.
Затворена тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Книги за 9-ти клас

Здравейте. Искам да попитам можете ли да ми кажете какви книги за лятото са ви дали, става дума за 9-ти клас (езиков профил). Моята учителка не ни даде нищо, но повечето приятели казаха че са им дали. Някой спомена и библията, вярно ли ч че и тя?
    Мс мн предварително.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Град
    SoFiAaAaAa
    emm na nas ni dade bibliqta nekFa starogrucka mitologiq,poemata Iliada ii dr-te ne gi pomnq maa sa pak nqkvi takiva

Град
    {}град на мечтите{}
    И на нас не ни бяха дали списък с книги като бях 9 клас, но ти може да попиташ приятелите ти за списъка Иначе се учи древногръцки митове, Стар Завет, Нов Завет, Илиада, Едип цар,Антигона, Електра, Крал Артур, накрая има и старобългарска литература. Ако искаш можеш да прочетеш някои митове и древногръцката лирика е интересна(Един цар и т.н.) , но като цяло мога да кажа, че не ми хареса особено литературата тази година
    HoPiNg FoR tHe BeSt,
    BuT eXpEcTiNg ThE wOrSt...

А значи ли че трябва да чета цялата библия, Нов завет и Стар завет.. Аз не съм мн наясно с тия неща, ама ми казаха че Библията е около 700 страници и некфи такива неща... не 4е се плаша от тфа колко е дебела една книга ама предполагам библията не е особено интересна..

Супер фен Аватара на Exothermic
    Горката, не ти завиждам, аз едвам издържах
    материала с **** библия.
    Не, не е задължително да я четеш цялата, освен ако не искаш,
    но се съмнявам в това.
    Старогръцката литература е единственото нормално нещо, изучаващо
    се в 9 клас в часовете по БЕЛ.
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Град
    somewhere over the rainbow
    Вчера четох малко от Новия завет...леле Свта божия майко,Йосифе и камилата!Прочетох точно 16 страници и ме заболя главата. Адски тежко нещо...Страх ме е да го отворя вроти път.
    А иначе на нас ни дадоха Новия и Стария завет,Старогръцката митология,Антигона,Електра ,Проглас към евангелието,Панонски легенди и май само това си спомням.Един приятел вика "Тука свещенци ще ни правят" ,ама с тая Библия се е видяло- поне аз яко ще се измъча.

Ужас, плаша се вече. Брат ми ми намери Нов завет който изглежда съкратен (доста тънка книжка, джобен формат) но проблема е че е на старобългарски. Разбира се г/д ама....

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Добре де,ако искаш не я чети,нали в учебника има малко от съдържанието.Прочиташ си го и си готова.А иначе има и библии за деца,където текста е по-лесен и след като я прочетеш ще знаеш за какво става въпрос в "голямата" библия
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Освен горе споменатите са "Проглас към Евангелието" на Черноризец Храбър - "За буквите" Азбучнна молитва" на Йоан Екзарх - "Шестоднев" ;Тайна книга на богомилите;"ХОдене на Богородица по мъките" ;Евангелията на - Матей,Лука,Йоан ;АнтигонамПрикованият Прометей;Илиада;Митове за ПРометей,Пандора и бощо взето ние учихме това + още няколко.В 9 клас литературата е много скучна особено Библията. При започването на Библията се учат и според други религии начини за сътворението на света.

ei ms mn na vsi4ki

Град
    haskovo
    Що си мислите, че Библията е чак толкова тежка за четене?! Просто вникнете малко в съдържанието й. Мен ми е дори насърчително, като я чета, изобщо не съм съгласна с вас. А и все пак в християнска държава живеем, няма да се излагаме да не знаем за кво става въпрос в Библията. Срамота е.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Темата е леко стара??????!!!!!!!

Погледни датата следващия път преди да пишеш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си