.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

УНСС и Софийския

Имам намерение да кандидатствам в УНСС или в Софийския,още ми е рано,но от сега искам да съм запозната.Та искам да питам изпитите по история какви са?Тестове,теми...или?Доста се рових,но не намерих нищо,а и също така не приемат с оценките от матурите нали?

П.С.1 Много се дразня,че няма яснота.Нищо не е както хората Навсякъде е различно,всеки с претенции,абе ужас

П.С.2 Дано има някой запознат и да учи в някой от 2 университета,че сигурно ще имам и др въпроси.И предварително благодаря
    ''Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." Уилям Шекспир

Град
    паралелно
    В СУ се кандидатства с теми по история, а в УНСС - с тест, включващ 20 въпроса БЕЛ, 20 - Математика и 40 - История. В УНСС с само история се влиза в почти всички специалности, с изключение на журналистика и на специалностите, за които трябва да се положи и втори изпит по чужд език. В Софийския с история се влиза в история, археология, минало и съвремие на Югоизточна Европа и т.н. Програмите се свалят от сайтовете на университетите.
    А, и не се приема с оценките от матурите. Само че в УНСС, се гледа и цялата диплома, в която влизат и те.

Мерси много Надявам се,че ако имам и други въпроси ще откликнеш

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    Цитирай Първоначално написано от tedi_sunny
    Мерси много Надявам се,че ако имам и други въпроси ще откликнеш
    oo колежке и аз съм се запътила съм СУ С ИСТОРИЯ......за сега искам право....(всъщност от 5 години насам...съм си го заплюла) от малка мисля за си4ко ......

ама сега ще съм 10 ти клас..... а ти?
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

ще съм 11 сега от доста време и аз си го искам,ама си бях променила решението,но ето,че пак на него си идвам.Сега сериозно си търся теми,чета и септември ще почвам уроци

Само в СУ ли искаш или имаш резервен вариант?

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    Това ми е мечтата, и може би главна цел в живота за сега Знам ,че ще го постигна....... Все още не съм измислила резервен варянт....но със сигурност такъв ще има Да се надяваме да не се налага да го използвам
    Иначе внимаваи при търсенето на теми....защото в интернет има мн глупости....които за нищо не струват Съвет от мен : преди да понеш да ги четеш(учиш) искаи мнението на професионалист....дали си струва изобщо Иначе е възможно само да си изгубиш времето. Аз също като теб си бях намерила всички теми....( от интернет ) и когато ги показах на човек който си разбира от работата.....той ми се изсмя и каза да не съм посмяла да уча това Та сега и аз съм в търсене Ако намеря нещо ще ти пратя на личен

Успех в начинанието и приятна вечер Утре съм отново тук

останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

и на теб успех а за темите знам,че има такива дето са безсмислени и наистина трябва да ги дам някои да ги види

Цитирай Първоначално написано от amazonkata90
    В СУ се кандидатства с теми по история, а в УНСС - с тест, включващ 20 въпроса БЕЛ, 20 - Математика и 40 - История. В УНСС с само история се влиза в почти всички специалности, с изключение на журналистика и на специалностите, за които трябва да се положи и втори изпит по чужд език. В Софийския с история се влиза в история, археология, минало и съвремие на Югоизточна Европа и т.н. Програмите се свалят от сайтовете на университетите.
    А, и не се приема с оценките от матурите. Само че в УНСС, се гледа и цялата диплома, в която влизат и те.
    cqlata diploma demek ako kandidatstvash s istoriq ti zemat vsichki ocenki ne samo istoriqta?
    haters make me famous

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от twsd
    Цитирай Първоначално написано от amazonkata90
    cqlata diploma demek ako kandidatstvash s istoriq ti zemat vsichki ocenki ne samo istoriqta?
    да

Значи аз днес трябваше да ходя до УНСС, та в документите, които трябва да попълниш трябваше да напишеш оценките по математика, история, БЕЛ и още нещо, което обаче не си го спомням...
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Значи аз днес трябваше да ходя до УНСС, та в документите, които трябва да попълниш трябваше да напишеш оценките по математика, история, БЕЛ и още нещо, което обаче не си го спомням...
    средния успех от дипломата ти за средно образование
    DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....

Мега фен
    Град
    София
    Юристите с лопата да ги ринеш...

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    Цитирай Първоначално написано от ^Santra^
    Юристите с лопата да ги ринеш...
    Всъщност забелязала съм ,че и в една друга тема беше написала същото Би ли обяснила ,какво ти пречи това

останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Moга да ти продам темите по история ако не ти кажат специални.Със се уводите,извори,историограф ия,дискусии и планове.

Сестра ми учи ф УНСС И според мен си е доволна

Питанка

Тия теми от Интернет ли се намират? Не трябва ли да ходиш и на частни уроци и там да ти дадат? А и какво точно представляват? Можеш ли да се подготвиш сам, единствено с помощта на Интернет и собствената си воля и желание, за да влезеш, например в СУ?

Град
    TAM KADETO OBI4AM

Re: Питанка

Цитирай Първоначално написано от prinkstan_girl
    Тия теми от Интернет ли се намират? Не трябва ли да ходиш и на частни уроци и там да ти дадат? А и какво точно представляват? Можеш ли да се подготвиш сам, единствено с помощта на Интернет и собствената си воля и желание, за да влезеш, например в СУ?
    Можеш да си напишеш темите сам.Това обаче трябва да стане с наставления от учител.....т.е часни........ успех

останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Град
    in the shadows...
    В интернет има много материали, които могат да ти послужат. Но с тях можеш да изкараш 4-4.50 като научиш фактологията и основните неща. Според мен е по- добре да се довериш на преподавател, който ще ти разясни нещата, ще ти помогне с формулирането на теза и заключение, както и с изводите, които се правят в хода на самата разработка, а те са мн важни. Но предполагам, че ако имаш желание и воля можеш и сам да се подготвиш.. Успех!

Град
    паралелно
    Само с Интернет е абсурд да се подготвиш добре. Аз ходя в ОТ и освен техните теми, чета от още два източника (в тази бройка не включвам учебниците по история). А 4.50 е оценка, която човек само може да си мечтае да изкара със знания от Интернет, да не говоря, че за по-престижните специалности като международни отношения и право тя е напълно недостатъчна.
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Мда и аз бях в Образователни.И темите ми са оттам съответно

Град
    паралелно
    А може ли да те попитам колко изкара и в кой университет?
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    По история ли?4,63 на предварителния в СУ...на редовния изобщо не се явих,поради много причини.Например че нямаше да издържа да гледам мазната физиономия на даскалката от курса още цял месец.

Град
    in the shadows...
    Jamalska
    За кои специалности кандидатстваш? Може да сме колежки Грешка- колеги. Нали нямало такава дума "колежки"...

Мега фен
    Град
    София
    И аз в ОТ ходих близо 5 месеца. Хареса ми там системата. Догодина пак

А иначе има разни учебници, които са писани примерно от преподаватели в СУ и УНСС и са с теми. Те са напълно достатъчни да се изкара висока оценка. Говоря от наблюдения- приятел и учебника по География на Златунова и Славейков.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си