- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Изправен ли е светът пред нова енергийна криза?
Чакам мнения.
Всички виждат, че петрола се покачи до кажи-речи долар за литър. А тепърва ще се покачва още. Биогоривата не са подходящи за всички цели, повишават неимоверно цената на храните и често добиването им е свързано с ОГРОМНО количество на отделян CO2 и тн.
Какво ще правим?
Grumpy old madman
бате, кво си затормозяваш мозъка с глупости не мога да разбера...
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
Е, когато продоволствията започнат да не достигат и цените скочат 4-5 пъти, няма да са глупости.
Grumpy old madman
И това ако са глупости....Най-лошото е,че никой не може да измъдри какво ще правим,а не може просто да се чака....![]()
Canis_Dirus преди да започна да размишлявам,според теб евреите/масоните имат ли пръст в това?
Левски,Хитлер,Мусолини!!!
Енергийната криза е предизвикана главно от покачващия се стандарт в страни като Китай и Индия. масоните имат ли интерес от един висок стандарт навсякъде по света?Първоначално написано от metomаn88
Grumpy old madman
Ние сме си виновни. За щастие може би започва да се прави нещо по въпроса, ама пак се туткаме много.
Защо трябва да стане късно, за да осъзнаем какво правим?
Спокойно, ще добиваме хелий от луната ^^
The Spark
ВИновни сме аз и ти,че шибаните американци чакат да свърши световния петрол и чак тогава да започнат своите добиви?Скапаните американци,са запечатали кладенците си и най-спокойно си експлоатират петрола от Ирак.....
Шибаните американци не са си запечатали кладенците. Просто добива от тях не е рентабилен за момента. Или е невъзможен с днешните технологии.
Например находището в Мексиканския залив. Второто по големина в света на може да се експлоатира. Кандските залежи също.
А арабите сами се попрецакват. Добиват повече, отколкото трябва и завишават мнимите си залежи. Скоро ще вземат да гърмят. Само Емирствата се усетиха.
Grumpy old madman
Ето от там идва проблема,благодарение на няколко лакоми гъзове,страда цялата икономика на стани като България,за нас това е снъртоносно,но за СЕЩ това е като летен грип........И стига са лъжели,че бъдещите воини ще са срещу тероризма,бъдещите воини ще са за ресурси,а коя е страната с най-много ресурси?РУСИЯ?
spored men temata si e hubava naistina trqbva da se pozamislim se pak tva nas ni 4aka ama 4estno kazano nz
Бях на 7-8 г. когато живях срещо лудницата,дойдоха 10-11г. и вече живея срещо нас!
Не е енергийна, а е финансова криза. Петрол има в изобилие.
Петрол има в изобилие, но на каква цена? 1500 долара за барел?Първоначално написано от Nam3less
Не вярвай на това, което страните от ОПЕК казват за залежите си. Те имат интерес да манипулират данните и да изкарват залежите си по-големи.
Сега лесно биха могли да спрат високите цени на петрола с по-голям добив. Но НЕ могат да добиват повече, понеже са преувеличили данните за залежите си и работят на максимален капацитет.
Grumpy old madman
слабо ме интересува ?
То финансова няма как да не е, но нали се сещаш, че тя не е дошла от нищото.Първоначално написано от Nam3less
Лошото е, че кризата е навсякъде, а не само тук, както сме свикнали да мислим. Скоро четох за финансовото състояние на населението в САЩ и положението определено не е розово.
Въпреки това, обаче, съм съгласен, че се прави нещо. Можем само да се надяваме нещата все пак да се нормализират, не мисля, че точно ние можем да направим нещо, освен това, което всички знаем.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
chaos theory, хех.![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Поредния твой коментар от типа "аз съм пълен идиот и си го признавам"Първоначално написано от ScionOfStorm
Поздравления
разясни![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
не
само едно от големите находища може да осигури петрол за целия свят, което да стигне за следващите няколко десетилетия
криза с петрола няма
Petrol ima. Vsichko e nova spekula. Prikazkite za svurshvasht petrol sa ot 70te godini na minaliq vek. Sled izbiraneto na Obama prez septemvri shte ima nov vuzhod na dolara i spad v cenite na petrola.
Eating isn't cheating - Arnold
Не съм достатъчно компетентен да коментирам по темата, но са ми интересни вашите постове![]()
Прекалено голям размер на картинката!
.: machoka :.
Въпроса е на каква цена. находището в Мексиканския залив ще стигне за над 70 години, ако целия свят се захранва от там, но просто не може да се добие и грам. Не разполагаме с технологията.Първоначално написано от OtherDimension
Отделно, ако темповете на употреба на фосилни горива се запазят, какво ще правим с глобалното затопляне?
Grumpy old madman
Кризата е напълно нормална, след като планетата ни е в рецесия. В смисъл, голяма част от невъзобновимите ресурси са почти изчерпани...
А сравнително малък процент от населението на Земята е загрижен за околната среда.
Ясно е, че края ще дойде след нас, но това оправдава ли безотговорността?
А финансовата криза е нормално явление за икономическият цикъл. Тя ще отмине и дори има хубави страни - капитала ще бъде изцяло обновен.
взе ми думите от устата...Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ