- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Възможно ли е да сме сами във Вселената?
напротив.....има доказателства че има извънземни.Намирани са бактерии и са правени супер много експерименти които го доказват.Ако човек започне да чете статии за последните научни открития и експерименти сам ще се увери.А иначе вселената,леко казано,е невероятно огромна.Няма доказателства за живот извън Земята , затова не можем да бъдем сигурни че съществуват извънземни.Но в цялата Вселена , е твърде невероятно да има живот само на една планета.
Странно...аз не се сещам някъде да съм чел за живи бактерии открити на друго тяло.Почти сигурен съм обаче, че на Европа има не само бактерии![]()
Според мен НЕ сме сами!
Trust, will, courage - the three things one must have!
Малко е тъпо човек да защитава тезата, че хората са единствените разумни същества в този огромен космос. Просто е неверотно тъпо да си мислим така.
Аз смятам,че НЕ сме сами във вселената. Достатъчно доказателства има, много свидетели. И вярвам, че след време дори и тези, които не вярват ще се уверят, че зелените човечета ги има...поне така мисля.![]()
![]()
VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
BASS:llllllllllllll[]lll
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...
Малко е тъпо човек да защитава тезата, че хората са единствените разумни същества в този огромен космос. Просто е неверотно тъпо да си мислим така.
Аз смятам,че НЕ сме сами във вселената. Достатъчно доказателства има, много свидетели. И вярвам, че след време дори и тези, които не вярват ще се уверят, че зелените човечета ги има...поне така мисля.![]()
![]()
VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
BASS:llllllllllllll[]lll
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...
Земята не е единственото "игрище" за душите в тая Вселена![]()
1. След като има толкова много доказателства - изброй няколко.Първоначално написано от e_l_ektra
2. От къде сте сигурни че извънземните непременно трябва да са зелени човечета?
Не казвам че няма извънземни. Тук вече съм пас, все пак Вселената е прекалено огромна за само един вид разумни същества.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
"Зелените човечета" са станали синоним на "извънземни". Иначе то е ясно, че има много повече от една друга цивилизация.
Trust, will, courage - the three things one must have!
Мисля че трябва да се запитаме:
1. Има ли РАЗУМ във Вселената
2. Възможен ли е контакт
3. Каква ще ни е ползата от контакта
Моите отговори са:
1. Да – обществата на мравките, пчелите и т.н.
2. Да – но почти никой не работи за това. ( Ето пазарна ниша )
3. Без да съм изчерпателен:
- В правото – как да накажем убиец или крадец или подлец
- В икономиката – какъв да бъде стимулът за работника или учения или артиста
- В армията – как да се мотивира войника
Ако мислим за Вселената извън Земята достатъчно е че на вторият въпрос отговорът е „ НЕ „. Истина е и че за откриване на РАЗУМ извън Земята се отделят много повече средства и ако разсъждаваме като консуматори то келипира е там.
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!
пфа .. лудост е да сме сами във Вселенатаима и нещо друго, въпроса е какво е и къде е
![]()
Един въпрос за по време на почивката:Първоначално написано от evi_vd
- Ако Земята я нарисуваме като окръжностме с радиус 1мм, колко голямо да нарисуваме и къде да нарисува Слънцето ?
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!
Е трябва да бъде изчислено и светлинните години да бъдат преобърнати в метри и самото изчисление е много сложно,но......доста на далеч е.....
А ако на една тетрадка от 80 листа на една произволна страница сложим точица,миниатурна.....ей това е планетата Земя,а зялята тетрадка е нашата слънчева система,а колко други тетрадки има в слада с тетрадки в който се намира и нашата.......абе доста има и то склада не е един.....брейййййй колко огромен бил светът ако го разгледаме от тази гледна точка и от този пример......чак човек да се зачуди на хората които си мислят че сме сами във вселената.....
Какви светлинни години ,бе уважаеми приятелю![]()
Ако приемем двуизмерна вселена:
Ако Земята е 1мм , то тогава слънцето ще е 109мм и трябва да се нарисува на 150 000 000 000 000 мм разстояние , ако не ме лъжат сметките.
разстоянието в космоса се измерват в светлинни години
Да, ама Слънцето не се намира на светлинни години от Земята.А човека говореше за връзката Слънце-Земя.
"• Като единица мярка за разстоянията между звездите се използва светлинната година. Една светлинна година е равна на разстоянието, което светлината изминава за една година."
"• Разстоянието от Слънцето до най-близката звезда Проксима е 4.3 светлинни години. Колко пъти то е по-голямо от разстоянието между Земята и Слънцето?
Решение:
Разстоянието от Земята до Слънцето е 150 000 000 километра. Светлината достига от Слънцето до нас за време:
секунди, или
минути
Когато погледнем към Слънцето, ние го виждаме такова, каквото е било преди 8 минути.
В една светлинна година има:
300 000 km/s
Напълно наясно съм си със светлинните години, ама разстоянието от тук до Слънцето е далеч по малко от 1 св.година.Както каза ти-приблизително 150 000 000 км.Защо ще обръщаш това в светлинна година.Човека пита на какво разстояние ще бъде нарисувано Слънцето на лист хартия ,ако Земята е 1мм. Не мога да разбера защо ги намесваш тия св. години.Той не пита къде в Млечния път, така че не е нужно да се смятат тия св. години.Ако бъркам, поясни, но мисля, че съм прав.![]()
Поздрави!
Мисля, че това е възможно, все пак ние можем да достигнем до много малка част от Вселената, а тя е огромна и може все някъде да има и живи същества, не казвам, че ще са хора, а някякви форми на живот.
Поздрави
Свикнал съм със самия израз светлинни години като за преценяване на разстояние във вселената и затова
Не твърдя че съм много на "ти" с астрономията,даже съм на "вие" ако трябва да бъда изкрен,но ми се стори като по правилно измерването на разстоянието в светлинни години,но явно съм бил в грешка,извинявам се
Ето едно интересно клипче в тази връзка http://www.vbox7.com/play:90fde572
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
E аз се интерисувам и постоянно си чета разни неща и решавам задачки.Аз обаче направих една грешка.Тъй като говорим в мащам трябва да разделя онова дългото число на диаметъра на Земята-обърнат в правилната мерна единица.Тая грешка я намерих 5-10 мин след като си постнах отговора,ама ме мързеше да го смятам![]()
![]()
Поздрави!
Точно !!! А това до колко са развити ... Никак не вярвям че сме сами , щом на нашата планета е успяла да се зароди живот, едноклетъчни после по развити същества и стигаме до нас, хората. Това че не сме виждали нещо не значи че не съществува, ето пример: Виждали ли сте 1 милион лева ? Не? Но знаете че съществуват! Откъде ? Примерно от една стотачкаПървоначално написано от lsd43
събират се и стават милион нали? И с този извън земен живот е така . Има си доказателства записи снимки и какво ли още не! Аз се водя по тази логика
![]()
може и да е възможно ама не ми се вярва
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
ами ако вярваш че света е създаден за 6 дена,то едвали ще ти е останала вяра и за извънземните....![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Много християни не вярват, аре ся ти ли ше ги поучавашПървоначално написано от k`man
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101