.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Не им харесва че сега сме най-добри приятели, моля за съвет

На 17 години съм. Миналата година започнах връзка с един прекрасен човек - К. (тогава беше на 21, сега е на 22). Бяхме заедно 1 година и се разделихме преди няколко месеца. Причината беше сериозна, но не накърняваше отношенията ни по никакъв начин (т.е. не сме се карали, не сме си изневерявали, не е имало проблеми изобщо). Просто се налагаше да прекратим сексуалните взаимоотношения за няколко години (не поради болест, само да не си го помислите . Разделихме се, но останахме много близки приятели. Дори сме малко по-близки от преди. Виждаме се много често, гушкаме се (е, целувките са по бузата и челото, но пак са приятни , споделяме си всичко без изключения, излизаме заедно (и общите ни познати забелязаха всичко, някои дори питаха дали наистина сме се разделили), чуваме се по телефона всеки ден по няколко пъти, изобщо всичко си е същото, само без сексуалните отношения, а и не сме във "любовна връзка".
    Проблем обаче възниква с приятелите и родителите ми. Когато и да спомена нещо (както преди споделях) за К. те все реагират леко намусено, някак не възприемат това което казвам, а се държат по дистанцирано, защото "Той е виновен че скъсахме". Да, като се разделихме, ми беше гадно няколко дни докато не видях че всичко си остана по същия начин. Но сега не мога да говоря както преди с приятелите и родителите си за него и това ми тежи, защото обикновено най-интересните неща които ми се случват са свързани с някакво събитие, на което сме отишли заедно или нещо, което сме правили заедно (споменах ли че останахме най-добри приятели . И не ми харесва това криене - аз да съм щастлива от нещо, а да не смея да споделя, за да не започнат отново реплики като "Ама вие не скъсахте ли? Ами тогава защо продължавате да излизате?" и т.н.
    Чувствата ни преминаха в малко по-различни, все пак се налагаше от ситуацията, но това не промени отношенията ни. Ние пак се обичаме (казваме го един на друг много често) и се гушкаме, лежим си заедно в леглото понякога, но не с цел някакво съблазняване, а просто по навик и това не ни пречи. Решили сме как ще продължат отношенията ни и така става. Затова ми е неприятно, че другите реагират по този начин. Имате ли някакви идеи какво мога да направя, за д апроменя отношението им, длаи да спра да им споделям или да споделям повече докато свикнат? Много ще съм благодарна за всеки добър съвет

Тръгнете пак. Това ще промени всичко.
    Madness is the gift, that has been given to me.

Цитирай Първоначално написано от Chess
    Тръгнете пак. Това ще промени всичко.
    Ако можехме да тръгнем пак сега, нямаше да късаме изобщо. Вероятно ще може след няколко години (ако и двамата го искаме). Сега не става, моля за други идеи

Може ли да знам причината поради която се спрели взаимоотношеният си? Все пак и тя е важен фактор...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Може ли да знам причината поради която се спрели взаимоотношеният си? Все пак и тя е важен фактор...
    Причината е важна за нас двамата, но никой друг не я знае (и не би трябвало), затова не е фактор за отношението на останалите.
    Та все пак може ли някакви съвети по въпроса?

Мега фен Аватара на sasha_90
    Не е необходимо да обръщате внимание на хорските приказки.Като искате да сте добри приятели,такива си бъдете.А хората да говорят каквото си искат,защото не те решават съдбата ви,а вие самите.

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Izpadala sym v podobna situacia. I naistina ne e priatno da znaesh, che iskash da napravish neshto, da go pravish, a vytreshno da se chuvstvash vinoven, no vsyshnost da ne si. Moq syvet e da se otyrvesh ot horskoto mnenie, istinskite ti priateli shte te razberat, ako sa takiva. S vremeto vsichko shte si doide na mqstoto. Pojelavam ti uspeh!

P.S. I na men mi e lubopitno kakva e tazi prichina da se razdelite, i to za godini... Tova e forum, za Boga! Spodeli...

Град
    там където мечтите стават реалност
    Цитирай Първоначално написано от Lavictory
    Причината е важна за нас двамата, но никой друг не я знае (и не би трябвало), затова не е фактор за отношението на останалите.
    Как да излекуваш болен ако не знаеш от какво е болен???
    Нищо лично,темата ти е сериозна,но докато не кажеш причината никой не може да ти помогне!
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

ne obr16tai nikakvo vnimanie na 4ujdite prikaski sled nqkoi godini daje moje i da nese pozdravqva6 s taka nare4eniete ti priqteli/lki a tozi 4ovek 6te ti ustane za mn d1lgo vr.. taka 4e slu6ai i tqxnite mneniq no negi vzimai na seriozno to4no po otno6enieto na partniora ti ;]

Цитирай Първоначално написано от vamp
    Нищо лично,темата ти е сериозна,но докато не кажеш причината никой не може да ти помогне!
    Аз не съм "болна" от причината поради която се разделихме, а от това че другите се мръщят на факта, че сме приятели. Можете да помогнете и без да я знаете, просто приемете късането като факт, толкова ли е трудно? Съветите могат да са абсолютно еднакви независимо от причината, затова просто кажете какво бихте направили.
    Факт - скъсахме
    Факт - може и да се съберем най-рано след няколко години
    Факт - останахме много близки приятели
    Какво сложно има?

Аз не съм "болна" от причината поради която се разделихме, а от това че другите се мръщят на факта, че сме приятели. Можете да помогнете и без да я знаете, просто приемете късането като факт, толкова ли е трудно? Съветите могат да са абсолютно еднакви независимо от причината, затова просто кажете какво бихте направили.
    Факт - скъсахме
    Факт - може и да се съберем най-рано след няколко години
    Факт - останахме много близки приятели
    Какво сложно има?

Няма да можеш да ги накараш (най-вероятно ) да го харесат, защото те не го виждат по начина, по който ти...
    Нека задам въпроса на другите по друг начин: Мислиш ли,че може да мислят така за него, поради причината, поради която сте скъсали?
    Или тя не може да провокира такова държание у другите?

Няма да можеш да ги накараш (най-вероятно ) да го харесат, защото те не го виждат по начина, по който ти...
    Нека задам въпроса на другите по друг начин: Мислиш ли,че може да мислят така за него, поради причината, поради която сте скъсали?
    Или тя не може да провокира такова държание у другите?
    Не, причината не може да провокира поведението им, защото те не я знаят. Те знаят, че просто двамата така сме решили и нищо повече. При тях причината е по-скоро че са свикнали с това, че щом двама души са скъсали, те не могат да останат приятели (или задължително трябва да се изпокарат), защото...и аз не съм сигурна, може би мислят че ако останем приятели само ще страдаме, което изобщо не е вярно.
    Въпреки че, както другите споменаха, на мен не ми пука много от общественото мнение, не ми е приятно че трябва да крия повечето интересни неща които се случват, заради някакви техни предразсъдъци. Иначе докато бяхме гаджета, всички страшно много го харесваха (те и сега го харесват, но някои мисли им пречат). Той каза че и техните мрънкали малко, но доста по-малко и при това продължават да са добре настроени към мен (като ходим у тях винаги са много дружелюбни и не се преструват).

Добре като сте приятели сега,не го ли ревнуваш като е с други момичета,а от колко време сте в само приятелски отношения.Питам защото съм в подобна ситуация и ми е интересно Мерси,ако отговориш!
    Позволи ми да се докосна до твоето сърце, позволи ми да го завладея, да бъда единственото нещо от което има нужда то!

Поговори с приятелите си. Поне с по-близките. Обясни им всичко това, което каза на нас. Ако не те разберат... просто не им говори за него.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Цитирай Първоначално написано от otka4ena
    Добре като сте приятели сега,не го ли ревнуваш като е с други момичета,а от колко време сте в само приятелски отношения.Питам защото съм в подобна ситуация и ми е интересно Мерси,ако отговориш!
    2 месеца. Не го ревнувам. Но при нас е различно. Нормално е обаче да ревнуваш приятеля си в такава ситуация. Ако бях в такава ситуация, само че нормална, като при всички останали, и аз щях да ревнувам и дори може би бих прекратила всички отношения с Него. Всъщност това може да е част от причината приятелите и роднините ми да реагират така - според тях сигурно се измъчвам и го ревнувам и т.н. Е, жалко за тях, но просто ситуацията ни не е такава.

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    nz,za6o izob6o sly6a6 horskoto mnenie,ti si s nego zaradi nego,a ne zaradi tqh,spodeli,4e ste samo priqteli,no ne moga da razbera,za6o ne te podkrepqt
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Кой казва, че за любовна връзка трябва секс непременно? Той е важен, но не е всичко. А заради причината поради която не можете да правите секс, ще умра от любопитство. Гаранция, че 2 днощи няма да мигна!

Град
    Terra incognita!
    Близките ти явно се притесняват за самата теб и как ти приемаш изневярата,не искат да бъдеш наранена,но както казах и другите тук,обясни им как стоят нещата между вас и колко добри приятели сте....И все пак няма ли да кажеш причината?Така или иначе не те познаваме,но е много интересно(да му се невидяло) и аз мн любопитна като Кремчето!
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Цитирай Първоначално написано от Memento mori!
    Близките ти явно се притесняват за самата теб и как ти приемаш изневярата,не искат да бъдеш наранена,но както казах и другите тук,обясни им как стоят нещата между вас и колко добри приятели сте....И все пак няма ли да кажеш причината?Така или иначе не те познаваме,но е много интересно(да му се невидяло) и аз мн любопитна като Кремчето!

Изневяра ?!?!?!

Град
    Terra incognita!

Изневяра ?!?!?!
    Може само да гадеем!
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Кой казва, че за любовна връзка трябва секс непременно? Той е важен, но не е всичко. А заради причината поради която не можете да правите секс, ще умра от любопитство. Гаранция, че 2 днощи няма да мигна!
    Всъщност много точно го описа. Нашето е нещо като любовна връзка без секс (а, и разбира се, не сме във "връзка" в този смисъл на думата). Заради причината аз не мигнах 2 седмици докато я проумея Е, заслужава си. На всички ви благодаря за подкрепата, аз знам че другите го правят от загриженост и явно ще трябва да проявя снизходителност и да спра да се дразня от това. Между другото, мисля че ако от време на време споменавам по нещо интересно свързано с К. те ще свикнат. В крайна сметка през август с него ще ходим на море, така че тогава със сигурност който не го е приел докрай ще се наложи да свикне. Нашите няма да ми забранят, но едва ли ще бъдат във възторг като чуят за това. След морето, според мен нещата ще се нормализират. Така или иначе ние излизаме заедно често и обикновено той ме запознава с нови хора, които нямат представа за бившата ни връзка, затова скоро с по-голямата част от приятелите ми ще мога спокойно да си говоря каквото и да е.

Цитирай Първоначално написано от soul1199
    nz,za6o izob6o sly6a6 horskoto mnenie,ti si s nego zaradi nego,a ne zaradi tqh,spodeli,4e ste samo priqteli,no ne moga da razbera,za6o ne te podkrepqt
    Suglasna sum!Nqma nishto po-hubavo ot tova,che ste ostanali blizki!Priqtelite ti bi trbvalo da se radvat a ne da te uprekvat!

Град
    там където мечтите стават реалност
    Цитирай Първоначално написано от otka4ena
    2 месеца. Не го ревнувам. Но при нас е различно. Нормално е обаче да ревнуваш приятеля си в такава ситуация. Ако бях в такава ситуация, само че нормална, като при всички останали, и аз щях да ревнувам и дори може би бих прекратила всички отношения с Него. Всъщност това може да е част от причината приятелите и роднините ми да реагират така - според тях сигурно се измъчвам и го ревнувам и т.н. Е, жалко за тях, но просто ситуацията ни не е такава.
    Да бе,гаджето ти е гей и трябва да му се оправи сексуалната ориентация или какво?Причина поради която може да се съберете най-рано след няколко години???Че още утре може някой да умре.Ако искаш да си с някой сега е моментът,с времето чувствата охладняват,нещата се променят,живота става различен.
    Няма такова нещо като "Обичам те,сега не може да сме заедно,но ще те чакам 10 години..."
    Ако сте нормални и здрави,няма причина да чакате да сте заедно,това е ФАКТ!!!Затова те питах каква е причината ти!
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Ако сте нормални и здрави
    Здрави сме Незнам какво разбираш под нормални, ще обясниш ли? Иначе какво ти пука каква е причината? Споко

Любопитството ще изяде света...

Изневяра ?!?!?!
    Може само да гадеем!
    "Гадея" "предизвиквам гадене" ли означава?
    Ей тва не го мога. Демн айм ретардед.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си