.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 62
    Повече от фен Аватара на run
    Град
    Run's House
    A kat parite ne mi stigat da se obyrna, kfo da praa?

^ Ми не се обръщай

Град
    Run's House
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    ^ Ми не се обръщай
    Ne stava taka...Ne mi se struva priemlivo da karam s probiti kecove, edin pantalon, 2 rizi i 2 teniski...Ne moga da spra cigarite...Bas-kitarite ne sa bezplatni...A i 6te se 4uvstvam po-dobre s nqkfi kints spestqvane...

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от PeturPopov
    Съгласен съм с мнението,което повечето споделяте,че работата е полезна за изграждането ни като характер и личности,именно затова имам няколко въпроса ... Тъй като съм решил това лято да отида с приятели на море се нуждая от допълнителни приходи,но тъй като не успях да събера пари чрез залагания в Еврофутбол реших да се хвана да поработя .. А въпросите ми са .. Възможно ли е да си непълнолетен/малолетен и да работиш законно дали със съгласието на родители или по друг път ... Бих се радвал ако вие споделите вашият опит ... например какво сте работили,какво ще започвате да работите,положителни и отрицателни страни на въпросната работа,доволни ли сте от заплащането и по какъв начин сте намерили работата ...
    Здравей.
    Законовото право да работиш имаш след навършване на 16 години./изисква се и декларация от родителите изразяваща съгласието им.
    Факт е обаче, че не е малък и броя на мололетните дори, които рабтят през лятото.Имай предвид, че повечето от работодателите предпочитат лица навършили 18 години, тъй като наемането им на работа изисква по-малко разправии.
    Успех, ако още нещо не ти е ясно-питай.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мерси за разяснението ами почти всичко ми е ясно вече,но ще ми е от полза ако някой сподели своя опит ... а по принцип мога ли на тази възраст да търся работа чрез бюрото по труда ...

Град
    Run's House
    Цитирай Първоначално написано от PeturPopov
    Мерси за разяснението ами почти всичко ми е ясно вече,но ще ми е от полза ако някой сподели своя опит ... а по принцип мога ли на тази възраст да търся работа чрез бюрото по труда ...
    Dam, tfa e ofertata, v buroto ima ba4kaniq po 850 na mesec...Za u4enici...

Би бой, да ти кажа честно не е толкова лошо да се работи. Преди 2 години бачках на морето, е няма такава лудница. Бях продавачка в един магазин в Duny Royal Resort, първите 4-5 дни като за добре дошла ме гърчеха да работя по 16 часа. Наложи ми се да уча малко немски заради противните шваби, колегите ми бяха абсолютни олигофрени - една дърта чавка, която само си печеше задника на басейна, докато работех (или спеше в склада) и един нисък темерут, който ме дъвчеше за всяко нещо и прекарваше деня или във фитнеса, или чекнейки се пред огледалото (човекът се възхищаваше от прелестните си форми... мяууу).

В общи линии само аз работех, но и си бях виновна, щото взимах техни смени, позволявах им да се качват на главата ми.

Идеята ми е, че въпреки тези гадости за почти никакви пари, пак ми беше адски готино. Бях самостоятелна, бях далече от родителите си, живеех с приятелка. После компанията ми дойде на гости за две седмици и просто беше.. уау!

Това лято никога няма да го забравя. А да не говорим с какъв кеф похарчих изкараните пари. И някак не можех да повярвам, че са си мои, докато ги теглех от банкомата. Бях горда, че съм вършила нещо, че съм била полезна.

А най-хубавото е, че станах по-отговорна, научих се да си разпределям парите и да не ги пръскам за глупости (което по принцип ми е голям проблем), станах по-подредена, по-търпелива.
    Котето на Canis

Loyalty & Submission

Ехх... ама наистина не сте ме разбрали
    Ще бъда по-лаконичен:
    Работата си е много хубаво и ползотворно занимание, но не е за 13-14-годишни деца.. това е

Супер фен Аватара на Exothermic
    Всеки има право на избор, щом са решили, че
    искат да работят или че имат нужда от пари в този момент,
    нека го правят, лично аз не виждам проблем.
    Не сме ние тези който да им казваме какво да правят, най-малкото
    защото не е наша работа, има си родители за тая работа, те ще
    преценят по-добре.
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Голям фен
    Град
    София
    bboy_bunker
    Абсолютно съм съгласна с теб! Не мога да го разбера тва желание за работа на тези години...

А и плюс това, това е ПЪЛНА експлоатация на човешки труд. На непълнолетни и малолетни се заплаща много по-малко, не им се плащат застраховки и прочие!

Вместо да се занимавате в такива работи на 14- 15 години заложете над учението. За работа после има много време....
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Против съм да се работи ако е възможно преди вземането на висше образование, защото това са ти възможно най-хубавите години и трябва да се изживеят максимално добре и пълноценно, а в мойте представи за добре и пълноценно не присъства минимум 8 часов работен ден. Но, понеже живота вече стана такъв, че рядко можеш да си позволиш да не бачкаш до края на висшето, съм склонен да приема лятните бригади за 4-5-6 месеца и после активно изживяване на останалото време от годината. А понеже някой хора пък наистина са зле финансово и трябва да помагат на семейството - те може да работят през цялата година. Ако щете не одобрявам и работене по специалноста по време на учене с цел трупане на стаж - има си време за всичко. В обощение - не одобрявам бачкането, докато не изкараш висше (е, ако решиш да караш висше, ако не желаеш може да почнеш да бачкаш още след завършването), а ако те принуждават обстоятелствата да бачкаш може да почнеш, но не и преди завършване поне на средното образование, защото това ама наистина са най-безгрижните и яки години. Винаги съм се чудел на задоволение хора, които искат да пропиляват детството си в бачкане? Да съм на 17-18 години, да съм финансово осигурен от родителите си и да търся бачкане - не, мерси!
    Левски шампион але але!

Голям фен Аватара на cS_LaMeRkA
    Град
    София
    Така е !!!
    Човек е щастлив когато притежава това,което сам обича,а не това,което другите харесват

Мега фен
    Град
    Utopia..
    не се прави на интересен, бе тАпак

Супер фен Аватара на preichetoy
    Град
    София, Люлин
    Аз живея само с майка си, която се бъхти по 18 часа на денонощие за 500 лева. От тях плаща заем на банката, който взе, за да купи апартамента. Това и коства по 200 лева на месец. Та с 300 лева живеем аз и тя... Мисля, че няма да е зле да и помогна, ако мога. Не го правя заради каприз, със сигурност не предпочитам да си съдера задника от работа, пред тва да се пека на шезлонга...
    mindscan

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Факт е, че на 22 си намерих 1-вата работа. И то тя ме намери. Просто нямаше кой да замества 1 учителка, аз бях стажантка(свързано с дипломирането ми) и така. Нито съм се напъвала, нито съм искала, нито съм търсила. бях си решила да работя от есента като се дипломирам. на студентски бригади не съм била, но лятото помагам на майка ми, която води счетоводството на няколко фирми. Пари за това не съм получавала-само обичайните джобни за седмицата. Но аз не искам. Все пак това си е семеен бизнес и парите така или иначе са зе мен под 1 или друга форма. Със счетоводств се занимавам от 2-ри клас!!! Родителите ми винаги са ми казвали, че съм им по-нужна во това, отколкото да съм продавачка или сервитиорка. А последното не бих направила и за 1000 лв. И аз като Мишо смятам, че до завършване на образованието не е желетелно да се работи, особено паралелно с него. И не само заради купоните и живота. Просто аз си имам работа-да достигна определена степен на образованост. И това е най-важната ми работа, която всеки от нас прави поне 12 години. за всяко нещо си има време. Моят приятел от друга страна искаше да работи, защото не може да се затвори да чете или да не прави нищо по цяр ден. за това и записа задочно. Така му е малко трудно, защото вечер след 9 часов работен ден не се учи много лесно, но се справя някак си. И това е вариант. но да следваш редовно и да работиш не е работа. Нито едното, нито другото ще свършиш като хората.

П.С.А без да имам 1 час на какъвто и да е договор, знаех стойността на парите. Знам, че ще вадя очите си над проклеите фактури 8 час днес в продължение на 2 седмизци, ще го въвеждам, ще павя надценки, а работодателят ще ми се присмее в лицето със сума от порясдъка на 40 лв.......ама няма как. Тук има толкова много счетоводители.
    А и от спестявания и стипендии имам заделени на страна 1 приятна 4 цифрена сумичка, което з човек, който е свикнал да има и то по много, който си купува 90 от нещат сам, и който нее работил и 1 ден, си е направо чудо

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    не се прави на интересен, бе тАпак
    Тихо бе, темерут.. не ме дразни

Град
    unknown
    каква работа бе
    от 3 дни не съм ходил
    нямам време за глупости

Цитирай Първоначално написано от air_J
    Ако щете не одобрявам и работене по специалноста по време на учене с цел трупане на стаж - има си време за всичко. В обощение - не одобрявам бачкането, докато не изкараш висше
    Едни приятели 3-4година учат СК и никъде не искат да ги вземат на работа, защото искат от тях да имат стаж ПОНЕ 5години като счетоводители. Е как да стане? Не стига, че те още не са официално завършили, ами и никой не иска да ги вземе на работа без стаж. И сега единият ще 'стажува' лятото при някакви счетоводителКи, на които даже трябва да плаща за 'обучението'.
    Ами ако започнат да си търсят работа по специалността чак като завършат? Пак ще ги искат със стаж 2-3год (минимум) и накрая какво? Ще си 'ценен' кадър чак като станеш на около 30.

Иначе и аз съм против такива на по 13-14години да работят, освен ако някой 'външен' фактор не го изисква. Ако е само от 'каприз' си е смехотворно да си пропиляваш детските години в работа. Цял живот ще работиш. Сега гледам хлапетииите долу пред блока - 13-14годишни парчета тичат насам-натам по цял ден, гонят се, ритат... ти иди работи и зарежи тия весели години. Един ден какво ще си спомнят от 'детството'? Как са работили на сергиийка или в магазинче, или са носили колата и кафето на някой. апффф....
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Айде, айде по-полека със стажа точно за счетоводството. Имам съученичка, която без още да е завършила висше образование, без грам стаж по специалноста, сега е главен счетоводител на Техномаркет, или Технополис (тия двете са ми абсолютно еднакви и много ги бъркам, затова не мога да ти кажа кое точно от двете) във Велико Търново. Приятелката ми пък води счетоводството на един магазин, като има единствено диплома за средно образование и още даже не е кандидатствала за ВУЗ. Който търси - намира! Сестра ми работи в банка и там стажант-счетоводители си търсят под дърво и камък. Е, вярно, дават ни повече, ни по-малко, а точно 300 лева заплата, но това е положението - работа има, колко е заплатена вече е съвсем друга тема. Време за стаж - след завършване на висшето колкото щеш.
    Левски шампион але але!

хаха аз в България никога не съм работтела.. имах си достатъчно други глупости да правя че и за работа да мисля .. а бтв в Бг не е ли незаконно да бачкаш ако си под 18.. защото мин год като видях братовчедка ми я взеха с връзки на работа защото иначе нямало как

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от [b
    a[N]D[i]T[k]a]хаха аз в България никога не съм работтела.. имах си достатъчно други глупости да правя че и за работа да мисля .. а бтв в Бг не е ли незаконно да бачкаш ако си под 18.. защото мин год като видях братовчедка ми я взеха с връзки на работа защото иначе нямало как
    Законно е, ако си над 16, но със съгласието на родителите/подписва се декларация/ и още куп други документи...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Цитирай Първоначално написано от [b
    a[N]D[i]T[k]a]хаха аз в България никога не съм работтела.. имах си достатъчно други глупости да правя че и за работа да мисля .. а бтв в Бг не е ли незаконно да бачкаш ако си под 18.. защото мин год като видях братовчедка ми я взеха с връзки на работа защото иначе нямало как
    Законно е, ако си над 16, но със съгласието на родителите/подписва се декларация/ и още куп други документи...
    dobre napisani otgovori
    moje6 da raboti6 ako si 16+ (oficqlno) i nemoje da se pozvoli nad 4 rabotni 4asa na den ( i izliza po sk1po ot kolkoto da si naeme6 18+ )

Съгласен съм с автора Аз съм на 19 и не съм работил и 1 ден Ех..животът е толкова хубав и розов
    80's METAL FOREVER IN OUR HEARTS \m/ ♪
    http://youtube.com/watch?v=Z1M-s-8TVBY

POST-GRUNGE FOREVER!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Основното задължение на децата трябва да е да учат.

Цитирай Първоначално написано от kaliiiiii
    kakyv ti e problema ne moga da razbera... po stoinostno li 6te e da mufti6 va6te seki den za gluposti,ili da spi6 do obed i da si gubi6 vremeto.rabotata disciplinira! ne znae6 kakvo moje da ti se slu4i sled nqkoi dr den,hubavo e da znae6 nqkoi ne6ta i da ima6 opit,nezavisimo v koq oblast.kato ne ti se ba4ka-ne se obajdai.i az iskam da ba4kam lqtoto,na6ite ne sa mn syglasni,no e 1000 pyti po dobre otkolkoto sled ve4erni zabivki da spq do 2-3 4asa,kakto mi se e slu4valo dosta 4esto.parite sa dr tema,vajno e jelanieto da pravi6 ne6to smisleno,kato tova da se bori6 za nezavisimostta si i da svikva6 s jivota
    +1 trqbva da moje6 da pravi6 ne6to.. nqma zna4enie kakvo trqbva da moje6 da znae6 4e sled nqkoi drug den 6te moje6 da si nameri rabota i da q v1ri6i6..
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    Отказвам да ти чета поста.. пиши на кирилица
    ^ baxti spekarq, 4oveka go kaza kakto trqbva xD i neznae6 kfo da napi6e6 nali to4no za takiva kato s tvoeto mislene v b1lgaria ima rabota a nqma nikakvo proizvodstvo (nese obijdai) bunker ti da nesi ot maminite givizeta™ ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си