.

Виж резултатите на анкетата: Реални ли са според вас оценките от матурите?

Гласували
35. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

4 11,43%
  • Не

29 82,86%
  • Не мога да преценя

2 5,71%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Оценки от матурите

Учудвам се, че не виждам тема всеки да е оплаче и похвали колко има на матурите.

Аз имам 5,99 по БЕЛ и 5,64 по немски.

Вие сте на ход
    Успеваемостта е прaвопропорционална на желанието.

Повече от фен Аватара на Cherlotte
    Град
    Варна
    Ми не са реални най-вече заради масовото преписване, което чух, че на много места е имало. Като трудност и скала за оценяване също бяха лесни.
    Иначе аз имам колкото си мислех - 5,78 по Бел и 6,00 по биология.

Не са реални, разбира се! Масово се преписваше.

Да не говорим, че скалата за оценяване е направо смехотворна - 22-23 точки за тройка ?

Цитирай Първоначално написано от MusicIsTheKey

Да не говорим, че скалата за оценяване е направо смехотворна - 22-23 точки за тройка ?
    Кфо искаш да кажеш, че е много ли ? Питам щот малко не ги разбирам тези матури ..

Град
    Троян

Да не говорим ,че в механото в моя град са им продиктували анализа на Шибил.И сега тез дето са от училището където "Влизат различно тъпи , излизат еднакво глупави" имат по високи оценки ....

Супер фен Аватара на jony
    Град
    София
    Оооо не т'ва е некъв отврат. Аз четох в някъв форум следната история:
    ПРаили там матура в некъв град забравен от Бога и ко става...
    Имало две момичета, които всичко си знаели, написали и си тръгнали, при което квесторите им скъсали пликовете, продиктували отговорите на теста и анализа и пак ги запечатали...
    Е, ИЗВИНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЙТЕ
    Dio mi la dona, guai a chi la tocca!

Цитирай Първоначално написано от jony
    Оооо не т'ва е некъв отврат. Аз четох в някъв форум следната история:
    ПРаили там матура в некъв град забравен от Бога и ко става...
    Имало две момичета, които всичко си знаели, написали и си тръгнали, при което квесторите им скъсали пликовете, продиктували отговорите на теста и анализа и пак ги запечатали...
    Е, ИЗВИНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЙТЕ
    No comment.

Град
    Враца
    Това с матурите е пълна простотия! В нашата езикова гимназия, в която е НЕДОПУСТИМО да се преписва, защото учителите не са такива е имало доста пълни шестици, а в ПМГ... което се брои за "елита на града" какво е станало? Хах, масово преписване, поради факта, че е имало "добри квестори"... А в друго училище, в което са доста глупави деца... Също е имало масово подсказване... Извод? НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТИЯ МАТУРИ!!! Пф...така или иначе не могат да се оценят истинските ти знания, няма смисъл просто
    еlsy

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Не си гледала добре..поне 2-3 теми има.
    Иначе и аз съм за "не".Ся айде аз уж си знам материала...ама това преписване нямаше граници.Един приятел,за който се тревожехме дали изобщо ще мине и по 2та предмета има над 5...
    Догодина-по-друго.

Град
    Terra incognita!
    Определено не е обективно оценяването-подсказване,преписване....,е ми съжалявам,не може оценките на едни да се сравняват с тези на други,които не са "работили сами"!Винаги някои са с привилегиииииии...........
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Град
    Троян
    Другото което чух (не помня източника) беше ,че в някакво училище целият випуск събрали $ и си купили матурите.Е то трябваше да е така .... просто не трябва да се излагаме пред ЕС още с първите матури ... ама това не е оправдание

Град
    Kърджали
    ми то и в мойто училище се повтори същата история хах
    в кенефа са написали всички отговори и който иска си излиза без да пита
    отива да пуши,преписва отговорите,става от мястото си,взима листа на другия,разматят си листовете.И дрекно нямам думи хахахаха ебахти изпита Аз ги реших и ги сверих с другите то и тфа е некъф вид препис ама както и да е изкарах 5.92 по математика говоря
    по бел 5.07 ем стига ми
    ся си мисля дали да им се доверявам на тея матури като вход за вуз
    2% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
    АкО Си оТ оНезИ 98% КоиТо Я МрАзяТ, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!

Голям фен Аватара на o0ps
    Цитирай Първоначално написано от veni7y

Кфо искаш да кажеш, че е много ли ? Питам щот малко не ги разбирам тези матури ..
    Естествено че не. 50% от теста трябва да е за тройка - тоест 50 точки.

Да,явно навсякъде е имало преписване, къде дискретно, къде грубо. Истината е, че това единствено понижи дипломите на абитуриентите.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ollas
    Да,явно навсякъде е имало преписване, къде дискретно, къде грубо. Истината е, че това единствено понижи дипломите на абитуриентите.
    Ооо, на някои им ги е повишило и то доста. А това много е ме изкефи
    Цитирай Първоначално написано от Arc7ic
    училището където "Влизат различно тъпи , излизат еднакво глупави"
    - ето за такива говоря и за всички други, които са преписвали на матурите. Ма то всичко е на такова ниво, честност и ред не може да има почти никъде.

Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от Arc7ic
    училището където "Влизат различно тъпи , излизат еднакво глупави"
    - ето за такива говоря и за всички други, които са преписвали на матурите. Ма то всичко е на такова ниво, честност и ред не може да има почти никъде.
    Реално погледнато при нас и на двете матури можеше да се препише. Нищо, че на втората не познавахме квесторите. И това обезсмисля цялата работа. Така нищо не се проверява.

Град
    Троян
    Цитирай Първоначално написано от tiesto
    3,90 по БЕЛ
    4,01 по География

Не мога да преценя, колко са реални.
    А какви оценки си имал през годините

аз по БЕЛ бях слаб миналата година (3-ка) ама за таз се стегнах и за годината имах 5 и сега на матурата 5.07 (мисля ,че е реално)

Математика през годините 6 на матура 5,,46 (1 точка мамицата му дейба )

Моите се препокриват с оценките през годините. Но не мога да преценя как седят нещата при по-голямата част от учениците.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ollas
    Моите се препокриват с оценките през годините. Но не мога да преценя как седят нещата при по-голямата част от учениците.
    Ами и моите се припокриват - литературата (а не българският) никога не ми е била силна страна, но съм имала шестици. На матурата имам 5,78 (не съм преписвала) - мисля, че е реално. По биология имам 6,00 (пак не съм преписвала) и също мисля, че е реално - все пак 4 години съм го учила профилирано и ще кандидатствам това. От тази гледна точка е реална матурата (въпреки че беше доста лесна и долната летва беше много ниска наистина), но не е реално да се сравняват хора справили се сами и такива, които са преписали.

charlotte^, и аз съм съгласна, че не може един да препише, а друг не. И въобще самото преписване обезсмисля изпита. Аз бях решила, че ако не мога да си направя матурата както трябва, да я направя за 2ка и да се явя септември месец. Все пак тази оценка си остава за цял живот и като си скапя дипломата, после не знам къде ще ме приемат.

Град
    Усмивката :Р
    аз имам време до матурите, но в училище ни изпитваха на тях... 10 клас съм и реших по математика всичко без 4 задачи поради простата причина, че не сме ги учили все още... по химия също не беше трудна според това което гледах, а по испански елементарна имам приятели които не знаеха бъкел а имат високи резултати.... така е за първа година лесно, следващата по-трудно
    Smile becаuse it's the second best thing you can do with your lips

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си