- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Отверка или отвертка?
отверТка!!!
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
абе ти луд ли си да вдигнеш такава тема бе?!
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Е да, са, ако каеш, че и вестник пишеш без "т", ш`умръ от смях. Такива думи се проверяват със срооодни, както казаха вече отвърТам с отверТкаПървоначално написано от Blo0dyBitch
Речник речник ти трябва а влез в някои магазин за авто части там пише правилно![]()
Сговорна дружина планина повдига
Подкрепете Скалите краи Белоградчик за новите 7 чудеса на Света нека Покажем Природата на България да разкрием Красотата и http://www.vbox7.com/play:0416e50f ето адреса на които може да гласувате www.new7wonder.com
един свестен отг нема....един казва отверка,друг отвертка,трети дублети,ама сигурен ли е?!
![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Не съм чел темата - правилния отговор е , че са дублетни форми - и двете са вярни.
The Spark
ОтверТка се пише. С Дани преди дискутирахме този въпрос. Прегледахме няколко речника и във всички беше отверТка.
НаморДник идва от "Морда" на руски което означава "муцуна" и следователно се слага на муцуните на животните.Първоначално написано от sherry
отверТка !
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Хахахахах - даПървоначално написано от Pliok0019
По Славйков питах хората за правописен речник - беше супер весело
![]()
![]()
П.С.Абеее някой да не ти влиза у акаунто,че преди 2 страници си написала,че е отверка,а сега все едно за първи път отговаряш в темата![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Първоначално написано от 5StaR
The Spark
Аре млъкнете вече - в тълковния речник няма дума ОТВЕРКА!Първоначално написано от 5StaR
Отвертката е инструмент, с който се манипулират винтове. Най-често срещаните типове отвертки са плоската и кръстатата. Примерни означения на типа отвертка: Pz — Pozidrive кръстата, най-често се ползва за винтовете за дърво, Ph — Philips кръстата, прилича на предишната, но се ползва за винтове с по малка стъпка, примерно кутиите на електроуредите. Металното тяло на отвертката се прави от стомана. По-качествените имат означение Hr-Va Хром-Ванадий, те са по-еластични и с тях се работи по-лесно.
Думата има руски произход. Постепенно се налага отвертка като дублетна форма
someone else...
Би ли споменала източниците си, особено за етимологичната справка?Първоначално написано от Ivalinka
Ми дата е: Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 9:48 pm Това още бях сигурна, че е отверка.Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
![]()
pishe se отвертка 100% :P
Ас съм си аз и не ме е*е за вас !