- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Gothick - Cyber gothick
някой кефи ли го този стил на обличане , сами ли си правите дрехите, аксесоарите, или от къде ги купувате. и тн.
ето един клип с готик хора, има и българи.
http://vbox7.com/play:66f8d57b
Войни на Тангра
Яки са, но честно казано бих тръгнала така по улиците само на хелоу уиин![]()
е ти така казваш но може би за някои хора твоят стил на обличане (какъвто и да е той ) е само за хелоуийн така че ... изобщо готик силът не е толкова страшен колкото всички си го представят нека го кажем така :това са романтични и лирични хора , които обичат черно![]()
ONE LIFE ONE LOVE
аз обожавам всичко свързано с готик СТИЛА.(освен обувките на платформи.много са опасни според мен
)аз ина4е имам някои дрешки в готик стил от магазин4ета,взимала съм си обикновени тениски и съм ги правела луди
![]()
и така.
иначе съм много малка още,за да си правя такива прически и да нося кожени дрехи,а и няма да ми отиват сега
ноо нищо
![]()
ми една приятелка е на 14 и има такава прическа и се облича така.
Аз се нося в подобен стил, защотот не съм добър шивач да си преправям акт хората дрехите и тн илид а си ги шия из атова търся по магазините, но това дето търся мн рядкосе намира.
Войни на Тангра
Pagan_manаз съм почти на 15 и не ми дават дори да си боядисам косата
благородно и завиждам на тази твоя фр
![]()
lifelesscorpse, kazvash 4e si na 15 i si bila malka??? az sam na 14 sashto i ne sam to4no sashtiq stil no pak se nosq dosta po ekstremno ot dr-te... omg na 15 malka za sobstven stilaz kat pro4etoh si pomislih 4e si na 11-12
И ква музика слушате?Готик?Ама то нали спада към метъла?Щот гледам в коментарите на клипа във вибокс пише че хората ги бъркали с метъли...Добре какви са тогава?
Мн ме кефат роклите им,но нщ друго.А и не бих тръгнала така по улиците,колкото и готини да са тези рокли.
Не ми харесва този стил на обличане и така бих се облякла евентуално на Хелоуин ! Музиката е много подтискаща и въобще не ми харесва , но както и да е , това си е мое мнение .
На мен ми харесват роклите,музиката ии...някои прически.Бих тръгнала така по улицата само,ако има още някой с мен,обелчен по същия начин....Въпросът е,че аз не съм готик и ако се направя така,ще си е чисто копиране.Не познавам готици,нито съм много запозната с...културата.Но мисля,че хората са готини.
![]()
Амиии... безразлични са ми, прекалено малко знам за самите тях и за културата им.![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
Някво... хем ме кефят, хем ми се виждат претруфени. Не е за мен това, но музиката е добра каквото и да си говорим.
А пък един доволен процент от българските готи са толкова смешни, че чак се плаша.![]()
Намазани с крем "Здраве" и черно червило... бля.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Ами сигурно имат предвид хората, които слушат други видове метъл..Първоначално написано от Liar
SOAD например нямат нищо общо с готиците. Иначе не разбирам защо да се бъркат едните с други..
Но, от друга страна, няма лошо да слушаш и метъл, и готик и пак да си бъдеш облечен в стил готик.
На мен готик песните много ми харесват, вече имам доста в компа. :P
na men mnogo mi haresva gothic stila no ne se obli4am 4ak taka
tova mi e edna ot lubimite pesni ot tozi stil ni6to 4e zvu4i pove4e kato ambient
http://youtube.com/watch?v=GeVoCQwIa8c
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
ето малко информация, коята покава разликата между метъла и готите.
Младежко движение зародило се през 80-те. Представлява естественото продължение на пънк културата, като взаймства от метъл и електронните(рейв) общества и не само от тях. Музиката и визията основно навяват романтика/тъга/самота. Към готик културата се отнасят следните основни стилове: уейв/индъстриал/готик , който по-късно получават свойте разновидности/разклонения : електро индъстриал/ай.би.ем./индсътриал метъл/готик рок/готик метъл/пост пънк/електро готик/дарк уейв/колд уейв/дет рок/баткейв и други.
МУЗИКА
Както казах вече, музиката се разпростира на широки хоризонти. Сред готите и готик сцената се слуша/изпълнява/взаимства от световната музика(wolrd) , фолклорните елементи (от различни части на света) , музика за медитация както и експериментална музика и нойз.
СТИЛОВЕ
Ай.Би.Ем. (EBM-ELECTRO BODY MUSIC) представители
Баткейв (BATCAVE) представители ALIEN SEX FIEND / SLEEPING CHILDREN /
Готик Рок (GOTHIC ROCK) представители FRANK THE BAPTIST/ FIELDS OF THE NEPHILIM / GHOST OF LEMORAH / GOTHIC SEX /
Готик Метък (GOTHIC METAL) представители LACRIMOSA / CREMATORY / DARKWELL / FLOWING TEARS
Дарк Електро (DARK ELECTRO) представители ASP
Дарк Фолк/лор (DARK FOLK) представители HEKATE
Дарк Уейв (DARK WAVE) представители
Дет Рок (DEATH ROCK) представители CHRISTIAN DEATH / VOODOO CHURCH / CINEMA STRANGE
Електро Готик (ELECTRO GOTHIC) представители BLUTENGEL
Електро Индсътриъл (ELECTRO INDSUTRIAL) представители HOCICO
Ембиент (AMBIENT) представители TRISKILIAN / WOLFENMOND / DIE UNGELICHEN
Класически Готик (CLASSIC GOTHIC) представители
Колд Уейв (COLD WAVE) представители
Индсътриъл (INDSUTRIAL) представители AESTHETIC PERFECTION / HOCICO / KIEW
Индъстриъл Метал/Китарен Индъстриал (INDSUTRIAL METAL) представители MINISTRY / GIRLS UNDER GLASS / DIE KRUPS / RAMMSTEIN / KMFDM
Медиейвъл (MEDIAVLE) представители CORVUS CORAX / BULGARIAN VOICES ANGELITE / FAUN
Милитари Индъстриъл (MILITARI INDSUTRIAL) представители LAIBACH
Нео Фолк (NEO FOLK) представтели DEATH IN JUNE
Нойз (NOISE/NOIZ) представители
Пост пънк (POST PUNK) представители JOY DIVISION / BAUHAUS / SEX GANG CHILDREN / SIOXSIE AND THE BANSHEES / MISSION OF BURMA / THE SISTERS OF MERCY
(PSYCHOBILLY) представители COFFIN NAILS
Ритуална (RUTUAL) представители
Ритуален Индъстриал (RITUAL INDSUTRIAL) представители AESTHETIC MEAT FRONT
Симфоничен Индъстриал (SYMPHONIC INDSUTRIAL) представители DAS ICH
Синт-пънк (Synthpunk) представители THE SCREAMERS / HUMAN HANDS, NERVOUS GENDER / THE PHANTOM LIMBS / THE VANISHING / XBXRX / ATOM AND HIS PACKAGE / BABYLAND / BLECTUM FROM BLECCHUM / CEX / CENTIMETERS / CHROME, CLONE / THE EPOXIES / CORPUSSE / FOETUS / I AM SPOONBENDER / JAPANIC / THE MONITORS / PEACHES / SUICIDE / THE TONE SET / THE UNITS / PLEASEEASAUR / RADIO WEREWOLF / NEUROSIS / THE NEED / MONSTRAWTIKUSS FRANKENSTIENIKUSS / MINDFLAYER / METAL URBAIN / KONGRESS / KALI'S THUNGS / HAPPY FLOWERS / ALGEBRA SUICIDE
Хорър пънк (HORROR PUNK) представители THE MISFITS / SAMHAIN / DANZIG / 45 GRAVE / GLOULS / THE SPOOK
Шок рок (SHOCK ROCK) представители ALICE COOPER
а кибер готика акто стил на обличане е присъш на хората, които слушат индъстриал, ебм и подобни.
Иначе готическата музика няма мн общос метъла. защото тя води началото си от църковните средновековни хорове, взаимма от готическотто през историята и тн - това за стила акто цяло.
Войни на Тангра
mdaПървоначално написано от пор
oba4e ima i nekvi sladki goti,nie s Desi_etnies vidqhme 5-6 pred o.4.z![]()
ne v nikaf slu4eiiiii!![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Мерси за разяснението!Обаче нали Рамщайн са индъстриъл метъл а Мерилин Менсън са шок рок?Към готиката ли спадат???
Иии щом музиката се е зародила от църковни работи от къде е дошло това облекло и какво общо има с църквата?
Manson се числи към готика , но рамшайн са индъстриал метъл, немат нищо общо с готика.
А казах че в стила има заемки от църковните хорове и тн.
А тва за стила нема нищо общо просто се изразява световиждането на готите и тн (дрехите и тн)
Войни на Тангра
Аха щот музиката е мрачна за това и дрехите са черни?Първоначално написано от Pagan_man
И нали горе пише индъстриал метъл...