- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Най-Хубавият ден
Да.След като се осъществят ще си поставя нови по-амбициозни цели за постиганеПървоначално написано от lsd43
![]()
.
Откога хората знаят какво искат? Гарантирам, че ако се изпълнят всичките мечти на един човек за един ден, той по обяд някъде ще се застреля, щото няма да знае кво друго да направи, че да се отърве.
Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.
Според мен няма да има смисъл.Да се сбъднат всичките ти мечти под това трябва да разбирате всичко,абсолютно всичко което искате да го имате,вече да няма какво да искате...
Така според мен така живота няма да има смисъл,защото няма към какво да се стремиш,един вид всеки ден ще стане едно и също и така...
ако няма за какво да мечтаеш няма за какво да живееш
Няма по голямо щастие от това да си збъднеш мечтите,е все пак не става въпрос за кощунства.Питайте хораъа дето са спечелили от латарии и разни подобни дали живота им е изгубил смисъл след като са си реалиризали мчетите....то човек колкото и мети да збъдва винаги си поставя пред себе си още мечти за збъднване.Просто така е устроен човека,а и имаше една много хубава поговорка,че Човек остарява когато спира да мечтае,или нещо подобно.Не си спомням точни цитат.Но без значение колко от мечтите си збъднеш след това пак ще имаш още и още и още....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Ако ми се сбъднат сегашните мчети със сигурност ще си помечтая още и ще имам нови. ще изчакам и те да се сбъднат и така ще стане един кръговрат и ше си остана вечно жива. А и винаги има смисъл да живееш ;]
-Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
-Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.
Ако ми се сбъднат всичките мечти в един ден ще се чувствам супер щастлива и задоволена от живота!
Питаш, дали ще има смисъл да живея след това ли? Ама че въпрос! Разбира се ,че ще има смисъл да живея...ще има за кого да живея...![]()
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
мечтите се сбъдват......но след известен период от време и зависи дали след всичко това ние все още ще ги желаеме или пак ще останем недоволни молейки се за още..... аз не обичам да изживявам нещо напълно за един ден......дори чашата с вода не изпивам докрай , незадоволявам докрай жаждата си , защото при един такъв пълноценен ден ще се загуби смисълът да се съществува...ще се загуби смисълът на "жаждата".........
Не целта е цел, а пътят
Естествено,че има смисъл. Нали трябва да се порадваме на мечтите,които сме сбъднали.![]()
Еми когато мечтите се изпълнят съм почти сигурна че автоматично и непринудено изникват нови, още по- големи и невъзможни...и така до някакъв предел на възможности и времв
ооо такъф ден за мене няма да има никога шото се ще измисля още нещо което да искам.
Обiчам те и 0т таzи Lюбов боLи и вsекi сп0деLен м0мент нi пRибLижава kъм kрая...
Най-хубавият ден е този за напускане на земята.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ехааа за първи път да видя човек който да гледа на смъртта като на нещо хубаво....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Имам впредвид деня, в който "ще си си свършил работата на земята". Тогава душата ти ще напусне веднъж завинаги тая планетаПървоначално написано от k`man
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Мисля ,че не .Винаги трябва да имаш цел в живота ,за която да се бориш неотлъчно![]()
Ами дам определено ще искам да продължа да живеяВсе пак мечтите ми са такива,че збъднат ли се ще ги изживявам до края на живота си,пък знае ли се може и някоя друга нова да се яви
![]()
![]()
I am near you,
You don't see me.
Can you feel me?
closer than close.
Does it hurt? Does it burn?
Do you know what you've lost?
Are you scared of the dark?
Живота е един и трябва да се изживее до край. Естетвено ,че има смисъл. След всяка постигната цел идва нова и нова. Както всеки край , ражда ново начало.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
всеки иска да осъществи мечтите си , надявай ки се да бъде ощастливен до някаква степен. Мечтите според мен са едно от нещата, които ни карат да продължаваме да живеем и да се борим, те са нашата цел .. надяваме се и се борим да осъществим нашите мечти ... какво ще стане ако един ден всичко за което мечтаем се осъществи ...
=> няма да има цел да живеем , щото без цел нищо не става => че дори и да осъществим мечтите си винаги ще има нещо друго, което да искаме , не защото сме алчни и т.н. , а защото това ни е необходимо ...
мас простотия ..
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
Ако преживея такъв ден, то на другия аз неминуемо ще умра.
Ще умра спокойна и щастлива, че съм видяла и усетила, и сбъднала всички свои мечти.
Защото мечтите не са безконечни, както и живота.
Ако това стане или ще умра от вълнение, или ще живея възможно най-дълго, за да се радвам на мечтите си..![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Ако настъпи този ден, тогава ще се чувствам страхотноИ разбира се... ще изникнат нови мечти..
Които ще се стремя да постигна
![]()
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
Мисля че не е невъзможно всичките ти мечти да се сбъднат в един ден...зависи много от мечтата де..
Но ако е нещо ,с което си се трудил с години и един ден то се сбъдне,тогава усещаш истинското удовлетворение от това ,което си правил и най-вече постигнал!!В този живот нищо не идва на готово!Човек непрекъснато търси и желае нещо повече!Поне аз съм така...когато правя нещо знам че винаги може още и още....Не напразно някой е казал Life isn't long enough for love and art!
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
Животът няма смисъл, ако нямаш цел (мечта), която да преследваш..
To be yourself is all that you can do...