- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- на каква възраст- фитнес ?
Здравейте драги съфорумци, съжелявам ако вече има такава тема , но уви аз не упсях да намеря.. и така въпроса ми е на каква възраст е нормално едно момче да започне да ходи на фитнес ? аз за сега съм си само в нас (демек лицеви упори,коремни преси и гирички, със идването на лятната ваканция ще почвам и бягана на стадиона до нас..)
таа след толкоз араламбене тва ми е въпроса - На колко години се почва фитнес ?
П.П. на 15 години съм, 180 см висок и тежа 66-67 килограма , ако е от значение де...
Дал си моите характеристики, когато започнах с фитнеса. Сега съм на 16, и съм дръпнал още 6-7 сантиметра (186-187 съм) и съм на 71 килограма, доста подобрение имам. Мисля, че и теб ти е време да влезеш в залата (ако не си вече).
ПП:Работата с възраста е прекалено относителна. И тук важи правото за разлика от човек на човек. Някои пък препоръчват като завършиш развитие, други след като преминеш първия етап от пубертета (като мине ръстовия бум, окосмяване под мишници и доло и т.н.). Ако решиш, че още не си за фитнес, бягай на други тренировки![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ми супер е 4е си ентусиазиран
отивай само според мен гледай да не се претоварва6 за6тото на 15 не са ти изцяло развити костите
прави набирания, тичай ама недей да се прави6 на херкулес и да вдига6 по 60-70 кг с горилите
Гадно е да намериш червей в ябълката, но още по гадно е да намериш половин!
На 17-18 години е съвсем нормално.Сори,ще чакаш 2-3 години че ще се потрошиш с тия щанги иначе.
10х хора ще го имам на предвив ... за сега само homе work-out и бягане![]()
Lots of love,
JohnnieWfan
Според мен не е проблем и сега да си ходиш![]()
Сега си си добре да ходиш.. до колкото знам фитнеса постепенно спира растежа, а ти си достатъчно висок няма си останеш нисък![]()
ni6to ne spira naprotiv zapo4va vsi4ko da ti raste (est ako pravi6 vsi4ko kakto trqbva..) utivai no ne prekalqvai mn s kg-teПървоначално написано от chefff :>
най добре според мен е от 20 натам , освен ако си достатъчно висок < защото затова толкова късно за да пораснеш
може и на 15 - 16
I wake up in the morning and I piss excellence.
japixloops приятелю ако почне от 20 нима ще може да се разшири толкова като почне на 15-16.Мъжете раста до 23-4години на височина и на широчина 26мах .
Пич ако искаш почвай,но без да взимаш нищо.
зависи спира донякаде растежа на всиочина скрипеца ти набива прешляните. и ако се претовартваш след години може да имаш проблеми с ставите
I'm the ripper, the angel of death
The brutalenforcer of all divine laws
With a mystic voice in my head
I'm the ripper, the bringer of death
So you better never meet me
Because then you'll take your final breath
време ти е, какво се чудиш, аз на тая възраст съм почнал, с малко ядене и много блъскане във фитнеса ще вдигаш бързо..
България над всичко!
skype acc: bgb-dead
Сакън!Никакъв фитнес на 15.Ще станеш на кюфте.Нисък и дебелЗнаеш ли колко травми стават?Едно здраво кокалче няма ти остане на тая крехка възраст.
![]()
по-добре не лъжи момчето.Нисък-това си е генетично предопределено,ако иска да се издължи спрта е плуване,фитнеса не спира растежа;дебел-това зависи какъв му е хормоналният баланс,какъв му е хранителният,тренировъчен и въззстановителен режим;травми-ако ще да си и на 25,но твърдоглав като магаре няма да ти остане здраво кокалче.Всичко е въпрос на техника,а не толкова на големи тежести.Ако си прави всичко правилно няма да има никакви проблеми.
Nabor4e az sum su6tia samo4e 71kilo a ne 68 koeto ne e tolko mn .Em vij sa si 180 ne si nisuk daje si visok kato ima6 predvid 4e srednata viso4ina na bulgarina e 175cm do 19 6e drupne6 o6te 2,3 i pove4e santi 183,184 za men e perfektna viso4ina,a i li4no na men mi pisna ga gledam 14,15 god koito ili 6e sa po 40 kila ili 6e sa 100kila kufteta ot fitnesa kufte nemoje6 da stane6 tva ti garantiram
![]()
az sum na 16 sushto i mislq vuv nai skoro vreme da trugna na fitnes
I never eat a pig cuz a pig is a cop
можеш да си тръгнеш на фитнес отсега,тва със спирането на височината не е истина освен ако не тренираш с прекалено много килограми за твоята възраст...аз също съм на 15 и ходя на фитнес,не съм усетил никакво влияние върху растежа ми,донякъде растежа ти се ЗАБАВЯ а не се спира като правиш клек със щанга и мъртва тяга затова ги избягвай,но това да не те притеснява щото си висок![]()
Зависи от разбиранията ти за фитнес и това какво търсиш и искаш да постигнеш. Докато тялото ти расте не е хубаво да се занимаваш с тежести. Някой кинезитерапефти препоръчват фитнес след 25г. възраст.
Само оправдания... кости стави пф...отивай и блъскай бе, аз съм 187 и съм 82 кила и искам да налея още... ако действаш правилно няма да станеш кюфте повярвай... тия дето са ги писали тея работи и понятие си нямат. То си е до воля, както видя някой може да си измисля оправдания и до 20 години, за т`ва че още малко ще го отвее вятъра, а друг може да е машина на 14, въпрос на личен избор![]()
Направи си една голяяяма услуга и тръгни на лостове. Фитнесът няма да ти навреди по никакъв начин, даже напротив, но това, което ще ти дадат лостовете, във фитнеса трудно ще постигнеш. Това е изключителен контрол над тялото, мускулна издръжливост и сила. Това е и по-трудният начин, но хората са го казали no pain no gain. Можеш да изградиш ултимативното тяло, само трябва малко повечко зор и воля. И не забравяй храненето, то ти решава успеха.
Аз лично със стажа си на лостовете бия на канадска съвестен фитнесчия, 20 кила по-тежък и видимо по-едър от мене, трениращ от 2 години. А на мойто тегло просто нямам конкуренция ;]