- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Защо НЕ на секса в ранна възраст
Има момичета, които четат по темата. Което си е за похвала, предвид, че няма след време да питат 'правих свирка на приятеля си, може ли да забременея?' След 16 годишна възраст девствеността е нормална, не виждам нищо лошо. Но едно 13-14 годишно момиче не е готово да прави секс, дори да е изчело цялата литература. Просто секса освен удоволствие е и отговорност, а то не би могло да я поеме при да речем една евентуална бременност или венерическа болест.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Децата трябва да имат детство .. каква по-добра причина. Да оставим братята ..тъмнокожи, ама на 12 да се плющят и да си показват гъзовете из сайтовете, тва е чиста пумия!
На мен пък са ми смешни изказвания под 16, под 15... примерно аз съм против секса преди 17 да речем. Обаче Гинка го прави на 16 години, като след 1 месец ще направи 17. Надали за 1 месец ще стане по-готова.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Девствеността... Защо много от младите днес я приемат като нещо срамно и недостойно, което определено при първа възможност трябва да се изчисти от историята им. Всъщност девственост означава целомъдрие, непорочност, чистота (не че приемам секса като нещо мръсно). Да си девствен означава да си недокоснат. И какво толкова лошо можеш да намериш във всичките тези думи? Девствеността би трябвало да се възприема като нещо добро и достойно. И какво като си девствен на 16/18 или 20? просто не си намерил човек, с който да си заслужава. И това нали не значи че трябва да преспиш с първата която си седне в скута?
При едно доста добре образовано момче/момиче проблемът не е чак така сериозен. Не е, защото поне ще е наясно как да разреши различни проблеми, които могат да възникнат. Да разбира се, но теорията не винаги е в състояние да предпази човек. (сега ще кажете че пак въртим като развалени грамофони) Ако недай си боже нещо се случи... момичето забременее да кажем (въпреки отличните познания и на двамата) вероятно нито на момичето нито на момчето ще му се ще да признае на родителите. Без тях обаче няма да могат да направят нищо разумно - легален аборт да кажем. И в пристъп на паника може да стане всякаква глупост, а живота и на двамата да е съсипан завинаги.
Но това е само една от всички изходи. Ясно е, че не винаги става така.
Да си кажем честно... колко от връзките на 14/15/16 годишна възраст са успешни и продължават дълго. Просто при сексът на 14 плюсовете са по-малко от минусите.![]()
Kolkto i da chete postoyanno se nauchava neshto novo. Az lichno mislq, che edin chovek trqbva da pravi sex kogato se chuvstva sexualno zrql i vinagi s po-opiten chovek.
Eating isn't cheating - Arnold
еми....идва му на детето цикъла на 11-12 и решава че е готовоПървоначално написано от love_shu
детска работа
![]()
Лошото е, че на 14 са още деца, за какво да си съкращават детството, аз примерно бях що годе добре сексуално образована на 12, обаче не съм тръгнала да се еба на 12. За всяко нещо си има време, по тая логика, защо не се оженим на 15, образовани сме... А и колкото и да е образовано едно момиче, винаги може да стане гаф, дали едно 14 годишно би могло да поеме отговорност. А и дали на 14 с един и същ акъл като на 20 примерно![]()
1. тия митове за точния мъж ... няма ги тия вече сички са боклуци а ,ако има някои свестен след време омръзва
2. 14 годишните момиченца искат да се правят на интересни и се мислят за големи като са почнали да се "чукат" наляво и надясно и мислят че с това впечетляват момчетата ,но явно неса достатъчно умни да разберат че момчетата ги ползват за едното ебане и ги заебават след това ,а ако разбират това и продлжават значи са Курвиспоред мен... дано не убидя някои
3.Или може би 14 год. момиче знае кфо да направи ако забременее или хване някоя болест и понеже изпитва огромно удоволствие от секса ще зарази още хора.. (примерно)
п.с. аз също съм започнала да водя полов живот на 14 било е не с боклук а стакъв които омрзва имаме мн добри отнощения и сега а тогава се "обичахме" много и така но въпреки всичко съжалявам че съм го направила толкова малка защото съм имала шанс да съм си поне още малко детенце и да несе притеснявам за проблемите на "големите" (свързани със секса) сега толкова ми липсва детството...![]()
Ne me e qd cHe si Typ, a cHe Ti licHi
Spored men vsichko zavisi ot momicheto / momcheto.Ako se chuvstvat gotovi i dostatychno porastnali neka go pravqt...Tehen si izbor i nikoi ne moje da gi sydi ...
There are 3 important things:1.To make sex.2.To think for the effects of sentence"1".3.Don't think!Operate! ..
Темата за секса в ранна тинейдърска възраст, не е толкова просто, колкото изглежда първоначално.
Преди да се впуснем в злобни коментари и цветущи реплики, адресирани към момичета загубили девствеността си твърде рано от общоприетото, трябва да се замислим над това дали всички тези 13-14 годишни момичета, го правят с единственат цел да не изостават от връстничките си и за да са "готини".
Прави ми впечатление, че от доста малки момичета се впускат в сериозни дългогодишни връзки/имам приятелка, която е колкото мен, на 16 и тази година се навръшват 4 години, откакто е заедно с приятеля си/.Този период от време не е никак кратък, при друга възрастова група, може и узаконяване на връзаката да се очаква, предвид продължителността и.Та, идеята ми беше в това, че идва един прекрасен ден, в който момента настъпва, ти обичаш човека с когото си и желаеш да му се отдадеш на 100 %, е това за мен е велико, след като сте си доказали един на друг чувствата да консумирате любовта си.
Принципно съм либерално настроена и се опитвам да не заемам някаква твърда позиция, да имам гъвкаво мислене по въпроса.Колкото и усилия да правя не мога да адмирам воденото на полов живот без дори основна сексуална култура.Сега ще ми кажете, че поколението има достатъчно източници от които да черпи информация, но това далеч не означава, че предоставеното се прилага на практиктика.Какво доказва тази теза ли-десетките теми от шашнати момичета, притиснени поради факта, че им закъснява месечния цикъл, такива които обвиняват партньора си, че е свършилв тях, а не ползват предпазни средства, защото му имат доверие, такива които си мислят, че оплождане може да се извърши и по орален път и други подобни безумии.
Знам, че постта ми стана прекалено дълъг, но се опитах да обобщя.Каквото и да правите, на каквото и възраст да е-правете го безопасно и нека здравето на вас и партньора ви бъде преди всичко остало!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Всичкии момичета на по 12-13 искат да са с по-големи батковци,за да се изфукат пред другите. Обаче по-големите батковци знаят,че като кажат "Обичам те" на някоя от тях ще ги вкарат в леглото твърде лесно .. (неискам никой да обидя, но повечето са така) .. и аз мисля, че всеки трябва да прави секс, когато се чувства готов .. Но аз много си изпатих от това .. Започнах да водя полов живот на 13 и много съжалявам за това .. ако можех да върна времето назад със сигурност щях да променя нещата .. и го направих с момче с което 1 година и половина бяхме заедно той беше на 17 .. и аз бях заслепена и не виждах как ме използва .. е после и той си получи заслуженото заради, това че ме нарани понеже всичко се връща .. Но момичета съветвам ви да изчакате има време за всичко не бързайте .. и не си мислете, че е "смешно" да си девствен на по 17-18 .. : )
JиВеi тАка ч3 дА т3 е SrAм da rAзкAj3ш...,а Да тi 3 keф Da сi SпоmНiш....*
Интересно ми е какво за Вас е девствеността?!
Нещо, което се среща рядко в днешно време ..
Нормална ли е след 16г възраст.. ?!
И кое да му е ненормалното?! ;дд
Като изключим морала, кои са др причини, поради които не трябва да се почва секс от по-ранна детска възраст (примерно 14) при едно добре сексуално образовано момиче/момче ( все пак на последък доста се чете по въприса)
Това, че се чете не значи, че се научава нещо .. ако бяха толкова образовани нямаше тук (и не само) да се пускат абсурдни теми точно от такива "образовани" деца ..
Причините?!
- тялото не се е доразвило в такава ранна възраст > удоволствието се намалява стократно ..
- не може да се поеме отговорност при евентуално забременяване, а абортът ЗА МЕН е убийство ..
- .. а дори и да направи аборт цял живот ще носи вината върху себе си + това може да се получат усложнения!!
- .. ако пък запази детето освен, че са нужни пари е нужно и възпитание, което не може да се даде от 14 - 15 годишна майка ..
- за мен сексът не трябва да се прави безразборно, а с някой, който държи на теб и знаеш, че дори и да стане нещо няма да те изостави >> при малките пикли такъв човек няма как да се намери по простата причина, че са още деца! .. Да не говорим че много малко момчета искат да стават бащи на 18-19 ..
- за всичко си има време и не трябва да се бърза ..
още да изброявам ли?! ..
п.с. за тези, които ще решат, че не съм права: спестете си го .. колкото и да оспорвате МНЕНИЕТО МИ няма да се промени!! ..
Аз също съм против секса на 13-14 години..Може да си много развит физически,но със сигурност не си готов психически.На тази възраст сме си още деца,няма какво да се лъжем.Никое дете не може да поеме сериозна отговорност за постъпките си,ако се случи гаф.Така че първо се образовайте добре и не правете глупости.Сексът няма да избяга,ако почакате малко.По-добре така,отколкото за единия кеф да страдате после...
аз съм на тезата като ти се прай прави го, а ако пък това е грешка после сам си блъскай главата.. не мисля, че някой има право да каже на човек кога какво да прави.. щом са решили и на 10 да го правят..лично техен си е проблема,за темата мисля, че е тъпа и леко критикуваща някои от форума .. не ме кефии тва..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Точно, но има и още нещо. Дори да не стане гаф... А какво ще правиш на 18? Сексът не само едното чукане. Има един лаф, че сексът започва от сутринта. Бъди с даден човек, минете през няколко изпитания в живота (дори и да нямате намерение да се жените), опознавайте телата си малко по малко. Сигурен съм, че на 16-18 години сексът ще ви се струва доста по-съдържателен, ще доста по- сериозно емоционален акт, от колкото на 14. Но ако все пак се чувствате готови, вземете сериозни мерки и .. си носете последствията. Най-често разочарование, сълзи и т.н.Първоначално написано от BlueGirl
Какъв е проблемът със секса в детска възраст? Такъв... Ораганизмът е предвиден така, че да е готов за секс на около 18-годишна възраст. Когато си по малък, респективно - по-малка, хем не е толкова приятно, хем има опасност от усложнения. И нямам предвид бременност, а нещо да не се получи и да се стигне до комплекс за малоценност, някои психични отклонения, както и неправилна техника за цял живот. За протокола - това не е мое мнение, а резултат от проучване на руски психолози. Като съвет - мили деца, мислете какво правите, защото, който не мисли, съжалява.
За мен е важно да има секс. Възрастта не е от значение. Важно е двамата да са убедени, че го искат. И естествено да се предпазват.
За мен причините са няколко:
Не си достатъчно голям, за да знаеш как да се предпазиш, и се стига до проблеми от това (бременност, венерически болести).
На такава възраст си просто детенце (за колкото и зрял да се мислиш), и хем не си достатъчно зрял, за да разбереш на кой точно можеш да се довериш, хем не си готов за нещо толкова сериозно. Само си пилееш детството.![]()
Аз съм на 14 и чета от 2 години, така че има сексуално образование. Регистрация имам от по-малко време, защото преди смятах, че не бях достатъчно голям да за пишаПризнавам си, че искам да го направя, но с някой близък, а не с кварталното курве
![]()
![]()
тва ма искефи човекПървоначално написано от SK0RP10N
А сега по темата.
Те лапетата на по 13-14 са толкова безодговорни, че ако нещо се обърка ще се панират и ще си теглят по 1 куршум![]()
Schhh! Hear the silence...
Ето няколко аргумента защо НЕ ТРЯБВА да се прави секс в ранна възраст:
1. До 16-17 години не можем да осъзнаем много неща и правим секс само защото другите са го правили и някакви други комплексарски глупости.
2. Най- хубаво е да го правиш когато знаеш достатъчно. искаш го много силно, готов/а си физически и психически най- важно и ще го направиш с човека с който искаш и където искаш за да си сигурен/а, че няма да съжаляваш. Това е от мене![]()
![]()
Хаха тука викате НЕ на секса в ранната възраст. Че то циганите на по 12-13 вече се женят и си имат деца,за кво говорим ....![]()
Братле като си неподготвен не се обаждай моляте, да знаеш за следващия път. Колкото до циганите това им е като традиция просто това е техния начин на живот, тъй че не ги намесвайПървоначално написано от whitediamond
![]()
Защото като се почнете от 12-13-14 годишни ..докато стигнете мойте годники вече сте просто кварталните курвета или нечий парцал!
Първо спрете да си изграете с кукли и тогава секс.. И като гледам повече въпроси във форума 90% от вас идея си нямат от обща сексулана култура, но си отварят краката!
Симпатигъзивъртична
Авторке, според теб, колко добро сексуално образование може да има едно 12-13 годишно дете? ..![]()
FUCK-тически не ме интересувате..