- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На Горещия стол е Christ...
Как се виждаш след 10 години?
Коя е любимата ти книга?
А любимия филм?
Кой е човекът, на когото се възхищаваш най-много?
Защо влизаш във форума?
Кое свое качество не харесваш и искаш да промениш?
Имаш ли си любим форумец?
Какво ще направиш днес, ако разбереш, че няма да има утре?
П.С. Чак сега разбрах, че си TheNightRider
Защо се изгуби от icq-то![]()
Как се виждаш след 10 години? Не обичам да предвиждам. Не се виждам, иначе, в много добро положение...![]()
Коя е любимата ти книга? Нямам.По принцип не чета много.
А любимия филм? Оф, много са.
Кой е човекът, на когото се възхищаваш най-много? Не знам.
Защо влизаш във форума? От нямане на друга работа.
Кое свое качество не харесваш и искаш да промениш? Ако е качество защо да не го харесвам?
Имаш ли си любим форумец? Не.
Какво ще направиш днес, ако разбереш, че няма да има утре? Няма как да разбера.Иначе... ще тръпна в очакване.
Защо се изгуби от icq-тоАми нямаше никой онлайн през повечето време... Ей сега влизам да те поздравя.
![]()
1. Направи ми впечатление, че се измъкваш от някои въпроси, защо така? Със скормни, неизчерпателни отговорчета от сорта на 'много са', 'не знам' и т.н.
2. Кахъм, ще ме повозиш ли на .... колата ти?![]()
1. Направи ми впечатление, че се измъкваш от някои въпроси, защо така? Със скормни, неизчерпателни отговорчета от сорта на 'много са', 'не знам' и т.н. Просто отговарям.![]()
2. Кахъм, ще ме повозиш ли на .... колата ти? Като взема книжка...![]()
Не мислиш, ли че е съвсем нормално да отговаряш на някои въпроси с "не знам", "много са", имайки предвид, че навън е 38 градуса?![]()
Не мислиш, ли че е съвсем нормално да отговаряш на някои въпроси с "не знам", "много са", имайки предвид, че навън е 38 градуса? И, че съм спал или прекалено много или изобщо.![]()
Ето тук не съм съгласна с теб. Явно не познаваш мн добре Библията, щом казваш че няма значение защото четвъртата заповед от 10те Божий заповеди гласи:Първоначално написано от Christ
а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
Изход 20:10
Това да ви бъде събота за тържествена почивка и да смирите душите си; това е вечен закон.
Левит 16:31
Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.
Левит 23:3
Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
Бла, бла, бла..
Няма такова нещо. Съботата в Библията не е Съботата от нашата седмица. Просто така е преведен. Библията няма фиксирана седмица... мисля, че.
Първоначално написано от Christ
човече, Бог е написал 10 заповеди в книгата си Библия, които да се спазват и помнят. Отвори си Библията (ако имаш такава) и прочети Левит 20 глава! Бог ясно и точно казва от 8 до 11 стих -
'' 8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10. а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.''
Извела си заповедта извън контекста й.
Изход 20:9-11
Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
... и го освети.Не трябва да вършиш нищо, което не е свято. Ако си доктор можеш да лекуваш хората в съботния ден. (Не в Събота...) Ако си полицай можеш да спасиш някого в съботния ден, и тн. Това са святи дела.
не съм съгласна, тогава 8ми стих за коя заповед се отнася по - точно, мн ясно че е от същата!Първоначално написано от Christ
Какво имаш в предвид с това.... съботния ден е СЪБОТА. както и неделния е неделя и т.н.Първоначално написано от Christ
Никой не ти казва да не вършиш святи дела, дори и Исус е изцелявал хора в събота, когато е бил на земята.Първоначално написано от Christ
Мисълта ми беше че Бог е определил седмия ден (събота) за почивка от всичките ни дела през другите дни, ето:
''Шест дни да работиш и да вършиш ВСИЧКИТЕ си дела;
а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа.'' т.е. да не правиш своите си неща, които ги вършиш и през седмицата, например да работиш, а да се посветиш на Бог и да си починеш от задълженията си!
Не мога да разбера за какво ми говориш. Исус наистина е лекувал в Събота. Това грях ли е? Ти ако си доктор ще откажеш ли медицинска помощ на някой в съботния ден? Ако си полицай и някой притича до теб за помощ, ти ще го отпратиш ли?Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
Показването на милост е свято деяние. Показваш милост като помагаш на другите.
Защо се заяждаш?
Как е на стола?
Хареса ли ти?
...don't care what I've become but fear what I am becoming...
Как е на стола?
Хареса ли ти?
Супер е на стола... =D Задават ти малоумни въпроси.
Тва намек ли беше?
Както и да е... Я да се отклоним от темата за религията
Любим плод?
Я изброй няколко любими филмчета, каза че са много ама да чуем няколко...
...don't care what I've become but fear what I am becoming...
Тва намек ли беше? Не.
Любим плод? Ъъъм... ябълка.
Я изброй няколко любими филмчета, каза че са много ама да чуем няколко...
Fight Club, Full Metal Jacket, Taxi Driver, The Rookie, Mad Max
Няколко... малко.![]()
Защо ябълка? ТОЧНО ябълка?
Знаеш ли колко е хубаво да е само мрак около теб?
Ignorance is bliss...или по-скоро не ;р?
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Защо ябълка? ТОЧНО ябълка? Лесно се яде.
Знаеш ли колко е хубаво да е само мрак около теб? Не.
Ignorance is bliss...или по-скоро не ;р? В някои случаи... да. Но не и за мен.![]()
Първоначално написано от Christ
Не съм твърдяла, че това да окажеш помощ на някой е грях! Започнах с тази тема, защото исках да разбера каква е твоята позиция относно въпроса.
Съжалявам ако е прозвучало като заяждане!
Харесваш Боен клуб, но във филма една от тезите гласи, че сме нежеланите деца на Господ.
Как така?
http://www.artsycraftsy.com/dore/paradise_lost4.jpg
Красиво ли е?
Ако да - защо, ако не - защо? :Р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Харесваш Боен клуб, но във филма една от тезите гласи, че сме нежеланите деца на Господ.
Как така?
Дори не вярват в Господ. Нещата, обаче, които казват за "модерното" общество са верни.
Сционе, не ми я показва.
Я кажи някоя песен стил як норвежки блек метъл (от стария ти период), че да знам какво да напиша в "свещената тема".![]()
Як норвежки блек метъл.
Я кажи някоя песен стил як норвежки блек метъл (от стария ти период), че да знам какво да напиша в "свещената тема".
Impaled Northern Moonforest - Nocturnal Cauldrons Aflame Amidst The Northern Hell witch's Perpetual Blasphemy![]()