- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Малък урок за "Я" и "Ю" :)
Хора,не,че е някаква кой-знае каква грешка,но просто много ми се набива напоследък в очите и реших да си кажа :Като удължавате дума,която завършва на "Я" не става да "ходяЯЯЯЯЯЯЯ" а има само една "Я" и след него "а"-та.Нали я е съставена от звуковете "и" и "а",и след първото се разпада защото иначе няма как да звучи..."Я-Я-Я-Ябълкааа"-все едно заекваш.Същото и с "Ю".Съставена е от "и" и "у" и след първото се продължава с "У".Английското "Ю" например (ти) няма да е "Ю-Ю-Ю-Ю-Ю",а "Юууууууууууууууууу".....А е и аз с какво се занимавам..Айде все едно е важно...
![]()
bati trapnqta ne moga da razbera za6to zadavate tolkova malumni temi
![]()
Еми да , ТАКА СИ Е , КАКВО ПЪК![]()
Искаш ли и аз да си изкажа моето мнение, което съм си създал отностно 'действие и бездействие"
The Spark
аерт
аь ус ефь пьтнсше
Офф те днешните тийнеиджъри не знаят как се пише : убивам, сделка, сграда и още колко думи и аз не знам, просто нямат край.Заради това е тая мода да се пише Кфо, убичам и т.н. повечето пишат така, защото не знаят как се пишат правилно..Жалко но е така !
Първоначално написано от AnincetoSexy
Да объркал съм.
Благодаря за поправянето !![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Божее по невнимание съм натиснала клавиша с тиретоПървоначално написано от Virus_
![]()
![]()
![]()
ops mai i ti oduljava6,no `e`,mesri,4e ni zanimava6 s glyposti,sorka nqmam ni6o protiv teb,prosto mi pisna da pi6ete takiva temiПървоначално написано от Mirelchetoo14
![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Не мисля, че я и ю са чак такъв проблем както например употребаната на "й", шт, "у" и "о", както и думички от типа на не зная, не искам, не става....
Боже,съжалявам,но си РЯДКО ТЪП потребител...Първоначално написано от soul1199
Идеята е,че не може да крещиш : "Ютия-йа-йа-йа-йа",защото буквата е съставена от 2 звука.А не е неправилно да удължаваш букви,съставени от един звук.Лелеее още от 1ви клас да не учиш...уникално
![]()
Никога не съм се замисляла, признавам си, благодаря на авторката.
Според мен трябва да добавиш написаното в темата за правописа.