- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Вадене на зъбен нерв-УЖАС!
Моля за съвет...
Става следното... от доста време на един от зъбите ми имам кариес. Така и не отидох да го оправят и вече изпитвах всяка нощ болка и трябваше да ида. Таз зъболекарят ми каза,че трябва да се вади нерва и тогава да се оправи... До тук добре... После ми отвори зъба и сложи арсен уж да го умъртви. Стоях с него 3 дни.Днес отивам пак и започна да вади нерва... Имаше невероятна болка ( дори и болка е слабо казано). При което майка ми се обажда : Добре де,не трябва ли да е умъртвено и да не боли? Отговор: Ами то арсенът не може да покрие всичко. Самото вадене ставаше като ръчка едно нещо (като игла за ваксина,но по късо) в канала. ПАК КАЗВАМ БОЛКАТА БЕШЕ УЖАСНА! Не успя да ги изчисти ( те са 3 канала,аз 1-вия не можех да издържа...).Сложи пак лекарство и каза в петък да ида да ги доизчисти...
Въпроса ми е да търся ли друг зъболекар, не не ли нормално да вади нерва с една машинка с която се навива и после дърпа..., нормално ли е да усещам болката при "мъртъв" нерв?![]()
Отивам още тази седмица на преглед.И аз май имам няколко и трябва да се оправят(от последното ми посещение през Септември).Просто СМРАЗЯВАЩО.Искренно ти съчувствам.Не искам да изпитвам това.По всяка вероятност ако стане нещо такова и с мене(не дай си боже),просто няма да го извадя,докато не ме приспят изцяло.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Попринцип не би трябвало да чувтваш болка,щом нервът е умъртвен.Възможно е да е от това,че не си отишъл/а навреме..А и освен това би трябвало да ти сложат там неква упойка
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Ами наскоро ми вадеха нерв и нищичко неусетих.Тя трябва с едно да го навие и след това да поизчисти канала,след това с една машинка работи и слага пломбата.Обаче никои друг зъболекар няма да те поем,след като тя вече е започнала.Изглежда ще трябва да търпиш.По-добре искай от тези упойки със спринцовка,който ги слагат.
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Да допълня:Първоначално написано от lonely in my live
Не се плаши от спринцовката,вярвай ми,хич не боли,дори не усещаш нищо.
Искрено ти желая късмет!!!
На мен са ми вадили нерв.
Не боли.Поне аз не почувствах болка.Спокойно.![]()
Мерси много за отговорите.
И аз знам,че не трябва да боли като е мъртъв,но болка има! ОГРОМНА БОЛКА!Ще видим какво ще става в петък![]()
Вече се съмнявам тая п-тка дали ти го е умъртвила щом те боли,все едно ти да си мъртва и да те ръгат и да те боли![]()
![]()
И аз това се съмнявам... не ми се иска да идва петъкПървоначално написано от petet
![]()
Предупреди я.Заболи ли те,ставаш и си тръгваш и търсиш друг стоматолог.
Искай упойкаПървоначално написано от densii
никой...ама никой нормален зъболекар няма да ти сложи упойка...да с нещо малко и остро се вадят нервите...просто не е умъртвен все още зъбът ти...стига с превземките...един мой зъб се умъртвява от 3 седмици вече...като отидеш следващия път болката ще е по-малка...ако зъболекарят не е хирург няма право да слага упойка...пък и аз не бих рискувала за 1 зъб...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
на мен отдавна като бях по- малка са ми вадили нерв.Трябва да ти сложи упойка мисля че за да не усещаш и все пак и мен ме болешеПървоначално написано от densii
![]()
![]()
Да бе няма право на упойка-ГЛУПОСТИ!Все пак не ти слага упойка да заспиваш,а просто на зъб,да има право-на мен са ми слагали.Първоначално написано от alice sw
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
мене са ми вадили и само ме сърбеше и мн малко болеше ама толко малко че неможе да се нарече болка
ЧЕРНО БЕСИЛО.
И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.
RISE WITH THE
+1 Зъболекаря ИМА право да и слага упойка /разликата между анестезията при зъб и при операция са коренно различни /!Първоначално написано от lonely in my live
болката трае максимум 20 секундu , не бъдu бебе -_-"
I wake up in the morning and I piss excellence.
пФф И пЕтЪк дойде...![]()
Отидох на зъбар... махна ми лекарството и почна на ръчка пак. Болката беше огромна и изведнъж ми се схванаха ръцете и краката.Просто нищо не усещах. Добре че беше майка ми и викнаха бързо лекар. Та тая нищо не направи.Сега съм с отворен зъб ...![]()
И това не ти ли е достатъчно за да разбереш, че зъболекарката ти е калпава?Първоначално написано от densii
![]()
И на мен са ми вадили 1 път![]()
http://simsmodel.forumche.org/
Za sims modeli samo tuk!!!
a we taq zubolekarka normalna li e weeeeee,taq e za sud napravo bee.Kak moje e tolko prosta,4e se e stignalo 4ak do shva6tane na krazinicite tctctПървоначално написано от densii
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Веднага отивай при друг/а да те оправи
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Боли те ,защото нерва попринцип не само във самия зъб а и надолу към венците и нпонякога от 1 път не може да се извади.Моя приятел така ходи няколко пъти,но пък на него му каза ,че при някой хора самия нерв се прибирал малко навътре и затова така
i men me bole6e mn kato mi go vadiha a bqh na 12 godini ebasinz kak sum izdurjala no revah mn
na men mi obqsni 4e sa mi bili izviti kanalite i nemojelo da budat napulno ymurtveni
![]()
Здравей.Значи и на мен са ми вадили нерв.Даже два на веднъж и аз както тебе уж го омъртвяваха ала бала ма болката е ужасна незнам как съм изтърпял тогава два нерва да ми изкарат.След около месец ще ходя да ми вадят още един но вече съм при нова зъболекарта много добра каза че ще ми бие упоика и нищо няма да почуствам.И преди това ми беше почиствала един зъб и ме болеше докато го почистваше каза ще ти сложа упоика и няма да чустваш нищо аз не повярвах мн мн сложи ми тя изчака около 5 мин след това започна да работи и наистина нищо не почуствах.Дано да е така и с нерва.Кажи на зъболекарката ти да ти ги извади с упойка.Първоначално написано от densii