Цитирай Първоначално написано от kristo
Не може и не е нормално да има пълно равенство между мъжете и жените в някои отношения. За чисто човешки права съм напълно ЗА равенство между мъжете и жените, но в други отношения това равенство просто няма как да съществува. Защото жената не е създадена за да е трактористка, кранистка, боксьорка, щангистка и т. н. Или ако има такива жени, те определено не са класическото определение за жена, а са си чисти мъжкарани. Как си представяте една жена щангистка? За мен това е супер грозно и неестествено. жената е създадена за други неща- за учителка/преподавателка/, фризьорка, мениджърка, банкерка и разни такива професии. Тежкият физически труд не е по силите на едно поне 80% от жените и това си е нормално, просто са създадени така. Природата е направила така просто- в някой отношения е дала повече на мъжете за сметка на жените, в други отношения е дала повече на жените отколкото на мъжете. Това е положението, просто пълно и безпрекусловно равенство за мен не може да съществува. Мъжа трябва да си бъде мъж, жената да си бъде жена. Иначе жените са доста силни психически и в някои отношения, в които ние мъжете много лесно губим търпение и се поддаваме на нервите и емоциите, при жените не е точно така. Напротив, търпят и стискат зъби, тоест показват сериозен характер и твърдост. Просто нещата не могат да се сложат на една плоскост, това е.
Мисля, че този пост обобщава горе-долу всичко, което и аз мисля по темата. Друго, което искам да кажа, е - защо е това грубо отношение към жените? Че има глупави, има, но няма ли и глупави мъже? Има и такива, чийто външен вид излъчва "секс", които са кухи кукли, имащи за цел да се издигнат по "креватния" метод, но нима мъжете, които им се връзват и които в крайна сметка ги издигат заради хубавите им крака, гърди и т.н. не са по-глупави от тях? Младите момичета са наистина повечето от тези "кухи кукли", но не са ли и момчетата такива? Това, че медиите налагат образа на жената - фолкпевица не означава, че всички са такива. Просто означава, че умната, ерудирана жена с професия лекар, примерно, или учителка, банков служител или каквото и да е, няма достатъчно вид, за да "продава". Това, че този модел се е наложил не значи, че всички му подражават, а че просто най-масово се котира, както от жените, които му подражават, така и от мъжете, които искат просто да ги "купят". Колкото чалгаджийки, толкова и будали, тичащи след тях.
И като край искам да обобщя, че самото разделение мъж-жена е чисто и просто биологично и трябва до там да си остане. Кой бил по-умен, кой бил по-силен и т.н. са просто глупави спорове на комплексирани хора. Не съм феминистка, а съм за равните ЧОВЕШКИ и ЛИЧНИ права, без значение дали мъж или жена. И двата пола сме хора с еднакъв потенциал - въпросът е как ще го развием.