Демокрация е хубаво нещо, но не в този вид, в който изглежда днес. И не само в България, а и в целият свят днес няма действаща демокрация. Но по принцип и в най-хубавият си вариант демокрацията си има много слаби места. Поне за мен демокрация без наличието на национална идентичност и на поне най-елементарно патриотично чувство не струва и пукната пара.
А относно глупостите на Diamond за това как Сталин "спасил" света, просто не ми се коментират до безкрай подобни глупости. Как някой, който е избил десетки милиони хора, ще спасява човечеството? Добре, унищожил фашизма, ама не е само той. Англия, САЩ и Франция също имат своят не малък принос за унищожаването на нацизма. И за мен определено нацизма е нещо много лошо, но комунизма с нищо не е по-хубав. даже е имал възможността да нанесе доста повече щети на човечеството от нацизма. Тъй че ми звучи твърде неморално да бъдат оправдавани престъпленията на СССР и конкретно Сталин само защото те победили Германия и Хитлер. Просто лошото е, че нямаше кой да унищожи комунизма, ей това е най-голямата трагедия. И за Русия и как нямало да бъдем нищо без нея, това пък е пълен абсурд, просто не ми се коментират в момента подобни глупости. Ама явно за теб Diamond, "добро" за България е само, когато бъде зависима и подчинена на Русия. Що не си го кажеш направо, че е трябвало да станеш 16-та съветска република, че "най-добре" е да бъдем Задунайска руска губерния... Какво падение, тцтц