.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Как да спра зъбите ми да се развалят?

Как да спра зъбите ми да се развалят? Мия ги постоянно, дъвча дъвки, не ям много сладко но те не спират да се се развалят ли развалят, някой даже се ронят. Моля ви препоръчайте ми някакви продукти, които да използвам. Не ми казвайте да ходя на зъболекар, ходя и то редовно защото имам много кариеси, но тя освен да ми прави пломби и т.н. нищо друго не ми казва и нито ми лекува тези които са в начален стадий. Има ли някакви хапчета, които да подсилват зъбите примерно? Моля ви пишете...

Еми освен да приемаш повече калции за по-здрави зъби не знам...
    Цитирай Първоначално написано от V3RsAc3_mAnQ4Ka
    съжалявам ако има такава тема в която да се ибяснява подробно:как да се целувам с език.моля ви да ми дадете линкове към тези теми.благодаря предварително

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones

Re: Как да спра зъбите ми да се развалят?

Цитирай Първоначално написано от malka_blizalka
    Как да спра зъбите ми да се развалят? Мия ги постоянно, дъвча дъвки, не ям много сладко но те не спират да се се развалят ли развалят, някой даже се ронят. Моля ви препоръчайте ми някакви продукти, които да използвам. Не ми казвайте да ходя на зъболекар, ходя и то редовно защото имам много кариеси, но тя освен да ми прави пломби и т.н. нищо друго не ми казва и нито ми лекува тези които са в начален стадий. Има ли някакви хапчета, които да подсилват зъбите примерно? Моля ви пишете...
    vse pak edva li 6te izdurjish da ti pravqt plombi na nqkolko zuba,bilo to i malki

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Смени зъболекаря,приемай повече калции.Яж повече сирене,мляко,кашкавал.

Град
    София
    Поддържай pH-то в устата си над 7. Т.е. веднага след ядене си мий зъбите, езика, устата отстрани и прочее. Дъвчи дъвки - не позволявай да остават киселинни частици в устата ти. Жабури си устата със Сандрин - продава се в аптеките и пише на него как се употребява. Използвай паста за зъби, която заздравява (има флуор и калций в нея). Миенето трябва да ти е винаги след ядене, преди лягане и след ставане.
    Don't tell me what I can or can't do !

Редовно миене с четка,паста,вода за уста.Може да изкараш един курс с флуорни таблетки,обаче ЗАДЪЛЖИТЕЛНО първо се консултирай със стоматолог/и без това се продават само с рецепта/.
    The words you say don't have a meaning

Arc7ic's Fan :P

Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Поддържай pH-то в устата си над 7. Т.е. веднага след ядене си мий зъбите, езика, устата отстрани и прочее. Дъвчи дъвки - не позволявай да остават киселинни частици в устата ти. Жабури си устата със Сандрин - продава се в аптеките и пише на него как се употребява. Използвай паста за зъби, която заздравява (има флуор и калций в нея). Миенето трябва да ти е винаги след ядене, преди лягане и след ставане.
    Ще дадеш ли малко повече инфо на този Сандрин? Търсих в Гугъл, но единствено което разбрах е че е вода за уста...

Ще дадеш ли малко повече инфо на този Сандрин? Търсих в Гугъл, но единствено което разбрах е че е вода за уста...
    Сандрина е като водата за уста,обаче е по-силен.Срокът на годност е много малък до колкото знам.Ако се сетиш нещо-питай.

Цитирай Първоначално написано от ЕкЗеКуТоPкаТа
    Сандрина е като водата за уста,обаче е по-силен.Срокът на годност е много малък до колкото знам.Ако се сетиш нещо-питай.
    Значи се използва за дезинфекция и убиване на бактериите, които причиняват кариеси, така ли?

Които причиняват инфекции/не са с естествен произход в устната кухина/.
    Когато ти извадят зъбче и не може да се миеш,за да не раздразниш раната,ти дават Сандрин да се жабуркаш.
    The words you say don't have a meaning

Arc7ic's Fan :P

Ок мерси много за информацията.

А цена горе долу ще ми кажете ли? И някакви различни видове има ли? Знам че мога да отида и да попитам в аптеката, но все пак не искам да се излагам.

Град
    София
    А цена горе долу ще ми кажете ли? И някакви различни видове има ли? Знам че мога да отида и да попитам в аптеката, но все пак не искам да се излагам.
    3-4 лева е (ако говориш за сандрина), няма разновидности.
    Don't tell me what I can or can't do !

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Ох и моите зъби са много зле....
    Не винаги се дължи на лоша хигиена, може да е по-наследство или при липса на витамини.

Цитирай Първоначално написано от JustBecko
    Еми освен да приемаш повече калции за по-здрави зъби не знам...

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Как да спра зъбите ми да се развалят?

никак!
    генетично предиспозирано е.

вземането на флуор или калций ще те доведе или до рак или до инфаркт в млада възраст.
    а иначе с изкуствените съзъбия може да се доживее и до пенсия

Цитирай Първоначално написано от ^blue_cat
    Ох и моите зъби са много зле....
    Не винаги се дължи на лоша хигиена, може да е по-наследство или при липса на витамини.
    Да разбира се че е така, но все пак трябва да има някакъв начин да се спре или поне да се сведе до минимум. Ще пробвам това със Сандрин-а, пък дано помогне.

Голям фен
    купи си вода за уста много добре освежава и помага срещу кариеси.Попринцип и моите не са перфектни но моето е генетично може и твоите да са така

Цитирай Първоначално написано от СладурКаа
    купи си вода за уста много добре освежава и помага срещу кариеси.Попринцип и моите не са перфектни но моето е генетично може и твоите да са така
    Водата за уста е на същия принцип като Сандрин-а.Просто Сандрин е много по-силно...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си