.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Голям фен Аватара на lwsu
    Град
    Сф

Интерферон и противозачатъчни за лечение на киста...

Здравейте,

Пиша от името на майка ми (43 год.) , на която преди около година откриха, че има образувана киста във влагалището.. тя обаче има огромна фобия от операции, затова беше немислимо да се оперира.. както и да е, нейната сестра която се оказа че има същия проблем, намери решение на проблема, чрез интерферон - инжекции в продължение на 1 седмица.
    И двете се подложиха на това лечение, кото по принцип по време и след терапията лекарката дето го изписа каза, че може да се замаяват на моменти или да се чувстват зле по някога и се очакваше това да продължи около месец.. при сестра и така и стана, но при майка ми продължава, като е съпроводено и с болезнена менструация

въпроса ми е, дали ако започне да взима противозачатъчни те могат да поправят болезнена менструация и да регулират цикъла и дали може да се съчетават с по-горе описаното лечение?
    Също разбрах че за да започне да взима, трябва да се направят хормонални изледвания, които и идея си нямам къде се правят, ще се радвам ако ми посочите някое добро лечебно заведение или дори конкретен специалист, независимо къде в България и ако някой има опит или информация за интерферона..

Благодаря ви
    Do you speak Salsa? .......

Град
    в съня на елфите
    Според мен преди да се започне някакво такова сериозно лечение, трябва да се консултира с поне 2ма лекари. Не са рядко случаите, когато лекарите не лекуват правилно. Иначе-за сегашната болезнена менструация-мисля,че проблемът не е в самата менструация, а може би много по-дълбоко, може още старият проблем да не е излекуван, което е доста опасно. Аз мисля,че в никакъв случай не трябва да започва самолечение. нека се консултира с който и да е гинеколог във вашия град (в поликлиниките ви би трябвало да има поне няколко такива) и той ще и пусне изследвания,за да разбере къде изобщо е проблема. Ти от кой град си?

hottie
    Guest
    По принцип противозачатъчните облекчават менструалната болка, да не кажа, че съвсем я няма. НО майка ти се е подложила на някакво лечение(предполагам хормонално) и не съм сигурна дали е добре за нея да го съчетава и с други хормонални препарати. Не съм лекар и не мога да бъда сигурна на 100% и все пак със сигурност трябва да се консултира с някой, за да не стане беля. Мога да ти дам телефона на една добра лекарка(според мен). Ще ти пратя ЛС с телефона и.
    А хорманалните изследвания се взимат много лесно - взима се кръв. Но пак е хубаво лекар да й каже кои да си направи, защото са доста, а не са евтини.

Голям фен Аватара на lwsu
    Град
    Сф

...

ами, тя определено не на самолечение, посети редица лекари, но само последната лекарка каза за този вид лечение чрез интерферон, за да се избегне операцията (тя се намира в Пловдив)
    аз питам за интерферона понеже се надявам някой тук да е чувал за него и да каже някакво мнение и също дали от противозачатъчните е възможно цикъла да се нормализира и да не е болезнен, защото нейния цикъл си беше такъв, още преди да се появи проблема с кистата...
    а и съм озадачен дали приемането на противозачатъчни е противопоказно на лечението с така неизвестния на всички интерферон...
    Do you speak Salsa? .......

hottie
    Guest
    По принцип противозачатъчни се изписват при киста. А обикновено когато една жена има киста цикълът и е нередовен. Сега.. точно за нейната киста не знам. Но по принцип да много жени кистата им изчезва при приема на противозачатъчни или поне намалява. Но тук по-скоро говоря за киста на яйчника. Иначе не знам... честно казано мисля, че само някой компетентен лекар би ви помогнал.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си