.
Затворена тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 77
    Супер фен Аватара на _donna_
    Браво!

Мега фен Аватара на EarthShaker
    отворка

Мега фен Аватара на SunSmile
    отверТка!!!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

не знам

Град
    Варна
    и 2те

Вие друга работа немате ли си, бе?

абе ти луд ли си да вдигнеш такава тема бе?!
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от Blo0dyBitch
    аз съм идиот!!! верно ли е с Т ?!
    тцтц-ето какви сме днешните тийнове-необразовани
    ама никога не бих са сетила,че е така-добре че досега не ми се е налагало да я пиша тая дума
    Е да, са, ако каеш, че и вестник пишеш без "т", ш`умръ от смях. Такива думи се проверяват със срооодни, както казаха вече отвърТам с отверТка

Град
    Earth
    Речник речник ти трябва а влез в някои магазин за авто части там пише правилно
    Сговорна дружина планина повдига
    Подкрепете Скалите краи Белоградчик за новите 7 чудеса на Света нека Покажем Природата на България да разкрием Красотата и http://www.vbox7.com/play:0416e50f ето адреса на които може да гласувате www.new7wonder.com

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    Отверка .

Супер фен
    Град
    Своге
    един свестен отг нема....един казва отверка,друг отвертка,трети дублети,ама сигурен ли е?!

И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Не съм чел темата - правилния отговор е , че са дублетни форми - и двете са вярни.
    The Spark

Мега фен Аватара на Pliok0019
    ОтверТка се пише. С Дани преди дискутирахме този въпрос. Прегледахме няколко речника и във всички беше отверТка.

Цитирай Първоначално написано от sherry
    отверТка е. И не е "наморник", а наморДник.
    Сигурна съм, в много тестове за езикова култура присъства тази думичка.
    Няма ли да заключите вече темата?
    НаморДник идва от "Морда" на руски което означава "муцуна" и следователно се слага на муцуните на животните.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    а на френски хапя е mordre

отверТка !
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    ОтверТка се пише. С Дани преди дискутирахме този въпрос. Прегледахме няколко речника и във всички беше отверТка.
    Хахахахах - да По Славйков питах хората за правописен речник - беше супер весело

П.С.Абеее някой да не ти влиза у акаунто,че преди 2 страници си написала,че е отверка,а сега все едно за първи път отговаряш в темата
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от 5StaR
    Не съм чел темата - правилния отговор е , че са дублетни форми - и двете са вярни.
    The Spark

Аре млъкнете вече - в тълковния речник няма дума ОТВЕРКА!

отвертка защото отвърташ нещо
    Йога и мъдрост

Град
    In Devil's Castle
    Отвертката е инструмент, с който се манипулират винтове. Най-често срещаните типове отвертки са плоската и кръстатата. Примерни означения на типа отвертка: Pz — Pozidrive кръстата, най-често се ползва за винтовете за дърво, Ph — Philips кръстата, прилича на предишната, но се ползва за винтове с по малка стъпка, примерно кутиите на електроуредите. Металното тяло на отвертката се прави от стомана. По-качествените имат означение Hr-Va Хром-Ванадий, те са по-еластични и с тях се работи по-лесно.

Думата има руски произход. Постепенно се налага отвертка като дублетна форма
    someone else...

Цитирай Първоначално написано от Ivalinka
    Отвертката е инструмент, с който се манипулират винтове. Най-често срещаните типове отвертки са плоската и кръстатата. Примерни означения на типа отвертка: Pz — Pozidrive кръстата, най-често се ползва за винтовете за дърво, Ph — Philips кръстата, прилича на предишната, но се ползва за винтове с по малка стъпка, примерно кутиите на електроуредите. Металното тяло на отвертката се прави от стомана. По-качествените имат означение Hr-Va Хром-Ванадий, те са по-еластични и с тях се работи по-лесно.

Думата има руски произход. Постепенно се налага отвертка като дублетна форма
    Би ли споменала източниците си, особено за етимологичната справка?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    дублетни форми

опаа не съм видяла ,че някой го е написал вече
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Хахахахах - да По Славйков питах хората за правописен речник - беше супер весело

П.С.Абеее някой да не ти влиза у акаунто,че преди 2 страници си написала,че е отверка,а сега все едно за първи път отговаряш в темата
    Ми дата е: Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 9:48 pm Това още бях сигурна, че е отверка.

..

pishe se отвертка 100% :P
    Ас съм си аз и не ме е*е за вас !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си