.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Фен
    Град
    Sofiq

Огромен проблем с косата..

Здравейте.. знам ,че тук съм намирала много отговори на мои въпроси и за това за пореден път ще се допитам до вас.. може някой да е преживал това.. въпреки че със сигърност не го пожелавам на никой. Имам проблем с косата боядисвам се руса светло.. косата ми расте даже сравнително бързо.проблема ми е обаче, че не мога да направя никаква дължина и това е от 1 година.. косата ми буквално се накъсва и си стой така сякаш всеки месец ходя да се подстригвам.. най-странното е че не расте,но това сигурно е логично след като се накъсва.. сега се сресвам с гребен само.. ограничила съм преси , маши и т.н на макс.. и пробвах всякакви маски, но те са повече за самите корени и новата коса, просто какво ли не съм пробвала.. все пак ,ако някой има идея как да спра това огромно накъсване ще му бъда благодарна )

Тя как така се накъсва сама? Много я дърпаш и скубеш сигурно.
    Слагай балсам ,за да се омекотява и сресвай внимателно.

Дали не ти е изтощена косата от боядисването?
    Пробвай да скъсиш малко дължината и да ползваш повече натурални продукти, а не козметика от магазина.
    Има много домашни маски, които са ефикасни ако ги правиш редовно и имаш търпение. Аз лично си слагам бадемово масло, защото имам суха коса и много ми помага. Потърси в нета и ще видиш колко неща има, които не знаем от рода именно на бадемово масло, зехтин, мед и тн.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Фен
    Град
    Sofiq
    да, аз ползвам балсами , маски и прочие.. просто самата ми коса е суха и с това боядисване още повече .. въпреки че поне от половин година не съм боядисвала повече от корени ,защото поне цвета е хубав.. обаче просто и аз не мога да си обесня как толкова много се накъсва ,за да не прави дължина.. сега я сресвам с гребен и то много внимателно.. и ще видя дали ще има ефект поне някакъв.. иначе благодаря за идеята за бадемовото масло как го използваш.. преди да се измие косата. след това? благодаря за съветите

Ами бадемовото масло аз лично си го ползвам чисто. Можеш да го намериш в аптеката, 2лв струва, най-доброто е на Икаров. Значи, намазвам си цялата коса, корените много добре(то помага за растежа), слагам и на цялата коса до краищата и седя няколко часа. После отмивам с шампоан ии косата става много хубава. Има и много маски, в които бадемовото масло участва, може да си слагаш и зехтин. Виж има една тема по-горе, където има много маски, там можеш да прочетеш доста полезни неща. Успех.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Супер фен Аватара на scrooper
    Не ползвай сешоар и вкарай повече полезни мазнини и витамини в менюто си.
    always late but worth the wait!

Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    Не ползвай сешоар
    А зимата? Като й се налага да излиза, примерно, какво ще прави? Дай да стои болна, за да има хубава коса, глупости.

Фен
    Град
    Sofiq
    Благодаря.. аз съм си правила много маски със стимуланта на икаров и там още неща.. и също много добре ми се отразяваше на косата в корена..но доло не помагаше и за това го спрях. но бадемовото масло ще го пробвам

Супер фен Аватара на pressiana
    Maжи си краищата също тогава, със зехтин, с бадемово масло, с пшенично масло.
    Отиди на фризьор да ти отрежат 4-5 см, защото иначе няма как да се махнат цъфтежите. Спри да я боядисваш за малко, ако трябва. Иначе може да останеш без коса.
    Също гледай да не я скубеш, докато се сресваш и т.н. Гледай да не се заплита в дръжки на чанти и да не застава м/у гърба ти и облегалката на стола. Друго, от което може да се накъса, е онези кокчета, при които си правиш косата на топка, като я смачкваш. Не си прави от тях. Недей и да я сресваш, докато е мокра.

Повече от фен Аватара на Elinaaa
    Според мен не се боядисвай известно време ,или се направи по-тъмна да не ти личи като израства косата !
    Почни да и правиш маски със зехтин или пшеничен зародиш ...

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Няма смисъл да спира да се боядисва.. То краищата вече са изтощени.. Плюс това при русото по принцип се боядисват само корените. Подстригвай я по-често. Какво ти казаха прави си домашни маски. Ако използваш преса, спри. Ако използваш пяна, лак, спри. Така е с русото, няма как.. почти невъзможно е да имаш руса, но хубава коса (за боядисано русо говоря).
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Фен
    Град
    Sofiq
    да мерси за всички съвети.. иначе да аз често и кокове правя и тях ще спра.. иначе тя косата ми грам на цъфти.. грам.. тя се накъсва и за това няма възможност да цъфне .. иначе да аз се боядисвам нали всеки месец,но само корени и ще пробвам тези маски )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си