Какви "футболни привърженици" са тези индивиди, които отиват на мач с едната цел да се сбият с някой от противниковата агитка ? Изобщо какво футболно има в това ? Чупенето, паленето на седалки и изобщо други такива действия са абсолютни неандерталски прояви. Най-малкото отбора им, на който уж са фенове, след това го наказват. Има хора, които даже ги не ходят на по-големи дербита, именно заради такива изцепки. Абсолютно съм сигурен, че тези "хулигани" имат приятели от противноковия отбор, но тях не ги бият когато се срещнат. Имам чувство, че стадиона е поле на средновековна война. Няма баща, няма майка, има само наще и ваще. Войските са една срещу друга, всяка със свойто знаме, музикален съпровод за повдигане на морала и при най-удобния момент или повод се нападат ожесточено все едно бранят честта и свободата на племето си. Разбирам да има дразнения и надвикване на агитките, но нужно ли е насилието и вандализма ? Това за мен не са фенове, а хора които търсят оправдание и място където да си изкарат личните проблеми. Един фен трябва да го интересува отбора му, а не колко хора от другия отбор е пребил, колко седалки е счупил и колко шалчета и знамена е изгорил.
Въобще футбола оправдание ли е ?