.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Тема: Готика

Готика

Моля някои подробно да ми разясни какво то4но значи - Готика
    Don'T PrOvOkE HaTeR ,JeRkS!!

Готиката е направление в изкуството, причисляващо се към западноевропейската средновековна култура, с различна продължителност в страни. Развитието му започва през 1140 във френската област Ил дьо Франс (областта около Париж) като наследник на романския стил. През 14 в. готиката постепенно замира, като еволюира в Ренесанс. В началото най-ярко се проявява в църковната архитектура. Готическото изкуство е най-силно изразено в скулптурите, витражите, фреските и илюстрациите към ръкописи.

За най-ранните образци на готическо изкуство се смятат скулптурите, създавани за катедрали и абатства. След това започва създаването на все повече творби, свързани със сюжети от Стария и Новия завет. Характерният образ на Дева Мария от византийските икони преминава в по-земен - на изтънчена и смирена дама и любяща майка, прегръщаща детето си.

С разрастването на градовете и развитието на търговията и икономиката, светският аспект в готиката набира сила редом с християнските творби. Буржоазната класа все повече започва да се интересува от многото напоследък скулптури, витражи и илюстрации. Увеличаващата се грамотност и развитието на литературата довеждат до навлизането на светските елементи в изкуството. Днес много от имената на творците от този период са известни, тъй като поради увереността, която им е вдъхната от развитието на културата, произведенията им не остават анонимни.

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    това е презентацията ми по темата (правих я за часа по информационни).
    мисля, че достатъчно кратко и ясно съм показал всичко.
    цък,

към презентацията има песен, но върви, само ако е на компютъра ти...съвет, дръпни си я, - с музика е мн по-готина презентацията

песента (копирай целия линк в браузъра си) :

www.freewebs.com/xristo/Fields%20of%20the%20Nephilim%20-%2004%20-%20(Paradise%20Regained).mp3

п.с. кажи дали ти е харесала.. ;]

хъхъ..

amarok ти го е обяснил добре.

Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker

...
    www.freewebs.com/xristo/Fields%20of%20the%20Nephilim%20-%2004%20-%20(Paradise%20Regained).mp3

nemoga da otvorq taq stranica - dava mi 4e ne e namerena

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    ам аз като копна всичко (не само тва подчертаното) и почва да тегли песента... как да е :]
    хъхъ..

ooo da misi

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си