Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
Цитирай Първоначално написано от kristo
Същото се отнася и за университета- за 5 години откакто съм студент
ми преподаваха едно 60-70% жени и повечето от тях преподаваха много качествено и бяха много умни и интелигентни.
И не само учителки и преподавателки, познавал съм и познавам доста умни момичета, с които и за политика, и за спорт и за каквото щеш можеш да си приказваш.
А пък в крайна сметка нужно ли е непременно с жени/момичета/ да си говориш за политика?
Все пак колкото и да е важна политиката, в живота има и други неща, не мислиш ли?
Преподаватели стават хората които не са могли да се реализират в специалността си. А ако преподавателката е с 10 години над теб все ще има някъв акъл, най малко от опита.

"А пък в крайна сметка нужно ли е непременно с жени/момичета/ да си говориш за политика?"
Това показва че мислят за бъдещето си и са отговорни ако не за страната поне за себе си..обаче тая тема обикновенно я избягвам понеже повечето са безотговорни шматки.

"Все пак колкото и да е важна политиката, в живота има и други неща, не мислиш ли?"
Точно, има изкуства, музика, рисуване, танци..в това опредено са по добри и не искам да споря...но нека си се занимават с това и не се бутат където не могат...както ние не ревем че можем да чистим и готвим нека и те не ни пречат в бизнеса...

Не казвам че 100% са такива, има и интелигентни и свестни мацки, само че процента е в пъти по малък отколкото при мъжете, поне при по младите.. ^^
Виж сега, не съм казал съвсем да не се интересуват от политика, но не можеш да изискваш от едно 15-16 годишно момиче примерно да разсъждава като мен и теб и да се интересува от политика. Макарче всеки вижда и знае какво става в България и какво е положението и всеки го усеща. Така че не си прав, че са безотговорни шматки повечето момичета. Иначе има си всякакви момичета, както и момчета, мъже и жени изобщо. И безотговорни, и съвсем отговорни, така че слагането под общ знаменател не е добре. А и такова делене на мъже и жени не помага на българската национална кауза, не мислиш ли? Все пак всички сме българи най-малкото/и най-важното освен това/ и всякакви деления от такъв сорт не са добре. Стига ни, че сме разделени по какви ли не принципи и критерии и сега и на мъже и жени ако вземем да се делим до никъде няма да я докараме. Въпроса е, че на 15-18 годишна възраст да кажем, повечето момичета/защото за тях говорим/ им се живее по-весело и без да се замислят много много за проблеми и може би са прави до голяма степен. А то всеки е така. Това не означава да нямат никаква позиция относно проблемите на България и изобщо за живота разбира се. Но все пак, пак ти повтарям, не е задължително като мен и теб и другите участници във форума да се интересуват толкова много от политика. То стига да имат позиция, пак не е малко. А аз съм сигурен, че една голяма част от момичетата имат. Разгледай се из форума и ще видиш, че пишат доста момичета и са съвсем с акъла си и много отговорни към своето бъдеще, а изобщо не им е безразлично и бъдещето на България.
А относно жените преподавателки, ами човек, те затова са учили, да станат учителки, преподавателки в университета. И съответно щом са станали такива, значи са се реализирали. Едно момиче, което е следвало българска филология примерно, става учителка и ето, реализирала се е в специалността си. А и жените учителки и преподавателки в повечето случай са доста добри в тази област. Така че жените се реализират даже много добре в някой области, в които ние мъжете, понеже сме прекалено нервни не можем да се справим така добре.