- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- УНСС и Софийския
Имам намерение да кандидатствам в УНСС или в Софийския,още ми е рано,но от сега искам да съм запозната.Та искам да питам изпитите по история какви са?Тестове,теми...или?Доста се рових,но не намерих нищо,а и също така не приемат с оценките от матурите нали?
П.С.1 Много се дразня,че няма яснота.Нищо не е както хоратаНавсякъде е различно,всеки с претенции,абе ужас
П.С.2 Дано има някой запознат и да учи в някой от 2 университета,че сигурно ще имам и др въпроси.И предварително благодаря![]()
''Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." Уилям Шекспир
В СУ се кандидатства с теми по история, а в УНСС - с тест, включващ 20 въпроса БЕЛ, 20 - Математика и 40 - История. В УНСС с само история се влиза в почти всички специалности, с изключение на журналистика и на специалностите, за които трябва да се положи и втори изпит по чужд език. В Софийския с история се влиза в история, археология, минало и съвремие на Югоизточна Европа и т.н. Програмите се свалят от сайтовете на университетите.
А, и не се приема с оценките от матурите. Само че в УНСС, се гледа и цялата диплома, в която влизат и те.
Мерси многоНадявам се,че ако имам и други въпроси ще откликнеш
![]()
oo колежкеПървоначално написано от tedi_sunny
и аз съм се запътила съм СУ С ИСТОРИЯ......за сега искам право....(всъщност от 5 години насам...съм си го заплюла)
от малка мисля за си4ко ......
ама сега ще съм 10 ти клас..... а ти?
Първоначално написано от ™G-Baby™
ще съм 11 сегаот доста време и аз си го искам,ама си бях променила решението,но ето,че пак на него си идвам.Сега сериозно си търся теми,чета и септември ще почвам уроци
Само в СУ ли искаш или имаш резервен вариант?
Това ми е мечтата, и може би главна цел в живота за сегаЗнам ,че ще го постигна....... Все още не съм измислила резервен варянт....но със сигурност такъв ще има
Да се надяваме да не се налага да го използвам
![]()
Иначе внимаваи при търсенето на теми....защото в интернет има мн глупости....които за нищо не струватСъвет от мен : преди да понеш да ги четеш(учиш) искаи мнението на професионалист....дали си струва изобщо
Иначе е възможно само да си изгубиш времето. Аз също като теб си бях намерила всички теми....( от интернет
) и когато ги показах на човек който си разбира от работата.....той ми се изсмя и каза да не съм посмяла да уча това
Та сега и аз съм в търсене
Ако намеря нещо ще ти пратя на личен
Успех в начинаниетои приятна вечер
Утре съм отново тук
![]()
и на теб успех![]()
а за темите знам,че има такива дето са безсмислени и наистина трябва да ги дам някои да ги види
cqlata diploma demek ako kandidatstvash s istoriq ti zemat vsichki ocenki ne samo istoriqta?Първоначално написано от amazonkata90
haters make me famous
даПървоначално написано от twsd
Значи аз днес трябваше да ходя до УНСС, та в документите, които трябва да попълниш трябваше да напишеш оценките по математика, история, БЕЛ и още нещо, което обаче не си го спомням...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
средния успех от дипломата ти за средно образованиеПървоначално написано от Wrathchild
![]()
DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....
Юристите с лопата да ги ринеш...
Всъщност забелязала съм ,че и в една друга тема беше написала същотоПървоначално написано от ^Santra^
Би ли обяснила ,какво ти пречи това
![]()
Moга да ти продам темите по история ако не ти кажат специални.Със се уводите,извори,историограф ия,дискусии и планове.
Сестра ми учи ф УНСС
И според мен си е доволна
![]()
Тия теми от Интернет ли се намират? Не трябва ли да ходиш и на частни уроци и там да ти дадат? А и какво точно представляват? Можеш ли да се подготвиш сам, единствено с помощта на Интернет и собствената си воля и желание, за да влезеш, например в СУ?
Можеш да си напишеш темите сам.Това обаче трябва да стане с наставления от учител.....т.е часни........ успехПървоначално написано от prinkstan_girl
В интернет има много материали, които могат да ти послужат. Но с тях можеш да изкараш 4-4.50 като научиш фактологията и основните неща. Според мен е по- добре да се довериш на преподавател, който ще ти разясни нещата, ще ти помогне с формулирането на теза и заключение, както и с изводите, които се правят в хода на самата разработка, а те са мн важни. Но предполагам, че ако имаш желание и воля можеш и сам да се подготвиш.. Успех!
Само с Интернет е абсурд да се подготвиш добре. Аз ходя в ОТ и освен техните теми, чета от още два източника (в тази бройка не включвам учебниците по история). А 4.50 е оценка, която човек само може да си мечтае да изкара със знания от Интернет, да не говоря, че за по-престижните специалности като международни отношения и право тя е напълно недостатъчна.
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
Мда и аз бях в Образователни.И темите ми са оттам съответно![]()
А може ли да те попитам колко изкара и в кой университет?![]()
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
По история ли?4,63 на предварителния в СУ...на редовния изобщо не се явих,поради много причини.Например че нямаше да издържа да гледам мазната физиономия на даскалката от курса още цял месец.
Jamalska
За кои специалности кандидатстваш? Може да сме колежкиГрешка- колеги. Нали нямало такава дума "колежки"...
И аз в ОТ ходих близо 5 месеца. Хареса ми там системата. Догодина пак
А иначе има разни учебници, които са писани примерно от преподаватели в СУ и УНСС и са с теми. Те са напълно достатъчни да се изкара висока оценка. Говоря от наблюдения- приятел и учебника по География на Златунова и Славейков.