.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus

Изправен ли е светът пред нова енергийна криза?

Чакам мнения.

Всички виждат, че петрола се покачи до кажи-речи долар за литър. А тепърва ще се покачва още. Биогоривата не са подходящи за всички цели, повишават неимоверно цената на храните и често добиването им е свързано с ОГРОМНО количество на отделян CO2 и тн.

Какво ще правим?
    Grumpy old madman

Град
    Club "Old Number One" / RPU :D
    бате, кво си затормозяваш мозъка с глупости не мога да разбера...
    Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?

Е, когато продоволствията започнат да не достигат и цените скочат 4-5 пъти, няма да са глупости.
    Grumpy old madman

Голям фен
    И това ако са глупости....Най-лошото е,че никой не може да измъдри какво ще правим,а не може просто да се чака....

Canis_Dirus преди да започна да размишлявам,според теб евреите/масоните имат ли пръст в това?
    Левски,Хитлер,Мусолини!!!

Цитирай Първоначално написано от metomаn88
    Canis_Dirus преди да започна да размишлявам,според теб евреите/масоните имат ли пръст в това?
    Енергийната криза е предизвикана главно от покачващия се стандарт в страни като Китай и Индия. масоните имат ли интерес от един висок стандарт навсякъде по света?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Ние сме си виновни. За щастие може би започва да се прави нещо по въпроса, ама пак се туткаме много.
    Защо трябва да стане късно, за да осъзнаем какво правим?

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Спокойно, ще добиваме хелий от луната ^^
    The Spark

ВИновни сме аз и ти,че шибаните американци чакат да свърши световния петрол и чак тогава да започнат своите добиви?Скапаните американци,са запечатали кладенците си и най-спокойно си експлоатират петрола от Ирак.....

Шибаните американци не са си запечатали кладенците. Просто добива от тях не е рентабилен за момента. Или е невъзможен с днешните технологии.
    Например находището в Мексиканския залив. Второто по големина в света на може да се експлоатира. Кандските залежи също.

А арабите сами се попрецакват. Добиват повече, отколкото трябва и завишават мнимите си залежи. Скоро ще вземат да гърмят. Само Емирствата се усетиха.
    Grumpy old madman

Ето от там идва проблема,благодарение на няколко лакоми гъзове,страда цялата икономика на стани като България,за нас това е снъртоносно,но за СЕЩ това е като летен грип........И стига са лъжели,че бъдещите воини ще са срещу тероризма,бъдещите воини ще са за ресурси,а коя е страната с най-много ресурси?РУСИЯ?

spored men temata si e hubava naistina trqbva da se pozamislim se pak tva nas ni 4aka ama 4estno kazano nz
    Бях на 7-8 г. когато живях срещо лудницата,дойдоха 10-11г. и вече живея срещо нас!

Град
    49 Layer
    Не е енергийна, а е финансова криза. Петрол има в изобилие.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Петрол има в изобилие, но на каква цена? 1500 долара за барел?
    Не вярвай на това, което страните от ОПЕК казват за залежите си. Те имат интерес да манипулират данните и да изкарват залежите си по-големи.
    Сега лесно биха могли да спрат високите цени на петрола с по-голям добив. Но НЕ могат да добиват повече, понеже са преувеличили данните за залежите си и работят на максимален капацитет.
    Grumpy old madman

Град
    unknown
    слабо ме интересува ?

Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    То финансова няма как да не е, но нали се сещаш, че тя не е дошла от нищото.
    Лошото е, че кризата е навсякъде, а не само тук, както сме свикнали да мислим. Скоро четох за финансовото състояние на населението в САЩ и положението определено не е розово.
    Въпреки това, обаче, съм съгласен, че се прави нещо. Можем само да се надяваме нещата все пак да се нормализират, не мисля, че точно ние можем да направим нещо, освен това, което всички знаем.
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

chaos theory, хех.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Guest
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    chaos theory, хех.
    Поредния твой коментар от типа "аз съм пълен идиот и си го признавам"
    Поздравления

разясни
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Мега фен
    Град
    Utopia..
    не
    само едно от големите находища може да осигури петрол за целия свят, което да стигне за следващите няколко десетилетия
    криза с петрола няма

Мега фен Аватара на amatorium
    Petrol ima. Vsichko e nova spekula. Prikazkite za svurshvasht petrol sa ot 70te godini na minaliq vek. Sled izbiraneto na Obama prez septemvri shte ima nov vuzhod na dolara i spad v cenite na petrola.
    Eating isn't cheating - Arnold

Не съм достатъчно компетентен да коментирам по темата, но са ми интересни вашите постове
    Прекалено голям размер на картинката!

.: machoka :.

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    не
    само едно от големите находища може да осигури петрол за целия свят, което да стигне за следващите няколко десетилетия
    криза с петрола няма
    Въпроса е на каква цена. находището в Мексиканския залив ще стигне за над 70 години, ако целия свят се захранва от там, но просто не може да се добие и грам. Не разполагаме с технологията.

Отделно, ако темповете на употреба на фосилни горива се запазят, какво ще правим с глобалното затопляне?
    Grumpy old madman

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Кризата е напълно нормална, след като планетата ни е в рецесия. В смисъл, голяма част от невъзобновимите ресурси са почти изчерпани...
    А сравнително малък процент от населението на Земята е загрижен за околната среда.
    Ясно е, че края ще дойде след нас, но това оправдава ли безотговорността?

А финансовата криза е нормално явление за икономическият цикъл. Тя ще отмине и дори има хубави страни - капитала ще бъде изцяло обновен
    .
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Ние сме си виновни. За щастие може би започва да се прави нещо по въпроса, ама пак се туткаме много.
    Защо трябва да стане късно, за да осъзнаем какво правим?
    взе ми думите от устата...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си