- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или Английски
neznam kakuv ezik da si izbera-nemski ili angliiski?koi kakvo 6te me posuvetva???
Заглавията на темите трябва да са задължително на кирилица!
By nejno.
Ako stava duma za kandidatstvane sled 7mi klas po-dobre nemski.Angliiskiq e po-lesen i moje6 da go nau4i6 po vsqko vreme stiga da iska6
Английския е по-широко разпространен и по-добре избери него.
zavisi za kakvo ti trqbva. ako iska6 da hodi6 v 4ujbina nau4i nemski i otidi v germaniq. s angliiski moje6 da otide6 v USA s sat i toefl, ama e po-trudno ot purvoto. ako 6te si sedi6 v BG mislq 4e angliiski e po-dobre. ako tursi6 po-lesniq - english. nemskiq e polezen za injinerstvo i nauka, angliiskiq - za kompiutri.
dai pove4e info za planovete si![]()
ami..
da sled 7 klas stava na vupros.Mersi za suvet4etata,sigurno 6te da e deutsch...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мисля,че по-добре английски.
OO, q stiga gluposti, zapi6i nemski mn qsno, 6toto posle 6te moje6 da nau4i6 angliiski tolkova dobre, za6toto e mn razprostranen i ve4e nqma 4ovek, koito da ne razbira ot angliiski, ako naprai6 gre6kata da pi6e6 1-vi angliiski i vtori nemski-zabrai 4e 6te uspee6, slu6ai me!!!
И аз си мисля, че английският е по добре. Все пак немски се говори в много по - малко страни, отколкото английския. Е, хуаво е ще и двата езика да се знаят, но ако трябва да се избира, аз избирам английският. реди 2 години пак него избрах
ako zapi6e 2ri nemski prosto nqma da go nau4i. po dobre da e purvi, za6toto iziskva dosta po zadalbo4ena podgotovka. angliiskiq moje da go nau4i mnogo po-lesno, za6toto toi e navsqkade okolo nas - TV, internet, etc.
v pove4eto u4ili6ta vtoriq ezik se izu4ava dosta posredstveno. az sam v ezikova gimnaziq s 1vi angliiski i 2ri nemski. purviq go znam perfektno, vtoriq - 2 prikazki ne moga da vurja. verno 4e az ne sam motiviran da go u4a, ama razlikata e OGROMNA. v 8mi klas imahme okolo 40 4asa english na sedmica. nemski po4nahme ot 9ti po 4-5 4asa. tai 4e nemskiq kato vtori e causa perduta
уча и двата немски от 3 години англииски от 5 е немски грам не вдявам отвратителен ми с такава досада уча и думи и всичко че просто....
аз те съветвам английски в днешно време ако не говориш английски и не работиш на комп все едно си с две леви ръце
Живей живота си така, че като умреш и Дяволът да ти запали свещ!
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен
Алберт Айнщайн
И аз уча двата. Английски от 7 години а немски от 3... Немския е просто отвратителен!!! Що си мислите че английския е толкова лесен??? Лесен може да ви се стори разговорния но бас хващам че поне едно 70% от всички не могат да пишат качествено. Аз те съветвам да пишеш английски!!!Първоначално написано от Dizi
Немски избери!
Английския все някак ще го научиш,докато немския по-трудно![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
mi..az angliiskiq imam predstava ot nego,znam go ot u4ili6te..3 godini sum go u4ila,no ne intenzivno.nemskiqt puk go znam malko razgovorno,6toto bqh lqtoto v germaniq pri sestra mi i taka..mnogo se radvam,4e vsi4ki vie oburnahte vnimanie na moite"terzaniq"(hihi) i mersi na vsi4ki za suvet4etata,no mislq da izbera nemskiq,nz za sega sum po-navita na nego,puk kakto kazvat nqkoi 6te go nau4a i angliiskiq,6toto nqkolko hora ve4e mi kazvat,4e nemskiq ako ne e intenzivno,ne se u4i kato horata i taka..sega se se6tam na gurba na edno u4ili6te pi6e6e: "deutsch macht spass.."(germancite 6te go razberut),makar i da ne e osobeno vqrno nai-veroqtno mislq da se probvam i da si "srechame" posle..hehhe..uspeh i na vas!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ами аз честно казано си предпочитам Английския пред всичко... Ама догодина ще ми се наложи да уча немски а пък до колкото знам е по лесно първо немски а после английски.. Така че... Абе все пак ти си решаваш :}
Аз учих английски три год...сега уча немски и май ще е така до края...със сигурност предпочитам англ. - той си ми е и любим език...немския повечето хора го мразят, доста груб език наистина...но то първо го мразиш, после свикваш и накрая почва да те радва...нямаш избор или поне аз нямам![]()
Не взимай решението за немския само защото си била в Германия при сестра си
Моят съвет е първо да се замислиш над 2 неща:
1.Къде имаш желание(и възможност) да се реализираш по-късно
2.До колко ще те мързи да учиш съвестно и втория си език
Първото е, защото, както вече някой спомена, с немския можеш да отидеш да учиш в Германия или Австрия, а с английския - в САЩ и Великобритания.
И второто е, защото ако си учиш съвестно и двата езика, можеш спокойно да се запишеш с немски и като втори да учиш английски(той е по-лесен). Немският като втори език е малък шансът да го научиш.Така че първият вариант е по-печеливш - научаваш 2 езика.
UK si e nai dobre da si u4i6nemskiq e gaden ezik i e grub i e po-neispolzvaem
по добре english![]()
Life iS Just a Lie, Just a Time To Cry, Before You Die !
Bih te posuvetvala da kandidatstva6 s angl,toi e po razprostranen i e po lesen.Dokato nemskiq e ujasno truden,ima mnogo gadna gramatika i ponedvesta padeja.Az ot 7 godini go u4a i ni6to ne moga da shvana,truden e.Tova e moeto mnenie po vuprosa.![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!