- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моля ви .. утре ми е изпита и ми трябва помощт
Спешно е утре имам испит по БЕЛ и някой неща съм ги позабравила или изобщо не ги знам![]()
Ако някой може да ми ги каже за днес да ги науча ще съм му много благодарна моля ви помагайте ..
Видове сказуеми ???
Какво е наречие ?
видове местоимения ??? + примери ако може ;(
за сега е това благодаря предварително ;(;(;(
+1Първоначално написано от BeboP
За теб дойдох на този свят .... и пак заради теб си тръгвам аз ... !!!![]()
ami imam ama neznam kyde sa![]()
Ами потърси ги, де! Пък и навреме си се сетила... Що за безотговорност?!![]()
ПС А и е недопустимо да казваш, че си (по)забравила или че не знаеш тези неща, защото съм почти убедена, че сте ги дъвкали стотици пъти в часовете по БЕ... Явно някой не е внимавал!! Надявам се да са по-малко хората с подобно отношение към образованието си!
и аз имам тест утре айде стискайте палциии![]()
![]()
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Ми яж ми кура, като не ги знаеш къде са. Баси тъпата кифла иска на готово, а нищо не прай.
ЮМРУКА Е НАЙ-СИЛЕН, КОГАТО Е ОБЩ!
Аз като ти гледам правописа и пунктуацията, по-добре на тях да наблегнеш..![]()
You are broken, I can fix you...
ОМГ.Докъде стигна работата, вече като имате тест, а не съчинение, дори не можете да пишете, не знаете какво е наречие и местоимение. За лично, притежателно и т.н. местоимения да си чувала .. аз, ти, той ... Това е първото нещо, което се учи в чужд език, пък тук хора, които уж 12 години го говорят
, а 7 го учат не знаят. Пък и учебници нямаш. Явно много те мързи.
П.С Изпит се пише със "З" (странно, в заглавието ти е правилно)!
иЗпит, някоИ (неща) . Също така си изпуснала и няколко запетайки.. + "Ако някой може да ми ги каже за днес да ги науча ще съм му много благодарна моля ви помагайте .. " - изречението не е формулирано правилно.Първоначално написано от lil4etuuu
The Spark
Като гледам заглавието как е написано мисля, че няма да го земеш.
Моля ви .. утре ми е изпита и ми трябва помощт
Just do it ...
Какво друго ще питаш?Първоначално написано от lil4etuuu
Някой може пък да реши да ти отговори...
И наистина - както констатираха и другите, допускаш прекалено много правописни, пунктуационни и граматични грешки. Силно се надявам да са резултат от бързането, а не от незнание!![]()
Мен ме притесняват малко видовете сказуеми, защото точно на тях отсъствах, ама вече си върнах учебниците. Можех тогава да ги науча, ама мислех, че няма да се паднат на изпита.![]()
В последния момент ли реши да учиш? Цяла година кфо прай ? Погледни някой примерен тест .. там се набляга повече на пунктоация, правопис .. Виж си произведенията по литература
Успех на изпита!
Първоначално написано от lil4etuuu
незнаеш какво е наречие![]()
![]()
и ще ходиш на изпит
![]()
![]()
![]()
ОМГ!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
АкО мЕ нЯмАш-СпЕчЕлИ Ме[!]АкО Ме ИсКаШ-оТвЛеЧи мЕ!АкО мЕ иМаШ-ЗаПаЗи мЕ[!]Но аКo ме ИзГуБиШ-ЗаБрАвИ мЕ.....
Намери си учебника по бел, там си пише всичко. Пък и сега ли се сети - в последния момент? Айде размърдай се и търси в гугъл, все някъде има нещо.Късмет на всички утре на изпита, ще ни е нужен!![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
...
Аз също имам изпит утре(пиша от акаунта на брат ми )
Значи за видовете сказуеми - бива съставни именни , съставни глаголни и прости
Простите навярно ги познаваш - уча , чета , играя , пиша , решавам , влизам;
Съставните именни : Това са сказуеми , образувани от глагола съм + име (съществително или прилагателно )
Например
Той е добър , аз съм умен , Ти си добра , Той е нещастен , Ние сме подготвени , Вие сте успели , Те са щастливи
Съставни глаголни - Образувани са от два глагола , свързани с "да"
Искам да отида , Трябва да успея , Искам да вляза , Мога да уча , Трябва да вървя , Гледам да внимавам ;
Успех утре на всички седмокласници! Дано ви приемат !
УСПЕХ!
OMG .. иначе всички се правят на големи разбирачи, пишейки такива коментари с цел да я убидите и незнам си к'во сякаш вие по цял ден сте над учебниците ... само се чудите как да си трупате коментари
Ей цонковски бек темата е за нея, а не за нас...и, като видиш момиче, което ще ходи на изпит с такъв правопис...какво друго ти идва да направиш?
Нига плийз...
ЮМРУКА Е НАЙ-СИЛЕН, КОГАТО Е ОБЩ!
+1Първоначално написано от -4arovnata-
стискайтее
мерси успех и на тебПървоначално написано от Зло Агънце
Първоначално написано от kateto_sladkata
КАТО Е ПРОСТА КАКВО О4АКВАШ ... СИ4КИ СЕ СЕТИХТЕ БАШ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН 4Е МОЖЕ БИ ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ПИПНЕТЕ У4ЕБНИК Е ДА АМА НЕ ... ЦЯЛА ГОДИНА СПАХТЕ ... ЕМ СЯ СИ ТЪРПЕТЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА !!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Знаеш ли, миличка много си забавна. Само не разбрах какъв беше смисълът на темата ти, обаче явно имам твърде високи изисквания към авторите на всички така умни теми. В скоро време очаквам тема- "пикае ми се -съвети" или "кой ще дойде да се наяде и изпикае вместо мен".![]()
Don't worry, be happy!