Ми, аз съм почти на 19 и до ден днешен слагам (и то отвреме-навреме щото все не ми остава време ) само гланц и спирала. При по-специални случаи черен молив. Просто се чувствам добре без грим и даже (може би защото не съм свикнала) се чувствам по-некомфортно ако примерно ми се наложи да си замаскирам пъпка примерно. Та стана следния прецедент дори - на бала бях може би с най-малко грим (само малко фон дьо тен,спирала и гланц) и стана работата, че изпъквах повече сред другите (това доста хора го бяха казали) именно защото другите бяха доста гримирани (както повечето момичета на бала си). И не го казвам да се хваля или нещо такова, а да кажа, че когато всички са нагримирани много (уж за да се забелязват и харесват), естественото изпъква повече. Против съм ранното използване на грим и съм твърдо убедена, че колкото и качествен и скъп да е, вреди като се ползва постоянно. Има един сайт, където доста добре са описани съставките на повечето козметични продукти и влиянието им върху организма. И за край само ще добавя, че имаше една песничка, в която доста подходящо за тази тема се пееше "на 13 са във форма, а на 20 стари баби" .