- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да помогна на приятелката ми?
Въпросът ми е напълно сериозен,как да помогна на приятелката ми,която септември прави 14,а вече пуши и пие и то не по малко,а също така се събира с момчета по купони и т.н.Страх ме е да не стане някоя квартална курва и да се проебе и да пропадне още на 14![]()
Последният път беше преди няколко дена,когато тя и още една солидна компания,повечето от която са били момчета са се събрали и сда пили,пушили ,обарвали са се,целували са се и т.н.Просто не знам как да и помогна при положение,че вече 2 пъти се опитвам да говоря с нея,но тя пак си знае нейното![]()
![]()
![]()
Да ти кажа напълно те разбирам , сестра ми е на 15 години , и пие и пуши , движи се с градските наркоманчета и е на път да се превърне в кварталната курва.Първоначално написано от great_mari
Моето мнение е , че вече си направила това , което ти е по силите - опитала си се да поговорите. Твоето влияние стига до тук , ти не можеш да я възпитаваш , можеш само да я съветваш , но тя ще продължава да пренебрегва съветите ти. Затова моят съвет е , кажи на родителите и , или близките и , ако все още не знаят. Те най добре ще решат какво е най добро за нея , и как да я отучат от вредните и навици. Ако искат само ще говорят с нея , ако искат ще я наказват , ще я заключват , ще и вземат джобните - всичко е за нейно добро. Всичко с цел да се отдели от лошата си компания , и да проумее че това не е правилния път.
Моите родители се опитват да показват на сестра ми , че и имат доверие , и че вярват в нея , и че я обичат , и с това искат да я накарат да се замисли дали иска да ги разочарова.
Добре хайде успех и спокойно![]()
Друго, освен да говориш с нея, не можеш да направиш! КАто не иска да приема, не иска и т0лкова. Не можеш да я задължиш, нали!
Първоначално написано от Say It Right
Какво ще и помагаш? Напълно нормално си е момичето, не го разваляй!
The Spark
Първоначално написано от 5StaR
Еми да, напълно нормално си е да пушиш и пиеш на четиринайсет... Иначе си някакъв комплексар... Моля ти се...
За съжаление повечето тийнейджъри не знаят как да се държат според годините си. Смятат, че като са станали на тринайсет + и вече могат да правят всичко, че са много големи, че знаят всичко и могат да се държат с всеки, така, както им е удобно... Но не се получава така... За момента може да й е добре, но повярвай ми, ще допусне някоя грешка и ще се осъзнае... За съжаление това често е единствения начин да го преодолее.
Иначе, говори с родителите си по въпроса, опитвай да говориш с нея, но не забравяй, че колкото повече й натякваш, толкова повече ще иска да се бунтува. Все пак, направи всичко по силите си, за да я предпазиш, защото въпреки всичко си остава твоя сестра и никаква компания и никакви глупави, тийнейджърски грешки не могат да променят това!![]()
Успех!!!
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Никой не е казал, че си комплексар ( абе научете се да използвате думата по предназначението и дееееба ), ако не пиеш и не пушиш... Аз примерно не пуша, просто защото ми харесва ама да -напоследък е нормално да се пуши, че и даже и от по-рано... А за пиенето.. пиенето .. всеки пие![]()
The Spark
Одеве нямах много време да пиша,защото трябваше да отивам на урок и сега видях,че съм пропуснала да напиша,че най-лошото от това е,че майка и знае за това и нищо не и казва.Само не знае,че все още пуши,но едва ли това ще и повлияе.Тя(мойта приятелка) беше обещала на мен,на още две момичета и на майка си,че поне ще спре да пуши,но не!Не знам,направих каквото можах.Все пак мерси за мненията,с радост ще очаквам още съвети.А на тоя дето вика,че си е мн добре - ем вие бройкаджийте сте така.Мен от тва ме е страх,че заради такивакато вас(не само) тя ще пропадне още повече![]()
Много добре знам, какво значи думата комплексар, също знам, че такива като теб я използват за щяло и нещяло. И защо да не е на място... Много хора казват, че щом не пушиш и не пиеш от малък, не си достатъчно уверен, съответно ти избиват комплекси... А не всеки пие, аз съм на тринайсет и не пия... А тя е на четиринайсет, така че разликата не е голяма, аз знам едни седми за осми клас, които пият и пушат от трети клас... И ако това е нормално, здраве му кажи...Първоначално написано от 5StaR
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Няма как да и помогнеш . Кажи и всичко , което мислиш и , ако това не помогне я зарежи , колкото и гадно да звучи . Неин си е живота , да прави какво иска с него . Ама , ако толкова искаш да помогнеш поговори с родителите и и се опитайте заедно да възпрете глупостите и , макар , че се съмнявам дори това да помогне ! Ако е решила , че иска да е квартална курва - ок и няма да успеете да и помогнете !
Първоначално написано от GbSy
![]()
![]()
WTF???
Щом вече си говорила с нея и майка й знае, не виждам какво повече може да се направи. Може по-късно сама да се осъзнае. Като бях на 13 се държах по същия начин, както приятелката ти в момента. Но после ми дойде акъла в главата и се оправих. Не казвам, че след това не съм пушила, а пък пиенето няма да го коментирам... Но все пак не се държа както преди. Можеш само да се надяваш, че ще промени държанието си скоро...
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
мерси,май наистина няма какво да се направи...каквото и е писано това ще стане![]()
![]()
П.С.sexa_na_kompleksa -> поздравявам те,че си се поправилаТо за пиенето и аз съм на 14 и пия(но рядко и с мярка),но не кат нея се наливам през вечер като смок
![]()
![]()