. С история ли кандидатства, и какви въпроси ти зададоха........Знам ,че ставам нахална,но нямам друг начин да набавя тази информация. Благодаря ти предварително.Първоначално написано от amazonkata90
А иначе препоръките не са задължителни - а препоръчителни. Ако не пратиш препоръка..то поне телефона на преподавател.
О, на интервюто беше много забавно.Специално моето продължи около половин час, а на други познати им бяха отделили около 15 минути. Но при мен се получи така, тъй като се смеехме, да - смеехме, през половината време. Аз бях супер спокойна, държах се естествено, даже прекалено естествено. Първо ми зададоха въпроси, свързани с есето - нещо от сорта къде в България съм пътувала и защо искам да стана антрополог. След това, незнайно защо, решиха, че аз кандидатствам с история. ( Така де, аз и не бях уточнила с какво кандидатствам - нещо средно между езици и история
). Както и да е, попитаха ме при кой държавен глава Съветския съюз влиза във Втората световна. Моята реплика беше: "Ако кажа Сталин, много ли ще се изложа?". Последва смях и отговорът: "Не.". След това ме питаха нещо за Чърчил, за Удро Уилсън и за Адолф Хитлер, при което аз почти им преразказах Mein Kampf, която наскоро бях прочела. Като цяло интервюто премина много добре, но не вярвах, че ще ме изберат. Мислех си, че дават такива стипендии само на някакви мега задръстени и тъпи зубъри, които говорят тихо и притеснено, а не на гръмогласник като мен... Както и да е, оказа се, че съм се лъгала. Затова моят съвет е: Бъди естествена. Е, аз бях естествена, защото исках ако спечеля, да дадат парите на човека, с когото са говорели, а не на някоя префърцунена подмазвачка. Пък и да си кажа честно - не ми пукаше особено. Но чувството да си прочетеш името сред одобрените е страхотно. Така че успех и да си разказваме скоро как са минали нашите интервюта...
![]()
![]()
![]()
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Дано ,даноПървоначално написано от amazonkata90
И аз си мисля,че така трябва да се държи всеки един учасник.Лошото е,че съм малко притеснителна ама ко да правя.... Иначе аз кандидатствам с история...и явно ще трябва да си преговоря основните моменти в световната история.....че те явно препитват
![]()
А предишната година....не се ли е отбелязвал предмета, в формуляр, както е тази???![]()
Ох дано да се класираме. За мен удоволствието ще бъде не толкова от наградата....колкото от чувството че съм успяла, че с труд....се постига наистина нещо. Незнам дали забелязваш ,но в България понякога се наблюдава обратното. Това е друга тема разбира се.
Ами имаше ги изброени всички предмети и ти отбелязваш с от 1 до 4, какво мислиш за тях. Не се посочваше изрично с какво кандидатстваш. А лично мен ме попитаха каква история уча в момента; аз им казах съвременна световна и те ме започнаха. Така че си преговори само материала от миналата година (съжалявам, но историята досега съм я учила само на английски и не помня какво се учеше в 9-ти клас), но си мисля, че беше малко българска и късно Средновековие.
Nobody is perfect.
I am Nobody.
ЛЕЛЕЕЕЕ ЗЛАТНА СИПървоначално написано от amazonkata90
Мерси, мн ме успокои така. Мислех ,че на много по-голям обем информация ще ме препитат.
Аз чух ,че на 1 ви кръг минават повечето, и вече интервюто е много важно. С едно момиче от моето училище (сега ще е 9 ти клас), мин година са говорили 4 тири часаТя е кандидатствала с ИТ
![]()
При мен има един др проблем.При разпечатването...е допусната грешка....един ред започва с запетая . Други грешки няма, но просто..... мн гадно се получи ,че не съм видяла навреме. Дали ще навреди??
Относно притеснението....една фр ме бъзна днес...да пиина нещо преди интервюто (надяваме се да има такова) ,обаче...аз не понасям мн на пиенеИ ще оплескам нещо. Ти как се успокояваш?
??Първоначално написано от Eas!eR_To_Run
![]()
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right....
да и мен ме измъчиха думите дори не знаех дали и заглавието се броиПървоначално написано от Muse_of_Madness
![]()
![]()
amazonkata90 pro4etoh eseto ti neveroqtno e! Mnogo na visok stil pi6e6![]()
moeto minalata godina be6e ujs
![]()
dano tazi godina da e stanalo po-spolu4livo.