Цитирай Първоначално написано от I love pain
А интересно ми е-ако не искам да ходя в колеж,а направо да отида в университет в Англия какво трябва да направя? Има ли определена възраст за изкарване на тези А-левелс или може след като завърша гимназията си тук да отида в Англия,да ги изкарам (докато стана на 20,нали са 2 години) и след това да кандидатствам за университет (Кеймбридж предполагам).Защото наистина искам да си изкарам средното образование тук (до 12 клас).А след това какво? Тенкс предварително....
Здравей относно първия ти въпрос незнам как стоят нещата ако искаш да отидеш направо в университет, но би трябвало да е възможно, защото съм чувала че хора идват тук за да учат университет само, а относно да караш колеж и после университет след като завършиш гимназия в БГ това е напълно възможно, само незнам как ще стоят нещата с приемането в колежа защото тук учещите влизат в колеж с едни изпити които се наричат GCSE (General Certificate Secondary Education), незнам в българия дали имаме такива изпити и кой са точно, но може да попиташ дали няма да ти признаят дипломата за гимназията което ми се струва малко вероятно. Също така може да се пинтересъваш за някоя програма за разменяне на ученици мисля че има такива но незнам подробности.