- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Сексизъм и Анархо-феминизъм
Добре, ти с колко момчета можеш да си говориш за политика??
Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.
Поне 30-40 човека без да се замислям...а момичета - бройката на стойностните е между 5 и 10...
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Виж сега, не съм казал съвсем да не се интересуват от политика, но не можеш да изискваш от едно 15-16 годишно момиче примерно да разсъждава като мен и теб и да се интересува от политика. Макарче всеки вижда и знае какво става в България и какво е положението и всеки го усеща. Така че не си прав, че са безотговорни шматки повечето момичета. Иначе има си всякакви момичета, както и момчета, мъже и жени изобщо. И безотговорни, и съвсем отговорни, така че слагането под общ знаменател не е добре. А и такова делене на мъже и жени не помага на българската национална кауза, не мислиш ли? Все пак всички сме българи най-малкото/и най-важното освен това/ и всякакви деления от такъв сорт не са добре. Стига ни, че сме разделени по какви ли не принципи и критерии и сега и на мъже и жени ако вземем да се делим до никъде няма да я докараме. Въпроса е, че на 15-18 годишна възраст да кажем, повечето момичета/защото за тях говорим/ им се живее по-весело и без да се замислят много много за проблеми и може би са прави до голяма степен. А то всеки е така. Това не означава да нямат никаква позиция относно проблемите на България и изобщо за живота разбира се. Но все пак, пак ти повтарям, не е задължително като мен и теб и другите участници във форума да се интересуват толкова много от политика. То стига да имат позиция, пак не е малко. А аз съм сигурен, че една голяма част от момичетата имат. Разгледай се из форума и ще видиш, че пишат доста момичета и са съвсем с акъла си и много отговорни към своето бъдеще, а изобщо не им е безразлично и бъдещето на България.Първоначално написано от SiegHeil
А относно жените преподавателки, ами човек, те затова са учили, да станат учителки, преподавателки в университета. И съответно щом са станали такива, значи са се реализирали. Едно момиче, което е следвало българска филология примерно, става учителка и ето, реализирала се е в специалността си. А и жените учителки и преподавателки в повечето случай са доста добри в тази област. Така че жените се реализират даже много добре в някой области, в които ние мъжете, понеже сме прекалено нервни не можем да се справим така добре.
Не може и не е нормално да има пълно равенство между мъжете и жените в някои отношения. За чисто човешки права съм напълно ЗА равенство между мъжете и жените, но в други отношения това равенство просто няма как да съществува. Защото жената не е създадена за да е трактористка, кранистка, боксьорка, щангистка и т. н. Или ако има такива жени, те определено не са класическото определение за жена, а са си чисти мъжкарани. Как си представяте една жена щангистка? За мен това е супер грозно и неестествено. жената е създадена за други неща- за учителка/преподавателка/, фризьорка, мениджърка, банкерка и разни такива професии. Тежкият физически труд не е по силите на едно поне 80% от жените и това си е нормално, просто са създадени така. Природата е направила така просто- в някой отношения е дала повече на мъжете за сметка на жените, в други отношения е дала повече на жените отколкото на мъжете. Това е положението, просто пълно и безпрекусловно равенство за мен не може да съществува. Мъжа трябва да си бъде мъж, жената да си бъде жена. Иначе жените са доста силни психически и в някои отношения, в които ние мъжете много лесно губим търпение и се поддаваме на нервите и емоциите, при жените не е точно така. Напротив, търпят и стискат зъби, тоест показват сериозен характер и твърдост. Просто нещата не могат да се сложат на една плоскост, това е.
Мисля, че този пост обобщава горе-долу всичко, което и аз мисля по темата. Друго, което искам да кажа, е - защо е това грубо отношение към жените? Че има глупави, има, но няма ли и глупави мъже? Има и такива, чийто външен вид излъчва "секс", които са кухи кукли, имащи за цел да се издигнат по "креватния" метод, но нима мъжете, които им се връзват и които в крайна сметка ги издигат заради хубавите им крака, гърди и т.н. не са по-глупави от тях? Младите момичета са наистина повечето от тези "кухи кукли", но не са ли и момчетата такива? Това, че медиите налагат образа на жената - фолкпевица не означава, че всички са такива. Просто означава, че умната, ерудирана жена с професия лекар, примерно, или учителка, банков служител или каквото и да е, няма достатъчно вид, за да "продава". Това, че този модел се е наложил не значи, че всички му подражават, а че просто най-масово се котира, както от жените, които му подражават, така и от мъжете, които искат просто да ги "купят". Колкото чалгаджийки, толкова и будали, тичащи след тях.Първоначално написано от kristo
И като край искам да обобщя, че самото разделение мъж-жена е чисто и просто биологично и трябва до там да си остане. Кой бил по-умен, кой бил по-силен и т.н. са просто глупави спорове на комплексирани хора. Не съм феминистка, а съм за равните ЧОВЕШКИ и ЛИЧНИ права, без значение дали мъж или жена. И двата пола сме хора с еднакъв потенциал - въпросът е как ще го развием.
http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми